Πανθεσσαλικό τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου διοργανώνει ο Ολυμπιακός Β.

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Βόλου, το Τ.Ε.Φ.Α.Α του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η ειδικότητα ποδοσφαίρου του 4ου έτους διοργανώνουν Πανθεσσαλικό τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου.
Το τουρνουά θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Μαΐου από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 στην Άλλη Μεριά.

Το Πανθεσσαλικό τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει η επιτροπή εορτασμού των 80 χρόνων του Ολυμπιακού Βόλου.
Η διεξαγωγή του τουρνουά οφείλεται στη μεγάλη προσπάθεια των ακαδημιών και των προπονητών τους, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη μεγάλη ευθύνη της μεταφοράς και της οργάνωσης των παιδικών ομάδων.
Το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η ειδικότητα του μαθήματος Ποδοσφαίρισης έχει αναπτύξει μια δυναμική ανοιχτή στην κοινωνία, εξωστρεφή και συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση του αθλητικού «γίγνεσθαι». Οι φοιτητές και φοιτήτριες έχουν προσωπική συμμετοχή και αποκτούν εμπειρίες της ζωής. Έρχονται σε επαφή όχι μόνο με τη γνώση, αλλά με τους γονείς, τους προπονητές και τους αθλητές, δηλαδή τον κόσμο της εργασίας.
Τα παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο για διασκέδαση και χαρά. Έχουν την ανάγκη, να αποκτούν καλές συνήθειες, σε ασφαλές και χαρούμενο περιβάλλον. Η συμμετοχή στο παιχνίδι έχει περισσότερη αξία από την νίκη. «Χάσουμε, κερδίσουμε, εμείς θα το γλεντήσουμε» είναι το μότο του τουρνουά.
Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά είναι οι: Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου, ΑΕ Τρικάλων, Προμηθέας Λάρισας, Δήμητρα Απόλλων, Α.Ο. Αμπελοκήπων, Πλαστήρας Καρδίτσας, Καλλιδένδρι και Αχιλλέας Μπάρας. Οι ηλικιακές κατηγορίες είναι τρεις και η κάθε ομάδα θα αγωνιστεί με τρία τμήματα (8-9 ετών, 10-11 και 12-13)
Υπεύθυνοι του τουρνουά είναι ο κ. Dr. Ζήσης Παπανικολάου, αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Τσεκούρας Νικόλαος, πρόεδρος ΑΣ Ολυμπιακού Βόλου.
Η οργανωτική επιτροπή απαρτίζεται από τους κ.κ. Πολυχρόνη Ζάχο, Νικόλαο Κάβουρα, Μάκη Μασούρα, Μιχάλη Κωνσταντίνου, Βασίλειο Τόλη και Σάββα Σταύρου.