Παπαϊωάννου: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα»

Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Λαμία FM-1 έκανε ο ιδιοκτήτης της Λαμίας Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ο οποίος τόνισε ότι ο σχεδιασμός της νέας περιόδου θα τεθεί επί τάπητος μετά την μαθηματική εξασφάλιση της ανόδου.

Παράλληλα τόνισε ότι σε περίπτωση που δώσουν, το παρόν στον εντός έδρας αγώνα της Κυριακής (14/5) με αντίπαλο τον Απόλλωνα φίλοι της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» θα φιλοξενηθούν από την στερεοελλαδίτικη ομάδα, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων ότι η άνοδος θα ξεκαθαρίσει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ματς με τον Απόλλωνα είπε:

«Είναι ένα ντέρμπι. Στόχος είναι να πάρουμε τους τρεις πόντους, να εξασφαλίσουμε όσο μπορούμε την άνοδό μας. Το έχω δηλώσει από την αρχή ότι η άνοδος θα κριθεί στα ντέρμπι μεταξύ μας, των μεγάλων ομάδων. Πιστεύω ότι είμαστε κοντά στον στόχο, δεν έχει τελειώσει τίποτα, δεν έχουμε εξασφαλίσει τίποτα. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Έχουμε κάποιες απουσίες, που υπάρχουν εδώ και καιρό. Με ό,τι υλικό έχουμε θα προσπαθήσει η ομάδα να «χτυπήσει» τον αγώνα, γιατί τον χρειαζόμαστε πάρα πολύ».

Θα είναι δύσκολος ο αγώνας;

«Ασφαλώς έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας. Από εκεί και πέρα θα κριθεί και στην τύχη και στη δύναμη, που θα έχει η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Τα ντέρμπι όλα κρίνονται στη δύναμη και το πάθος των ομάδων και λιγότερο στην τεχνική».

Για το θέμα των εισιτηρίων και την ανακοίνωση των οπαδών του Απόλλωνα:

«Εισιτήρια εμείς στην Αθήνα δεν μπορούμε να διαθέσουμε. Αν έρχονταν κάποιοι από την Αθήνα και ζητούσαν εισιτήρια, θα έπαιρναν. Επίσημα να δώσουμε στον Απόλλωνα δεν μπορούσαμε, γιατί είχε βγει απαγόρευση μετακίνησης οργανωμένων φιλάθλων, αλλά όσοι φίλαθλοι του Απόλλωνα θέλουν να δουν τον αγώνα, κόσμια και πραγματικά φίλαθλοι, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να έρθουν στο γήπεδο και να τους φιλοξενήσουμε όπως κάνουμε σε κάθε ομάδα. Όπως κάναμε και με τον ΟΦΗ.
Εμείς αυτά που βλέπουμε σε άλλα γήπεδα, δεν τα επιτρέπουμε και δεν θα τα επιτρέψουμε στο γήπεδο της Λαμίας. Οι φίλαθλοί μας όσο μπορούν κάνουν αυτό που πρέπει, να είμαστε μια φιλόξενη έδρα. Δεν τα θέλουμε εμείς αυτά σαν ομάδα και σαν φίλαθλος κόσμος, δεν τα υιοθετούμε. Όποιος φίλαθλος του Απόλλωνα θέλει, μπορεί να έρθει να τη δει. Να προμηθευτεί εισιτήριο και δεν θα έχει πρόβλημα.
Είναι θέμα του Υπουργείου η απαγόρευση. Είναι συνηθισμένο. Οι αποφάσεις αυτές είναι πάντα σεβαστές από εμάς, είτε για τους δικούς μας, είτε για τους φιλοξενούμενους. Του μεμονωμένου φίλαθλου δεν μπορεί να του απαγορεύσει να δει την αγαπημένη του ομάδα. Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν φίλαθλο έξω από το γήπεδο, όταν είναι φίλαθλος, το τονίζω. Όταν έρθει για άλλα πράγματα, για φασαρίες, εκεί είναι θέμα της αστυνομίας και όχι δικό μας».

Για τα ντέρμπι που ακολουθούν:

«Έχουμε να πάμε Θεσσαλονίκη και μετά έχουμε το ρεπό λόγω Πανθρακικού. Για μένα η άνοδος θα ξεκαθαρίσει τις τελευταίες δύο αγωνιστικές. Σε αυτές έχουμε την Σπάρτη εκτός έδρας… Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι δύσκολο και τίποτα δεν είναι εύκολο, αυτή την εμπειρία έχω. Αφήσαμε βαθμούς στην Ελευσίνα, που λόγω δυναμικής ήταν του χεριού μας και πήραμε κάπου αλλού που δεν περιμέναμε. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται».

Αν έχει ξεκινήσει σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά:

«Όχι, όχι. Δεν είναι στον χαρακτήρα μου. Όταν δεν έχει τελειώσει κάτι, μία μάχη που δίνουμε, δεν κάνουμε σχέδια. Στο μυαλό μας υπάρχουν κάποιες κινήσεις, αλλά κάτι το χειροπιαστό όχι. Αν η ομάδα δεν βγει μαθηματικά στην άλλη κατηγορία, δεν επιτρέπεται να κάνουμε σχέδια. Να βγούμε με το καλό, γιατί θα είναι κάτι πρωτόγνωρο, γιατί ακόμα δεν έχει βγει η ομάδα, έχει ακόμα λίγο δρόμο. Μακάρι να έρθει αυτό και θα είναι μια γιορτή από μόνο του».

Απευθυνόμενος στους οπαδούς είπε:

«Θέλω να τονίσω κάτι. Παρακαλώ τους φιλάθλους να έχουν συμπεριφορά καλή. Φοβόμαστε και κάποια άλλα πράγματα, γι’ αυτό θα έχουμε αυξημένη παρουσία σεκιούριτι και έχουμε ζητήσει από τον Αστυνομικό Διευθυντή αυξημένα μέτρα. Καταλαβαίνετε όλοι τι εννοώ. Πρέπει να αποφύγουμε κάθε είδους κροτίδας, γιατί μπορεί να είναι μοιραία για την ομάδα.
Το θέμα είναι αν σου έχει κάνει τη ζημιά, θα είναι αργά. Οι ίδιοι φίλαθλοι πρέπει να τον αρπάξουν, γιατί αυτός που θα κάνει κάτι τέτοιο, σίγουρα δεν είναι Λαμία, σίγουρα δεν αγαπάει την ομάδα, σίγουρα δεν σέβεται τους κόπους τόσων χρόνων. Αν τον δω εγώ, θα δείτε πως θα τον περιποιηθώ. Για να λέμε το αληθές, κάτι έκανε ένας φίλαθλος με τον ΟΦΗ. Τον ψάχνω ακόμα. Δεν είναι μόνο για την τιμωρία, μπορεί με αυτό που θα πετάξει να τραυματίσει κάποιον που έρχεται με το παιδί του. Να βρεθεί κάποιος στο νοσοκομείο, δεν αξίζει τον κόπο. Είναι διασκέδαση το ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις