Grand Prix Ισπανίας: ο Λιούις Χάμιλτον στην pole position

Δεν τα υπολόγιζε έτσι- ειδικά μετά από 4 φετινούς αγώνες: όλα τα προγνωστικά, οι αλλαγές στους κανονισμούς, οι χειμερινές δοκιμές, το γεγονός πως ο Νίκο Ρόσμπεργκ «φοβήθηκε» και αποχώρησε… Τα πάντα έδειχναν πως το 2017 θα ήταν η χρονιά που θα επέστρεφε στον θρόνο του. Όμως, τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί έτσι ακριβώς για τον Λιούις Χάμιλτον: οι Φεράρι και ο Φέτελ έχουν πάρει ήδη δύο νίκες, ενώ έχει κερδίσει και ο teammate του στη Μερσέντες.

Γι’ αυτό, στις σημερινές δοκιμές ο “Billion Dollar Man” ήθελε να δώσει μερικές απαντήσεις- και τα κατάφερε με στυλ: μετά από μια επική μάχη με τον Σεμπ, ο Χάμιλτον πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες της Ισπανίας και πήρε την 64η pole της καριέρας του (μία μόλις λιγότερη από τον αείμνηστο Άιρτον Σένα που φιγουράρει στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας μετά τον Σουμάχερ), αφήνοντας μόλις 51 χιλιοστά πίσω του τον Φέτελ.

Τρίτος ήταν ο… συνήθης ύποπτος Βάλτερι Μπότας, με τον Κίμι να συμπληρώνει την «προφανή» τετράδα και τους Φερστάπεν, Ρικιάρντο, Αλόνσο (απλά μυθικός ο Ισπανός που έφερε το κάρο της ΜακΛάρεν στην 7η θέση αντί για την ουρά του γκριντ που είναι το λογικό), Πέρεζ, Μάσα και Οκόν να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις