Τζώρτζογλου: «Θα μπορούσα να προσφέρω στην ΕΠΟ χωρίς …χαλίφη»

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Η «επίθεση» του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκου Τζώρτζογλου, κατά της ΕΠΟ προκάλεσε συζητήσεις για την κάθοδό του στις εκλογές της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Οι τρεις πρόεδροι των υπόλοιπων κρητικών Ενώσεων (Λουτσέτης της ΕΠΣ Λασιθίου, Δασκαλομαρκάκης της ΕΠΣ Ρεθύμνου και Βουρεξάκης της ΕΠΣ Χανίων) έχουν εκφράσει δημόσια τις προτροπές τους να καταθέσει υποψηφιότητα για να ηγηθεί της ΕΠΟ.

Ο ίδιος ο Νίκος Τζώρτζογλου απάντησε στις προτροπές αυτές σε εκδήλωση που έγινε στο Ηράκλειο, ξεκαθαρίζοντας πως δεν ενδιαφέρεται για μια τέτοια θέση με τις υπάρχουσες συνθήκες στο ποδόσφαιρο και έθεσε τις προϋποθέσεις για να «καθαρίσει» το τοπίο.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε αλλαγή του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ, αλλά και της διαιτησίας, σύμφωνα με τις επιταγές της FIFA.

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Κατ’ αρχήν να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους συνάδελφους προέδρους των Ενώσεων γι’ αυτή την τόσο τιμητική και ιδιαίτερα κολακευτική προτροπή-πρόταση που μαζικά μου έκαναν να ηγηθώ και να είμαι υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΟ. Θέλω να πω ότι ποτέ δε με ενδιέφερε ούτε να ηγηθώ, αλλά ούτε καν να είμαι μέλος στο Δ.Σ. της ΕΠΟ. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται από την εποχή που ο κουμπάρος μου, ο Βασίλης Γκαγκάτσης, ηγείτο της ΕΠΟ και ήμουν πάντα αρνητικός στις παροτρύνσεις του να είμαι μέλος του Δ.Σ.

Δηλαδή λόγω της φιλοσοφίας μου το θεωρώ πολύ δύσκολο.

Βέβαια, ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ και ειδικά στο ποδόσφαιρο, που για μένα είναι μετά την οικογένειά μου και τις επιχειρήσεις μου, η μεγάλη μου αγάπη… Όμως σε καμία περίπτωση δεν με ενδιαφέρει να εμπλακώ σε μια τέτοια διαδικασία, όσο το ποδοσφαιρικό περιβάλλον στη χώρα μας είναι όπως σήμερα που οι προϋποθέσεις για μία τέτοια εμπλοκή δεν υπάρχουν

Ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις;;;

Όσο συνεχίζεται αυτή η πόλωση, αυτός ο πόλεμος, όσο ο εκάστοτε δυνατός θα θέλει να γίνεται αυτός χαλίφης στη θέση του χαλίφη, όσο το σημερινό εκλογικό σύστημα επιτρέπει τη χειραγώγηση μεγάλης μερίδας των συναδέλφων προέδρων, όποιος κι αν ηγηθεί στην ΕΠΟ δεν θα καταφέρει τίποτα. Για τον απλούστατο λόγο ότι θα είναι πρόεδρος με αντιπαροχή, γιατί κάποιος επίδοξος χαλίφης, όπως πάντα συνέβαινε και στο παρελθόν, θα πρέπει να εισπράξει τα γραμμάτια που ο πρόεδρος αυτός του έχει υπογράψει προκειμένου να ανέλθει στην προεδρία.

Η μόνη ελπίδα να αλλάξει κάτι στο ποδόσφαιρό μας είναι να πάμε σε συναινετικές λύσεις, σε λύσεις κοινά αποδεκτές! Πιστεύω ότι υπάρχουν σε όλες τις τάσεις αξιόλογοι παράγοντες με ήθος, μεράκι, εμπειρία και γνώση. Άρα για μένα θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές κατ’ αρχήν στο εκλογικό σύστημα, διευρύνοντας τους εκλέκτορες σε τουλάχιστον τετραψήφιο νούμερο κάτι που θα δυσκολέψει σε μεγάλο βαθμό την εύκολη μέχρι σήμερα χειραγώγηση των προέδρων και αφ’ ετέρου να μπει στο εκλογικό σύστημα η απλή αναλογική. Επίσης απαραίτητα να αλλάξουν βασικές αρχές στην διαιτησία και σε κάποιες ακόμα καταστατικές διατάξεις. Και όλα αυτά πάντα φυσικά βασισμένα στις επιταγές της FIFA

Αλλά ακόμα και με αυτές τις προϋποθέσεις θέλω να τονίσω ότι δεν είναι αυτοσκοπός μου, ούτε με ενδιαφέρει απαραίτητα η θέση του προέδρου. Θα μπορούσα σε μια τέτοια ανεξάρτητη κίνηση που δεν θα υπάρχει χαλίφης και γραμμάτια προς εξαργύρωση να προσφέρω αδιαφορώντας για τη θέση που θα κατέχω σ’ ένα τέτοιο Δ.Σ.».