Πρώτη εντός έδρας ήττα για τη Νίκη, 0-1 από τον Διαγόρα

Χωρίς νίκη παρέμεινε το συγκρότημα του Στέφανου Ξηροφώτου για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική καθώς μετά την ήττες από Ολυμπιακό Βόλου και Καραϊσκάκη και την ισοπαλία με τους Μαύρους Αετούς, γνώρισε νέα ήττα αυτή τη φορά από τον Διαγόρα Σεβαστής. Σ’ ένα μέτριο από πλευράς ποιότητας παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι ευτύχισαν να σκοράρουν σε μία από τις ελάχιστες στιγμές μπροστά στην εστία του Τζήμα και να επιστρέψουν στην Πιερία με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές τους.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Σαμανίδης στο 58’, τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Ο προκλητικός πανηγυρισμός του σκόρερ ξεσήκωσε τον κόσμο στην κερκίδα, χωρίς όμως τα πράγματα να ξεφύγουν. Η ήττα αυτή έσπασε το αήττητο της Νίκης που διατηρούσε για 14 παιχνίδια ενώ κέρδος αποτελεί για τους γηπεδούχους η εμφάνιση του Άγγελου Ματθαίου.

Αλλαγές σε πρόσωπα με την ίδια διάταξη ο Ξηροφώτος

Σε αλλαγές στο βασικό σχήμα προχώρησε ο Στέφανος Ξηροφώτος χωρίς όμως να αλλάζει τη διάταξη και το 4-2-3-1. Την εστία της Νίκης υπερασπίστηκε ο Τζήμας, στο αριστερό άκρο της άμυνας τοποθετήθηκε ο Δημολιός, στο δεξί ο Αλεξανδρής, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Παπαδήμας και Ναουμίδης, σε ρόλο ανασταλτικών μέσων οι Βέργος και Μέτσε, την οργάνωση ανέλαβε ο Μπάμπης Πετράκος, τη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης κάλυψε ο Σκοπελίτης, την αριστερή Ματθαίου και στη θέση του σέντερ φορ ο Τόλης Γαρυφαλλόπουλος.

Χ-ωρίς ουσία το 1ο μέρος

Σ’ ένα πρώτο μέρος με πολλές τελικές προσπάθειες για τις δύο ομάδες το σκορ δεν άνοιξε καθώς είτε τα τελειώματα των ποδοσφαιριστών ήταν άστοχα είτε οι τερματοφύλακες βγήκαν νικητές στις μονομαχίες. Στο 22’ και στο 45’ οι καλύτερες στιγμές για τη Νίκη με πρωταγωνιστή τον Γαρυφαλλόπουλο. Στην πρώτη το γύρισμα στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων κόπηκε από τους αμυντικούς ενώ στο τελευταίο λεπτό ο Λαρισαίος επιθετικός νικήθηκε από τον Αλυσανδράτο στο πλασέ που επιχείρησε. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο 34’ όμως ο Δεμηρτζόγλου δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τζήμα που αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Το φιλμ του 1ου ημιχρόνου

6’ Σέντρα του Σκλιοπίδη, κεφαλιά του Μυλωνά, άουτ η μπάλα χωρίς ανησυχήσει ο Τζήμας

8’ Σέντρα του Δημολιού, ο Γαρυφαλλόπουλος κατέβασε με το στήθος όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ

11’ Σουτ του Ματθαίου, ψηλά άουτ η μπάλα

14’ Σουτ του Δεμηρτζόγλου από τη γωνία της περιοχής της Νίκης , άουτ η μπάλα

20’ Σουτ του Ματθαίου υπό καλές προϋποθέσεις, άουτ η μπάλα

22’ Ο Γαρυφαλλόπουλος μπήκε επικίνδυνα μέσα στην περιοχή, από δεξιά επιχείρησε τη συρτή σέντρα όμως η μπάλα δεν έφτασε στον Μέτσε που περίμενε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα καθώς απομακρύνθηκε από αμυντικούς των φιλοξενούμενων

25′ Μακρινό σουτ του Σκοπελίτη, ψηλά άουτ η μπάλα

26’ Ακόμη ένα μακρινό σουτ του Μέτσε αυτή τη φορά, εύκολα μπλοκάρει ο Αλυσανδράτος

34’ Ο Δεμηρτζόγλου βγήκε απέναντι από τον Τζήμα από θέση μέσα δεξιά, όμως το σουτ που επιχείρησε εξουδετέρωσε ο πορτιέρε της Νίκης

35’ Ο Δεμηρτζόγλου έκανε την κούρσα από τα δεξιά, γύρισε επικίνδυνα την μπάλα στην καρδιά της άμυνας όμως οι αμυντικοί των γηπεδούχων απομάκρυναν πριν η μπάλα φτάσει σ’ έναν από τους Μυλωνά και Κατσιαμήτα που περίμεναν

38’ Μακρινό σουτ του Δεμηρτζόγλου, ψηλά άουτ η μπάλα

40’ Πολύ άστοχο σουτ του Γαρυφαλλόπουλου

41’ Σουτ του Μέτσε, λίγο πάνω από το δοκάρι του Αλυσανδράτου η μπάλα

45’ Διπλή μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη. Σε πρώτη φάση ο Γαρυφαλλόπουλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αλυνδράτο σε τετ α τετ, καθώς το πλασέ που επιχείρησε απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Διαγόρα. Το ριμπάουντ πήρε ο Ματθαίου όμως από πλάγια θέση έπιασε «αέρα» χάνοντας την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

45’ Τέλος του 1ου ημιχρόνου

Χρυσή αλλαγή ο Σαμανίδης

Σ’ ένα μέτριο από πλευράς θεάματος δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι ευτύχισαν να ανοίξουν το σκορ με τον Σαμανίδη στο 58’, τρία μόλις λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Η Νίκη πίεσε για την ισοφάριση όμως δεν εκμεταλλεύτηκε τις δύο τρεις καλές στιγμές που δημιούργησε με καλύτερη αυτή του 79ου λεπτού όταν ο Νικλητσιώτης εξ επαφής δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το φιλμ του 2ου ημιχρόνου

53’ Κίτρινη στον Καράμπελα

58′ Γκολ για τον Διαγόρα Σεβαστής. Ο Δεμηρτζόγλου έσπασε την μπάλα δεξιά, ο Σαμανίδης που είχε περάσει τρία λεπτά νωρίτερα στον αγώνα, κοντρόλαρε όμορφα και πλάσαρε ψύχραιμα τον Τζήμα στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία της εστίας του.

Οι χειρονομίες του σκόρερ προς την κερκίδα ξεσήκωσε τον κόσμο στο Π. Μαγουλάς

65’ Σέντρα του Σαμανίδη από τα αριστερά, την κεφαλιά αμαρκάριστος ο Μυλωνάς, λίγο άουτ η μπάλα

73′ Εκτέλεση φάουλ του Κόλα, την κεφαλιά ο Γαρυφαλλόπουλος, άουτ η μπάλα

76’ Κίτρινη στον Παπαδήμα

78′ Ο Σαμανίδης δεν έπιασε γεμάτο το σουτ από καλή θέση με αποτέλεσμα να καταλήξει πολλά μέτρα άουτ

79′ Σέντρα του Κόλα, αδύναμο πλασέ του Νικλητσιώτη, στα χέρια του Αλυσανδράτου η μπάλα​

82’ Κίτρινη στον Σαμανίδη

88′ Γυριστό σουτ του Κορέτα, μπλοκάρει ο Αλυσανδράτος

89′ Κίτρινη στον Γεωργίου

89’ Αποβολή για τον Ξηροφώτο

95′ Δεύτερη κίτρινη και κόκκινη για τον Γεωργίου

95′ Δεύτερη κίτρινη και κόκκινη για τον Παπαδήμα

95′ Απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Πετράκου, άουτ η μπάλα

96’ Τέλος του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νίκη Βόλου (Στ. Ξηροφώτος): Τζήμας, Παπαδήμας, Δημολιός, Ναουμίδης (66’ Κορέτα), Αλεξανδρής (46’ Κόλα), Βέργος, Μέτσε, Πετράκος, Ματθαίου, Σκοπελίτης, Γαρυφαλλόπουλος (75′ Νικλητσιώτης)

Στον πάγκο: Ράπτης, Βουρδάκης, Χουζούρης, Νικλητσιώτης, Κόλα, Τσιανάκας, Κορέτα

Διαγόρας Σεβαστής (Κ. Παπαδόπουλος): Αλυσανδράτος, Σκλιοπίδης, Γεωργίου, Δημητρίου, Αβραμίδης (46’ Τερζής), Δημητρουλόπουλος, Δεμηρτζόγλου (80’ Χατζηκωνσταντίνου), Μίχος, Μυλωνάς, Κατσιαμήτας (55′ Σαμανίδης), Καράμπελας

Στον πάγκο: Τερζής, Κουμπούλα, Καλουσίδης, Τσαγκαράκης, Σαμανίδης, Χατζηκωνσταντίνου, Λάγδαρης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις