Κ. Μπράτσος: Δεν είχαμε χημεία, λόγω των πολλών αλλαγών

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Κώστας Μπράτσος, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα με τον Ρήγα Φεραίο, αναφέρθηκε στο παιχνίδι, αναλύοντάς το, τονίζοντας σχετικά:
«Ήταν ένας ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα σε δύο ομάδες, οι οποίες γνώριζαν πολύ καλά η μία την άλλη. Αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Ο αντίπαλος έκανε αυτό που περιμέναμε. Οργανώθηκε πολύ καλά αμυντικά, έκλεισε τους χώρους και προσπάθησε να μας «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις.
Σ’ αυτό τον τρόπο παιχνιδιού, εκτός από μία φάση στο πρώτο ημίχρονο, δεν κινδυνέψαμε, όσον αφορά το αμυντικό μας κομμάτι. Δεν είχαμε, ωστόσο, λύσεις στην επίθεση, ώστε να καταφέρουμε να βάλουμε δύσκολα στην αμυντική οργάνωση του Ρήγα Φεραίου.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα συνέχισε να είναι η ίδια. Αγωνιστήκαμε και πάλι με πολλά νεαρά παιδιά, με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, αναγκαστικά λόγω τιμωριών και τραυματισμών και αυτό κοστίζει στη χημεία της ομάδας. Στην επιθετική λειτουργία, έτσι ώστε οι ποδοσφαιριστές να μπορούν να συνεργαστούν καλά μεταξύ τους.
Εκτός από μία φάση στο δεύτερο ημίχρονο, δεν είχαμε ευκαιρίες για να πάρουμε τη νίκη. Τα παιδιά προσπάθησαν, αν λάβουμε υπόψη το χρονικό σημείο που έγινε ο αγώνας, τα βαθμολογικά δεδομένα και τα καιρικά δεδομένα. Δεν μπορώ να καταλογίσω έλλειψη προσπάθειας. Αυτό που είδα από εμάς, ήταν ότι τα σώματά μας ήταν στον αγωνιστικό χώρο, δεν ήταν το μυαλό μας. Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, που είχαμε τις προϋποθέσεις, δεν κάναμε ευκαιρίες, γιατί μας έλειψε η τελική πάσα, η τελική ενέργεια, για να φτάσουμε στην περιοχή του αντιπάλου.
Να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Ρήγα Φεραίου για την φιλοξενία. Το μόνο που στενοχωριέμαι είναι για το γεγονός, πως ήταν ένα παιχνίδι που δεν ικανοποιήσαμε τους φιλάθλους. Και εγώ να ήμουν στην κερκίδα, δεν θα μου άρεζε αυτό που θα έβλεπα στον αγωνιστικό χώρο. Γι’ αυτό το μόνο που μπορούμε να ζητήσουμε είναι την υπομονή του κόσμου και να καταλάβουν όλοι, πως στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια, για να πιέσουμε τους ποδοσφαιριστές να κάνουν κάτι παραπάνω. Γενικά, πάντως, είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθειά τους».
Για τα σκαμπανεβάσματα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η ομάδα, εντός και εκτός έδρας: «Έχει να κάνει, όπως προείπα, με τη χημεία της δικής μας ομάδας. Είμαστε αναγκασμένοι να συνδέουμε νέους κρίκους από το ένα παιχνίδι στο άλλο. Να βάζουμε καινούργια παιδιά στην ενδεκάδα. Αυτό άλλες φορές, ιδιαίτερα στην έδρα μας, μας βοηθά να «ξεκλειδώσουμε» την αντίπαλη άμυνα και το παιχνίδι να γίνει διαφορετικό.
Μάθαμε στους τελευταίους αγώνες να ζούμε με διαφορετικές ενδεκάδες. Εντός έδρας τα παιχνίδια μας βγήκαν, εκτός έδρας αλληλοεξουδετερωνόμαστε με τον αντίπαλο. Αυτό αντιλήφθηκα εγώ».
Για το γεγονός ότι έκανε μόλις μία αλλαγή στο παιχνίδι: «Αν δείτε την 18αδα, όλοι οι παίκτες που κάθονταν στον πάγκο ήταν αμυντικοί. Σ’ ένα παιχνίδι που θέλεις να κερδίσεις, δεν υπάρχει λόγος να βάλεις αμυντικό. Στην περίπτωση της αλλαγής του Αναστασίου με τον Παπαϊωάννου, το δίλλημα που είχαμε ήταν, πως κάνοντας αλλαγή τον Αναστασίου, θα είχαμε μεγάλη απώλεια σε ύψος. Ξέραμε ότι η αντίπαλη ομάδα είναι πολύ καλή στις στατικές φάσεις.
Επιλέξαμε να περάσει στο παιχνίδι ο Παπαϊωάννου, για να του δώσουμε την ευκαιρία να αγωνιστεί, ένα ψηλό παιδί, το οποίο θα μας βοηθούσε (σ.σ. έπαιξε ως δεξιός μπακ). Προωθήσαμε τον Δήμο Κόκα στη μεσαία γραμμή για να μας βοηθήσει στο κοντρόλ γκέιμ».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις