Δεύτερος έλεγχος για κοριούς και κρυφές κάμερες στην ΕΠΟ

Δεύτερος έλεγχος στα γραφεία της ΕΠΟ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16/5 προκειμένου να εντοπιστούν κρυφές κάμερες και μικρόφωνα στα γραφεία της διοίκησης. Ο έλεγχος αυτός έγινε περίπου δυόμιση μήνες μετά τις αποκαλύψεις για την ύπαρξη κρυφών καμερών και ύπαρξης υποδομών που θα μπορούσαν

να φιλοξενήσουν μικρές κάμερες και μικρόφωνα στα γραφεία της διοίκησης της ομοσπονδίας.
Κατά τον πρώτο έλεγχο είχε διαπιστωθεί η ύπαρξη υποδομής μη λειτουργούσας εγκατάστασης παρακολούθησης στο γραφείο του προέδρου.
Όπως είχε τονίσει η εταιρεία στο πόρισμά της, «συνήθως σε τέτοιου είδους ραντάρ (σ.σ. ραντάρ συναγερμού που υπήρχε στο γραφείο του προέδρου) μπορούν να τοποθετηθούν ασύρματες μικρό κάμερες και 3g μικρόφωνα. Κατά τη γνώμη μας δεν είναι δυνατόν να υπάρχει στον χώρο ραντάρ, εκτός λειτουργίας και μάλιστα άδειο».
Επίσης, ακριβώς πάνω στην ψευδοροφή του προεδρικού γραφείου, εντοπίστηκαν τρεις οπές κατακόρυφα. «Θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μικρές κάμερες ή μικρόφωνα ακόμη και μικρό κασετόφωνο. Δεν εντοπίσαμε, όμως, επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία όπως, γραμμές καλωδίων και σημάδια από τοποθέτηση», αναφέρεται στο πόρισμα.
Παρόμοια ραντάρ που ήταν εκτός λειτουργίας είχαν βρεθεί και στο γραφείο των αντιπροέδρων. Επίσης είχαν βρεθεί δύο ραντάρ συναγερμού με ισάριθμες κρυφές κάμερες στον χώρο του προσωπικού.
Από τον έλεγχο που έγινε την Τρίτη 16/5 υπήρξαν, σύμφωνα με πληροφορίες κάποια ευρήματα, αλλά κατά τις πρώτες εκτιμήσεις είναι απομεινάρια του προηγούμενου ελέγχου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις