Σπουδαίο διπλό για ΑΕ 2002 με Πανιώνιο

Η Α.Ε. 2002 ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με τον Πανιώνιο Ν. Ιωνίας, με σκορ 1-2 και μάλιστα με ανατροπή του σκορ, καθώς η ομάδα της κάτω Γατζέας επωφελήθηκε από τα λάθη της γηπεδούχου και απέδρασε με το σπουδαίο διπλό στις αποσκευές της.

Εκρηκτικό ξεκίνημα, ένα γκολ για κάθε ομάδα και δυο αποβολές.

Με το καλημέρα το ματς είχε την πρώτη ευκαιρία και άνηκε στην φιλοξενούμενη ομάδα. Συγκεκριμένα στα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα ο Παρίσης βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην μεγάλη περιοχή του Παπασακελλαρίου όμως το μονοκόμματο σουτ που επιχείρησε έδιωξε εντυπωσιακά, ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου. Η επόμενη καλή στιγμή του ματς δεν άργησε να καταγραφεί, καθώς στο 2′ η Α.Ε. 2002 κέρδισε πέναλτι με τον Παρίση να ανατρέπεται από τον Παπασακελλαρίου και την διαιτητή Κουσκούνη να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση από τα έντεκα βήματα ανέλαβε ο Σταθόπουλος, όμως είδε τον πορτιέρο της γηπεδούχου ομάδας να μπλοκάρει την μπάλα, παίρνοντας έτσι το «αίμα» του πίσω για το λάθος του στην ίδια φάση. Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές του Σπ. Φώτου ανέβασαν την απόδοση τους, παίρνοντας την κατοχή της μπάλας και προσπαθώντας να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό στο παιχνίδι. Η πρώτη ευκαιρία δεν άργησε να έρθει για τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα στο 7ο λεπτό ο Πέτσης έκανε το σουτ από θέση μέσα-αριστερά, βλέποντας την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από την εστία του Μητράκου. Οι παίχτες του Θ. Παχύ απάντησαν άμεσα όταν στο 9′ είδαν άλλη μια κλασική ευκαιρία να μην μετουσιώνεται σε γκολ, καθώς ο Πολυχρόνου που πρόλαβε την έξοδο του Παπασακελλάριου είδε την προσπάθεια του να απομακρύνεται πάνω στην γραμμή του τέρματος σε κόρνερ από τον πολύ καλό και σήμερα, Σκουφογιάννη. Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό και η μπάλα παιζότανε πάνω κάτω. Στο 12′ οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου έκρυψαν την μπάλα, καθώς ο πολύ ωραίος συνδυασμός Λυρίτση- Πέτση και Μοσχούδη έφερε τον τελευταίο φάτσα με τον Μητράκο τον οποίο νίκησε με ψύχραιμο πλασέ κάνοντας έτσι το 1-0. Το γκολ αυτό επέφερε νευρικότητα στην φιλοξενούμενη ομάδα και στο 20′ έμεινε με 10 παίχτες. Ο Πολυχρόνου αποβλήθηκε, με απευθείας κόκκινη κάρτα από την κ. Κουσκουσή για εξύβριση στην επόπτη Διαμαντάρα. Στην επόμενη φάση το παιχνίδι απέκτησε αριθμητική ισορροπία καθώς και ο Πανιώνιος έμεινε με 10 παίχτες, με τον Παπαδόπουλο να αποβάλλεται εξίσου με απευθείας κόκκινη για χέρι πάνω στην γραμμή του τέρματος και την Κουσκούνη να υποδεικνύει εκ νέου την εσχάτη των ποινών για τους φιλοξενούμενους, πέναλτι το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Πόκα, κάνοντας έτσι το 1-1 σκορ που έμελε να είναι και το τελικό, μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Γκολ από τα αποδυτήρια και 1-2.

Το δεύτερο μέρος βρήκε και πάλι τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν πιο αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις 2 λεπτά μετά την έναρξη του ημιχρόνου, ο Παρίσης εκμεταλλεύτηκε εις το έπακρο την ασυνεννοησία στην άμυνα των γηπεδούχων και πλάσαρε ιδανικά τον Παπασακελλαρίου δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι ποδοσφαιριστές του Σπ. Φώτου προσπάθησαν να αντιδράσουν, καθώς έγιναν και οι διορθωτικές αλλαγές σε πρόσωπα και σύστημα, όμως οι δυο κλασσικές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν δεν απέδωσαν καρπούς. Συγκεκριμένα στο 78′ ο Πέτσης έκανε την σέντρα από τα δεξιά, όμως ο απερχόμενος Γ.Στ. Μπασδάνης που βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Μητράκου. Ενώ σο 88′ ο Γκριναφίδης από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε ανενόχλητος ψηλά άουτ.

Συνθέσεις:

Γ.Σ. Πανιώνιος (Σπ. Φώτου) : Παπασακελλαρίου, Γ.Α. Μπασδάνης (46′ Βογδάνος), Κωστούλας, Παπαδόπουλος, Σκουφογιάννης, Αρβανίτης, Βαϊτσης( 46′ Γκριναφίδης), Κ. Μπασδάνης, Λυρίτσης, Μοσχούδης(Γ. Στ. Μπασδάνης), Πέτσης.

Α.Ε. 2002 (Θ. Παχύς): Μητράκος, Τσιγρής, Μπικοράβος (77′ Μ. Φιλίππου), Σταθόπουλος, Κόρμπας, Βέργος, Παρίσης, Κούρτι, Πολυχρόνου, Πόκα( 90′ Αραμπόγλου), Στουμποβίκος( 65′ Σφέτσιος).

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

*Το φωτορεπορτάζ του αγώνα θα δημοσιευτεί σε μεταγενέστερη ανάρτηση

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις