Νικητής με 1-0 ο Πηλέας στο μπαράζ με την Α.Ε. 2002

Ο Πηλέας ήταν ο νικητής του αγώνα μπαράζ για την κατάκτηση της 2ης θέσης στον 1ο όμιλο της Β’ τοπικής κατηγορίας. Επικράτησε με 1-0 της Α.Ε. 2002 στο ΕΑΚ του Βόλου, με τον Θάνο να είναι ο «χρυσός» σκόρερ, σημειώνοντας το γκολ στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης με πλασέ μέσα από την περιοχή, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Παπαπορφυρίου και κεφαλιά πάσα του Δημόπουλου.

Έτσι, ο Πηλέας θα αντιμετωπίσει το ερχόμενο Σάββατο 27/5 τις Μικροθήβες (κατέλαβε την 2η θέση στον 2ο όμιλο) στο ΕΑΚ Βόλου με την νικήτρια ομάδα να ανεβαίνει στην Α’ ΕΠΣΘ.
Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι με λιγοστές καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με την Α.Ε. 2002 να είναι καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Πηλέα ωστόσο να κρατά το γκολ που πέτυχε στην αρχή του παιχνιδιού και να πανηγυρίζει στο τέλος μια σπουδαία νίκη.
Στο 7′ η Α.Ε. 2002 είχε μια καλή προσπάθεια με τον Πολυχρόνου, ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχή με τη μπάλα να καταλήγει έξω από το αριστερό δοκάρι του Φηύγα. Στο επόμενο λεπτό ήρθε το γκολ του Πηλέα, όπως προαναφέραμε, με τον Θάνο.
Από εκείνο το χρονικό διάστημα μέχρι το 33′ όπου η Α.Ε. 2002 με μια στατική φάση (φάουλ του Πολυχρόνου με τη μπάλα να καταλήγει άουτ), δεν υπήρξε κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση στο παιχνίδι. Στο 38′ σε σέντρα του Παρίση από τα δεξιά ο Γάκιας απέτυχε να πάρει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, για να χαθεί η ευκαιρία για την Α.Ε. 2002.
Ο Πηλέας στις καθυστερήσεις «άγγιξε» το 2-0, με τον Θάνο να πιάνει το σουτ και η μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Αράπη.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Α.Ε. 2002 ήταν η ομάδα που είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων, παρουσιάστηκε πιο γυμνασμένη από τον Πηλέα, όμως αντιμετώπισε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Χάθηκαν ορισμένες ευκαιρίες για γκολ από τους παίκτες του Γιώργου Καραμίχαλου, ωστόσο, καμία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κλασική.
Στο 63′ ο Πολυχρόνου εκτέλεσε φάουλ δίχως ο Γάκιας να βρει τη μπάλα με το κεφάλι. Στο 65′ σε σέντρα του Γάκια ο Βερντόβα «έπιασε» αέρα και δεν μπόρεσε να σουτάρει μέσα από την περιοχή, ενώ στο 77′ σε σέντρα του Γάκια ο Κατσαρός δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα και να τη στείλει προς την εστία.
Η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 81′ όταν ο Γάκιας από τα δεξιά σούταρε με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.
Με τη λήξη του παιχνιδιού και ενώ οι διαιτητές κατευθύνονταν στα αποδυτήρια  προκλήθηκαν επεισόδια μεταξύ των παικτών και των δύο ομάδων. Αξίζει να αναφέρουμε, πως ο διαιτητής κ. Νικόπουλος και οι βοηθοί κ.κ. Γόργορης και Καρακίτσος, είδαν τα επεισόδια που διαδραματίζονταν, ωστόσο, φρόντισαν να πάνε στα αποδυτήρια. Στην αρχή υπήρξαν αψιμαχίες, ενώ στη συνέχεια ο τερματοφύλακας της Α.Ε. 2002, Θοδωρής Αράπης, μόλις είδε στον αγωνιστικό χώρο τον Περικλή Μπαρμπαγεωργόπουλο (ήταν τιμωρημένος και δεν αγωνίστηκε), κατευθύνθηκε προς το μέρος του, τον γρονθοκόπησε, για να ανταποδώσει το χτύπημα και ο Μπαρμπαγεωργόπουλος. Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο ήταν απείρου κάλλους και ευτυχώς με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν με τους παίκτες των δύο ομάδων να πήγαιναν στα αποδυτήρια. Αξίζει να σημειώσουμε, πως οι Αράπης και Μπαρμπαγεωργόπουλος είχαν λεκτικό επεισόδιο στη διάρκεια του δευτέρου ημίχρονου την ώρα που παιζόταν ο αγώνας (ο δεύτερος ήταν στις κερκίδες του ΕΑΚ) και τα αίματα άναψαν μετά τη λήξη του παιχνιδιού.
ΠΗΛΕΑΣ: Φηύγας, Χιούσι, Κανάρας, Βαΐτσης, Αλβανόπουλος, Τσουκάλης, Μπιφάνης, Παπαπορφυρίου, Δημόπουλος (22′ λ.τρ. Καζάκης, 82′ Μπάντης), Θάνος, Βαρσαμάς (64′ Τσακίρης).
ΑΕ 2002: Αράπης, Βούλγαρης, Κιόσια (46′ Σφέτσος), Παπαϊωάννου, Σταθόπουλος, Βέργος, Παρίσης, Γάκιας, Κατσαρός, Πολυχρόνου, Βερντόβα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις