Πρέκας: «Δεν είναι παιχνίδι “τυπική διαδικασία”»

Στο ραδιόφωνο του “VOLOS 98.6 fm” και στην εκπομπή “CLASSICO” φιλοξενήθηκε ο Λάμπρος Πρέκας όπου αναφέρθηκε στο αυριανό ματς με τον Γυμναστικό, τη φετινή πορεία της Νίκης και τα στοιχεία που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της ομάδας. Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας μπάσκετ της Νίκης τόνισε πως οι παίκτες θέλουν να αντικρίσουν ένα γεμάτο Κλειστό Γυμναστήριο και να ανταμειφθούν με το χειροκρότημα για την φετινή τους προσπάθεια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λάμπρος Πρέκας στους Ευθύμη Χούτα, Γιώργο Αποστολακόπουλο και Σάκη Νταφέκα:

Για το παιχνίδι με τον Γυμναστικό

«Θέλω να πιστεύω ότι αύριο (13/05) θα τα πάμε καλά, θα παίξουμε όπως έχουμε παίξει και στα προηγούμενα παιχνίδια και στο τέλος να πανηγυρίσουμε την επάνοδο στις εθνικές κατηγορίες. Είναι πολύ κρίμα να μην υπάρχει ομάδα μπάσκετ ανδρών από την περιοχή μας σε εθνική κατηγορία. Όλες οι ομάδες μιλάνε για υποδομές αλλά κακά τα ψέματα και τα νεαρότερα παιδιά για να μπορέσουν να προχωρήσουν στο άθλημα χρειάζονται παραστάσεις. Εμείς ήμασταν τυχεροί όταν αγωνιζόμασταν που βλέπαμε τη Νίκη στην Α’ Εθνική, τον Ολυμπιακό στη Β’ Εθνική, οπότε μιλάμε για πάρα πολλές παραστάσεις που βελτιώνουν τους νεαρότερους παίκτες. Οπότε είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι με τον Γυμναστικό και η ομάδα να επανέλθει στις εθνικές κατηγορίες»

Για το σχεδιασμό της ομάδας κι αν αυτός προέβλεπε να εμφανίσει το καλύτερό της αγωνιστικό πρόσωπο στα playoffs

«Καταρχήν από την εμπειρία μου δεν θεώρησα τίποτα δεδομένο. Από τις 29 Αυγούστου καταστρώσαμε ένα πλάνο με τη διοίκηση, γιατί η διοίκηση καθορίζει τους στόχους και ο προπονητής και οι παίκτες τους υλοποιούν. Θέσαμε το πλαίσιο με το οποίο θέλουμε να αγωνίζεται η ομάδα δηλαδή ορίσαμε το αγωνιστικό στυλ της ομάδας. Ένα στυλ το οποίο μας ικανοποιούσε, ένα σύγχρονο και μοντέρνο μπάσκετ, με αυτοματισμούς, κάτι που καταφέραμε να εφαρμόσουμε σε πολλά παιχνίδια. Η προσπάθειά μας καθ’ όλη την περίοδο του πρωταθλήματος μας έδωσε τη δυνατότητα να φρεσκάρουμε την ομάδα σε κάποια σημεία, να δώσουμε ανάσες σε παίκτες που ξέραμε πως στα playoffs θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος, κάτι που από πλευράς προγράμματος μας βγήκε. Στα playoffs ο Δημήτρης Μπόγδανος και ο Παναγιώτης Τσώλης είναι από τα παιδιά που έχουν παίξει καταπληκτικά. Αγωνίζονται σαν έφηβοι και το εκτιμώ πάρα πολύ αυτό. Παρασύρουν και τους υπόλοιπους, υπάρχει μεγάλη ενέργεια και ωριμότητα και από τους υπόλοιπους παίκτες. Θέλω να πιστεύω πως αυτό θα το δείξουμε και στον αγώνα με τον Γυμναστικό για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Αν δει κάποιος τα στατιστικά θα διαπιστώσει πως η Νίκη διέθετε την καλύτερη άμυνα και επίθεση στο πρωτάθλημα και συνεχίζει να είναι καλύτερη στους δύο τομείς και στα playoffs».

Για την επόμενη μέρα

«Αν και προέχει η νίκη με τον Γυμναστικό, η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η άνοδος στη Γ’ Εθνική, υπάρχουν σκέψεις για την επόμενη μέρα. Υπάρχει ένας κορμός στην ομάδα που μπορεί πάνω σ’ αυτόν να χτίσει αλλά δεν θέλουμε να προτρέχουμε. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να μπούμε αύριο στο παρκέ, να τα δώσουμε όλα, να κερδίσουμε το παιχνίδι, να το χαρούμε και την επόμενη μέρα να σκεφτούμε για την επόμενη χρονιά»

Για τα στοιχεία που συνέβαλαν στην επιτυχημένη χρονιά του τμήματος μπάσκετ της Νίκης

«Μυστικά σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν, υπάρχει μόνο η δουλειά. Καταλάβαμε από την αρχή ότι αν δεν παλέψουμε και δεν ιδρώσουμε για τον στόχο που θέσαμε και δεν βάλουμε σε δεύτερη μοίρα το “εγώ” μας από το συνολικό καλό της ομάδας δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι. Μπορέσαμε να έχουμε καλά αποδυτήρια, όπως λέμε. Κομβικό σημείο για την ομάδα ήταν η ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου η οποία ανέδειξε κάποια λάθος βήματα που κάναμε. Τα διορθώσαμε πάρα πολύ γρήγορα μέσα από την προπόνηση και τη συζήτηση με τα παιδιά, κάναμε καλύτερη την αγωνιστική μας εικόνα και με συνεχή προσπάθεια φτάσαμε ένα σκαλί πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό ήταν το μυστικό της μέχρι τώρα επιτυχίας μας. Επειδή το έχω ζήσει ως αθλητής, το πιο δύσκολο σε μία ομάδα είναι να είναι ομάδα. Μία ομάδα πρέπει να έχει κοινή σκέψη, κοινό στόχο και υπομονή. Υπήρχε πολύ καλή επικοινωνία παικτών, τεχνικής ηγεσίας και διοίκησης και μ’ αυτόν τον τρόπο βαδίσαμε».

Για τη φιέστα που ετοιμάζει η διοικούσα επιτροπή

«Αυτό είναι κομμάτι της διοίκησης. Εμείς συγκεντρωνόμαστε αποκλειστικά στο παιχνίδι, ένα παιχνίδι που ακόμη δεν έχει κερδηθεί. Αυτό που λέμε με τους παίκτες στα αποδυτήρια είναι ότι ένα παιχνίδι μπορείς να το κάνεις πιο εύκολο μόνο εσύ. Προσπαθούμε να βάλουμε όλα τα υπόλοιπα στο πίσω μέρος του μυαλού μας γιατί καμιά φορά σε παρασύρει. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι το πώς θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε αγωνιστικά. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, γιατί ο Γυμναστικός είναι η 2η καλύτερη ομάδα των playoffs. Και κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν πολύ δυνατός αλλά και στα playoffs αν πήγαινε πλήρης στα εκτός έδρας παιχνίδια θα είχε καταφέρει ακόμη μία νίκη. Άρα δεν είναι ένα παιχνίδι “τυπική διαδικασία”. Παιχνίδι τυπικής διαδικασίας δεν ήταν ούτε καν όταν παίξαμε με τους Νέους Αθλητές».

Για το πώς περιμένουν οι παίκτες το χειροκρότημα του κόσμου στον αγώνα με τον Γυμναστικό

«Σίγουρα οι παίκτες ζουν γι’ αυτά τα παιχνίδια. Αν και κάποιοι από τους παίκτες έχουν ζήσει τέτοια παιχνίδια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι παίκτες παίζουν για το χειροκρότημα του κόσμου. Αν οι αγώνες ήταν κεκλεισμένων των θυρών, πόσοι παίκτες θα ασχολούνταν με το μπάσκετ; Πολλοί λιγότεροι».

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις