Τουτουντζόγλου: «Αντί να μας πουν ευχαριστώ…»

Δύο μέρες μετά τη στέψη της Νίκης Βόλου ως πρωταθλήτριας της Α1 ΕΣΚΑΘ ήρθε μία ενέργεια που εκνεύρισε διοίκηση, παίκτες και φίλους του βολιώτικου Συλλόγου. Υπάλληλος του Δήμου απείλησε με αποκλεισμό της Νίκης από το Κλειστό Γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας αν δεν καθαριστεί το γήπεδο από τα χαρτάκια που πέταξαν οι φίλαθλοι κατά τη διάρκεια της φιέστας ανόδου της ομάδας.

Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι της Πρωταθλήτριας είχαν καθαρίσει το γήπεδο τόσο την ίδια μέρα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της γιορτής, όσο και την επόμενη με συνεργείο καθαρισμού που μίσθωσε η διοίκηση της Νίκης.

Για το γεγονός μίλησε ο Πρόεδρος της Δ.Ε. καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου φιλοξενούμενος στον “VOLOS 98.6 FM και στην εκπομπή “CLASSICO”. Ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου τόνισε πως πρόκειται για μία προσβλητική ενέργεια ενώ δεν παρέλειψε να διευκρινίσει πως η συνεργασία με τους Μιχάλη Καπουρνιώτη και Γιώργο Βλιώρα είναι άψογη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου στους Ευθύμη Χούτα, Γιώργο Αποστολακόπουλο και Σάκη Νταφέκα:

Τα συγχαρητήρια και οι αντιδράσεις του κόσμου

«Από τις αντιδράσεις του κόσμου καταλαβαίνω ότι τα συγχαρητήρια που εισπράττω δεν είναι μόνο για την άνοδο αλλά πολύ περισσότερο για τη σωστή δουλειά, την οργάνωση και την δημιουργικότητα που δείξαμε όλο αυτό το διάστημα. Υπήρχε μία οργάνωση, ένα πλάνο κι έτσι ήρθε η άνοδος της ομάδας»

Για τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς

«Ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά είχε ήδη αρχίσει πριν ακόμη τελειώσει το πρωτάθλημα. Ήδη έχουμε κάνει κινήσεις. Μόλις ολοκληρωθούν και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις θα συζητήσουμε με τον προπονητή μας ο οποίος θα μας καταθέσει και την έκθεσή του για την επόμενη χρονιά.

Η ομάδα έχει ένα αγωνιστικό σχεδιασμό και η διοίκηση έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο. Στόχος είναι να ανανεώσουμε το ρόστερ ηλικιακά. Θέλουμε να φέρουμε νέα παιδιά, να φέρουμε και Νικιωτάκια οι οποίοι έχουν παίξει στη Νίκη Βόλου και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε άλλες πόλεις κι άλλες ομάδες. Να κάνουμε μία ισχυρή ομάδα που θα συνεχίζει να παίζει ελκυστικό μπάσκετ που θα απολαμβάνει ο κάθε φίλαθλος που θα έρχεται στο γήπεδο»

Για το μπάτζετ της νέας χρονιάς σε σύγκριση με το φετινό

«Το μπάτζετ ανεβαίνει αρκετά όμως η διοίκηση γι’ αυτό είναι εδώ. Για τα δύσκολα. Να δουλεύουμε για τα δύσκολα. Δεν είμαστε για τα εύκολα. Από τώρα έχουμε ξεκινήσει. Στόχος είναι το μπάτζετ να το έχουμε καλύψει μέχρι τέλος Ιουλίου. Έτσι μπορείς να πας μπροστά. Έχουμε στόχο και όραμα και θέλουμε να επαναφέρουμε τη Νίκη εκεί που ανήκει και για να ακριβολογώ, το βολιώτικο μπάσκετ εκεί που ανήκει. Βέβαια για να πραγματοποιηθεί ένας τέτοιος στόχος πρέπει να έχεις τη στήριξη ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας»

Για τον αν ο κ. Πρέκας θα είναι στην τεχνική ηγεσία την επόμενη σεζόν

«Ακόμη αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Θα συζητήσουμε μαζί του και από τις δύο πλευρές υπάρχει η καλή διάθεση για να συνεχιστεί η συνεργασία μας. Δεν μπορούμε όμως να πούμε πως είναι κάτι οριστικό».

