Καλφόγλου: «Με μπέρδεψε ο Ενρίκε και έχασα την φάση»

Για την φάση που έκρινε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μίλησε στα κοντινά του πρόσωπα ο Γιώργος Καλφόγλου. Τα όσα φαίνεται πως είπε στα δικά του πρόσωπα ο Γιώργος Καλφόγλου, παρουσιάζει η εφημερίδα «Τα Νέα».

Αναλυτικά: «Με τον Κομίνη είμαστε χρόνια συνεργάτες… Η εκτίμηση είναι αμοιβαία. Όπως και η εμπιστοσύνη. Σε όλα τα σημεία συμπλέουμε και αυτό έχει τη σημασία του. Μεγάλη εμπιστοσύνη παντού», αναφέρει αρχικά Καλφόγλου και συνεχίζει για το αν ήταν επιθυμία του Κομίνη να διαιτητεύσουν τον τελικό: «Δεν μπορώ να το ξέρω. Το παιχνίδι αξιολογήθηκε από τους αρμοδίους, όπως και η συνολική μου πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Έδωσα περίπου 15 παιχνίδι φέτος, σε όλες τις διοργανώσεις, ακόμη και σε ντέρμπι, στο ΠΑΟ-ΑΕΚ και το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για παράδειγμα, σε όλα ήμουν σχεδόν άριστος. Να ξέρετε ότι όλο αυτό το διάστημα παραπέμπομαι μόνο για δεύτερη φορά. Η άλλη ήταν, αν θυμάμαι καλά, ένα παιχνίδι με τον ΟΦΗ».
Για την φάση με τον Ενρίκε: «Αυτό που είπα στην ενδοσυνεννόηση στον διαιτητή ήταν “να ξέρεις η φάση είναι και δεν είναι. Οριακή”. Καμιά φορά το μάτι σε τέτοιες περιπτώσεις ξεγελά. Εγώ είδα τον Χριστοδουλόπουλο μισό σώμα μπροστά. Ήταν, ευτυχώς, σωστή η απόφασή μου. Όσο για το γκολ του ΠΑΟΚ, παρά τους παίκτες που ήταν μπροστά, η θέση μου ήταν άριστη. Αψογη. Πάντα ο βοηθός πρέπει να κοιτά τον τελευταίο αμυντικό και αυτό έκανα. Όντως τον είχα, αλλά δεν έχω μάτια σαύρας να βλέπω παντού! Σε τέτοιες στιγμές λειτουργεί και βοηθά πολύ η διαίσθηση. Πότε θα φύγει η μπάλα, δηλαδή, από τον επιθετικό που κάνει την πάσα. Για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου δεν το είδα και η φάση με ξεγέλασε. Ο επιθετικός γύριζε, είχε κίνηση μπροστά-πίσω και καλύφθηκε. Ήταν λάθος και δεν το αρνούμαι. Την έχασα. Δυστυχώς για μένα πάνω απ΄ όλα την πάτησα.
Έχω χάσει την ακριβή επαφή. Βάλτε τη φάση στην τηλεόραση, ο παίκτης έχει καλυφθεί. Δεν φταίει ο διαιτητής, το λάθος, η ευθύνη είναι του βοηθού. Θυμάστε πρόσφατα στο ματς του Champions League ανάμεσα στη Ρεάλ και τη Μπάγερν; Οφσάιντ γκολ, ίδια φάση, ήταν αυτό που έβαλε ο Ρονάλντο. Και μάλλον και πιο εύκολη για τον διαιτητή. Για όσους γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο, η φάση με τον Χριστοδουλόπουλο ήταν εντελώς διαφορετική. Εκεί ο παίκτης έκανε μπροστινή κίνηση. Ο Ενρίκε μπροστά-πίσω. Κάτι που μπορεί να μπερδέψει κάθε βοηθό. Οριακή επίσης φάση. Δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Ο κόσμος φώναξε, λέει πολλά, δεν τον κατηγορώ. Τον καταλαβαίνω».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις