Παρουσία-«μήνυμα» 34 Ενώσεων στη συγκέντρωση στο Βόλο της παράταξης Γραμμένου

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Βροντερό «παρών» δήλωσαν οι Ενώσεις, στην συνάντηση της παράταξης του Βαγγέλη Γραμμένου, που έγινε το Σάββατο 20 Μαΐου στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» στο Βόλο, στέλνοντας έτσι το μήνυμα τους ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ και δείχνοντας ότι αποτελούν την αναμφισβήτητη πλειοψηφία.

Η συνάντηση έγινε αφενός και για να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα της συνάντησης που έγινε την Πέμπτη 18/5 στη FIFA μεταξύ του προέδρου της Τζιάνι Ινφαντίνο και του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας οι δύο πλευρές φέρονται να έχουν συμφωνήσει και η ΕΠΟ αναμένεται να οδηγηθεί σε εκλογές εντός του θέρους.
Αφετέρου η συνάντηση έγινε και για να επιβεβαιωθεί η στήριξη της πλειοψηφίας των Ενώσεων στο πρόσωπο του Γραμμένου, έπειτα από μια μικρή περίοδο, από τον τελικό του κυπέλλου και μετά, που ακούστηκαν και ειπώθηκαν πολλά περί πιθανής διάρρηξη της «συμμαχίας» ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, τα οποία όμως στην πράξη διαψεύδονται.
Οι 34 ΕΠΣ που βρέθηκαν στην συνάντηση και τις φέρνει στην δημοσιότητα το SoccerPlus ήταν: 1)Αθήνας 2) Ανατολικής Αττικής, 3)Αργολίδας 4)Αιτωλοακαρνανίας 5)Βοιωτίας 6)Αχαΐας 7)Δράμας 8)Δωδεκανήσων 9) Ευρυτανίας 10)Ζακύνθου 11)Ημαθίας, 12) Πιερίας 13)Πρέβεζας 14) Σέρρες 15) Σάμος 16)Φλώρινας 17)Φθιώτιδας 18) Φωκίδας 19)Χαλκιδικής 20)Σάλας 21)Χίος 22)Γρεβενά 23)Θεσσαλίας 24)Θράκης 25)Καβάλας 26)Καστοριάς 27)Κιλκίς 28)Κοζάνης 29)Κυκλάδες 30)Λάρισας 31)Λέσβου 32)Μακεδονίας 33)Ξάνθης 34) Πέλλας.
Στην συνάντηση δεν πήραν μέρος αν και πρέπει να συνυπολογίζονται στον τελικό αριθμό εκείνων που στηρίζουν την παράταξη Γραμμένου οι ΕΠΣ Ηπείρου και Άρτας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Κώστας Βρακάς «δήλωσε κώλυμα», λόγω του τραγικού χαμού ενός 17χρονου ποδοσφαιριστή στα Γιάννενα, ενώ εκείνος της ΕΠΣ Άρτας εξαετίας κάποιων απονομών που είχε να κάνει στην Ένωσή του.
Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία των ΕΠΣ Καβάλας, Βοιωτίας και Θράκης (παρών ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Μ. Γαβριηλίδης) καθώς αυτές οι Ενώσεις στήριζαν την προηγούμενη κατάσταση στην ΕΠΟ . Ωστόσο η παρουσία τους στην συνάντηση δείχνει ότι έχουν μεταστραφεί.

Συνάντηση με Βασιλειάδη και ΠΔΕ
Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus, oι Ενώσεις συζήτησαν την πορεία πλεύσης τους και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συνάντηση, για τα θέματα των εκλογών (εκτιμάται ότι θα γίνουν περί τα τέλη Ιουλίου) με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη και με την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ για τις αλλαγές στο καταστατικό.
Όπως ειπώθηκε οι Ενώσεις είναι αρνητικές στη μείωση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής από 21 που προβλέπεται στο καταστατικό, ενώ φαίνεται να συμφωνούν στη μικρή αύξηση της εκπροσώπησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στις Γενικές Συνελεύσεις.
Παράλληλα, έβαλαν στην ατζέντα της συζήτησης τους και την οικονομική ενίσχυση των Ενώσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, είτε από την ΠΔΕ/ΕΠΟ, είτε από τη FIFA.
Tέλος οι παρούσες Ενώσεις υπέγραψαν ψήφισμα.
Πηγή: soccerplus.gr