Για την «πόρτα» της πρωταθλήτριας Νίκης Βόλου από το «Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Ιωνίας»

«Είναι ένα γεγονός που με στεναχώρησε και με εκνεύρισε πάρα πολύ. Μετά τους πανηγυρισμούς το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε να κάνουμε ως διοικούσα ήταν να καθαρίσουμε το γήπεδο. Το θεωρήσαμε υποχρέωσή μας. Μέχρι τις 12 το βράδυ, μέλη της διοικούσας, παιδιά των Ακαδημιών και φίλαθλοι καθαρίζαμε το γήπεδο ενώ παράλληλα είχαμε κλείσει συνεργείο καθαρισμού για την επόμενη μέρα να ολοκληρώσει τον καθαρισμό. Αυτά δεν νομίζω να έχουν ξαναγίνει σε άλλα γήπεδα, δηλαδή η ίδια η ομάδα να μεριμνήσει να καθαρίσει το γήπεδο.

Τη Δευτέρα το πρωί πληροφορήθηκα ότι υπάλληλος του Δήμου έκανε αυτοψία και διαπίστωσε ότι το γήπεδο δεν είναι σε καλή κατάσταση και θα μας απαγορεύσει να κάνουμε προπόνηση. Να σημειώσω ότι πήγα και είδα το γήπεδο και ήταν σε τέλεια κατάσταση. Αυτοί που ήρθαν και το καθαρίσανε το κάνανε με μηχάνημα οπότε το γήπεδο ήταν, επαναλαμβάνω, σε τέλεια κατάσταση. Άτομα δικά μας καθαρίσανε και τις κερκίδες από τα χαρτάκια. Έγινε μία τέλεια δουλειά.

Να κάνεις μία τέτοια προσπάθεια και να σου λέει ο άλλος ότι ξέρεις επειδή δεν είναι καθαρό δεν θα σε αφήσουμε να κάνεις προπόνηση. Αυτό θεωρώ πως ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος από την πλευρά του υπαλλήλου και νομίζω πως εκτέθηκε και εξέθεσε και τους προϊστάμενούς του. Προϊστάμενους με τους οποίους οφείλω να πω πως έχουμε μία άψογη συνεργασία και αναφέρομαι στους Γιώργο Βλιώρα και Μιχάλη Καπουρνιώτη.

Αντί να ακούσουμε ένα ευχαριστώ για την προσπάθεια που κάναμε να καθαρίσουμε το γήπεδο, χωρίς να μας το επιβάλλει κάποιος, μας είπανε πως δεν θα κάνετε προπόνηση.

Σε ποια πόλη της Ελλάδας, ομάδα που εκπροσωπεί τον Δήμο και ανεβαίνει κατηγορία, έχει τέτοια αντιμετώπιση από κάποιον υπάλληλό του. Κανονικά ο Δήμος έπρεπε επιβραβεύοντας την προσπάθειά μας να πει “αφήστε ρε παιδιά θα καθαρίσουμε εμείς”. Παρ’ όλα αυτά εμείς το καθαρίσαμε. Να κάνουμε το σωστό και να μας βγάζουν και κακούς που διαμαρτυρόμαστε για το αυτονόητο.

Που ήταν ο υπάλληλος αυτός όταν δεν είχαμε θέρμανση, ζεστό νερό, αποδυτήρια χωρίς κλειδαριές και ο φωτεινός πίνακας δεν λειτουργούσε; Μόνο η καθαριότητα τον ένοιαξε; Τα άλλα δεν τον απασχόλησαν όλη τη χρονιά;

Εγώ θεωρώ πως έκανα το σωστό και ο καθένας κρίνεται. Να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας; Ε, όχι! Ήταν προσβλητική η ενέργεια του συγκεκριμένου υπαλλήλου».

Για το νέο Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Νίκης

«Συμμετέχοντας για πρώτη φορά σ’ ένα Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Νίκης, εισπράττω μία ομόνοια, μία αγάπη, υπάρχει ένας κοινός στόχος. Είναι όλα τα παιδιά ενωμένα. Ένα Δ.Σ. με 17 άτομα, όλοι παρόντες, είναι πολύ σημαντικό. Συζητάμε και λέμε πράγματα που αφορούν όλα τα τμήματα του Συλλόγου. Γενικά βλέπω πως υπάρχει μία ομοψυχία στο συγκεκριμένο Δ.Σ.. Να είστε σίγουροι πως τα παιδιά που εκπροσωπούν το κάθε τμήμα του Συλλόγου κάνουν το καλύτερο για τον Σύλλογο. Αυτό τα λέει όλα. Είμαστε μία οικογένεια, είμαστε ενωμένοι και βλέπουμε μπροστά».

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις