Ήττα και υποβιβασμός για Αχιλλέα Νεοκαισάρειας

Με νίκη ήθελε να κλείσει τη χρονιά η ΑΕ Καραϊσκάκης, τόσο για το γόητρό της, όσο και για να πάει στον τελικό του Κυπέλλου με όσο το δυνατόν καλύτερη ψυχολογία. Με τη λογική αυτή μπήκε στο παιχνίδι, και πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό παιχνιδιού, ο Καψάλης μοίρασε ωραία στον Μπεκατώρο, που με τη σειρά του έσπασε στον Ευαγγέλου, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε σε κενή εστία να γράψει το 1-0.

Το γκολ αυτό άλλαξε σαφώς την ψυχολογία των δύο ομάδων, με τον Αχιλλέα να προσπαθεί να αντιδράσει άμεσα, και το Λαζαρίδη να στέλνει στο 4′, με κεφαλιά την μπάλα ψηλά. Η ΑΕ Καραϊσκάκης αντέδρασε και στο 8ο λεπτό είχε φάση, όταν ο Μπεκατώρος γύρισε στα όρια της περιοχής στον Κουσίδη, πυο σούταρε με τη μία, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι. Ένα λεπτό μετά, νέα φάση για τους γηπεδούχους, αυτή τη φορά με το Χαρτσιά που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ από τον Ευαγγέλου, όμως το πλασέ του βρήκε αποσόβησε με τη βοήθεια του δοκαριού του ο Κούζας.

Οι φάσεις για την ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη συνεχίστηκαν και στο 22ο λεπτό, ο Κουσίδης βρέθηκε απέναντι από τον Κούζα, από ωραία μπαλιά του Μπεκατώρου, όμως το σουτ του με το μυτάκι ήταν άστοχο. Τo ίδιο δε συνέβη και ένα λεπτό μετά, όταν ο Μπεκατώρος βρέθηκε και πάλι στην περιοχή, έκανε το παράλληλο γύρισμα, κι αυτή τη φορά ο Κουσίδης, αν και πεσμένος, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Και ενώ όλα έδειχναν πως θα είχαμε ένα εύκολο απόγευμα για την αρτινή ομάδα, οι φιλοξενούμενοι με δύο φάσεις κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα, πριν κάνα φύγει το ημίχρονο. Αρχικά, στο 39ο λεπτό, από καλοχυπημένο φάουλ του Πετρουζέλη, ο Σκέντος νίκησε τους πάντες στον αέρα, και έγραψε με κεφαλιά το 2-1, ενώ δύο λεπτά μετά, ο Καμπερίδης κέρδισε πέναλτι από τον Καψάλη, και ο Πετρουζέλης, από δημιουργός έγινε εκτελεστής, ευστοχώντας από την άσπρη βούλα, παρά την προσπάθεια του Ανδρούτσου, για το 2-2, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να σοκάρουν την ΑΕ Καραϊσκάκης, όταν από βολέ του Κούζα, ο Μανίκας βρέθηκε σε καλή θέση, όμως το σουτ του έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ανδρούτσου. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση, και στο 49′, από σέντρα του Παπανίκου, ο Ευαγγέλου έκανε την προβολή, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Στο 56ο λεπτό, ο Καψάλης απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και σούταρε με το αριστερό, στην κλειστή γωνία, για να διώξει με τα πόδια ο Κούζας. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Κουσίδης πάτησε στον Μπεκατώρο, που αφού προχώρησε λίγα μέτρα, σούταρε λίγο έξω από την εστία.

Στο 71ο λεπτό, ένα καλό φάουλ του Λαζαρίδη κατέληξε άουτ, με τον Ανδρούτσο ούτως ή άλλως να ελέγχει, ενώ τρία λεπτά μετά, σουτ του Καμπερίδη μπλόκαρε ο Ανδρούτσος. Στην επόμενη ακριβώς φάση, ο Χαρτσιάς, υπέγραψε τον υποβιβασμό των φιλοξενούμενων όταν από χαμηλή σέντρα του Γυφτοκώστα, πλάσαρε από κοντά, γράφοντας το 3-2, μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς. Στο 80ο λεπτό, ο Γούλας πάτησε με τακουνάκι στο Χαρτσιά, που σούταρε στην αγκαλιά του Κούζα, κάτι που δε συνέβη και τρία λεπτά μετά, όταν από ωραίο τρίγωνο Ευαγγέλου-Γούλα-Χαρτσιά, ο τελευταίος πλάσαρε στην κλειστή γωνία, γράφοντας το τελικό 4-2. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Παγωνίδης, ο οποίος είχε αποχωρήσει ως αλλαγή, γιατί πέταξε μπάλα από τον πάγκο, σε μια αψυχολόγητη ενέργεια.

Το παιχνίδι έληξε με το τελικό σκορ, να καταδικάζει και μαθηματικά τον Αχιλλέα σε κάθοδο στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται μετά το τέλος του παιχνιδιού, και το Δερμίση μάλιστα, να δέχεται την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Πάνου. Από την πλευρά της η ΑΕ Καραϊσκάκης παρουσίασε για ακόμη μια χρονιά ένα αξιοζήλευτο σύνολο στο Πρωτάθλημα, χάνοντας όμως για τρίτη χρονιά το τρένο της ανόδου στις λεπτομέρειες. Επόμενος στόχος της ομάδας, ο τελικός του Κυπέλλου, που αποτελεί σημαντικότατο τρόπαιο για ομάδα της πόλης. Όλοι ελπίζουν, το καλοκαίρι, να γίνουν τα απαραίτητα βήματα, για τη γιγάντωση της ομάδας σε ακόμη μεγαλύτερα μεγέθη, από τη νέα σεζόν.

Διαιτητής : Πάνος Βοηθοί : Γιώτης – Παπαλαζάρου

ΑΕ Καραϊσκάκης (Θεοδοσιάδης) : Ανδρούτσος, Καψάλης, Παπανίκου, Αβραμίδης, Καραγιαννίδης, Βελέτης (46′ Κόλλινς), Χαρτσιάς, Ντατίδης, Ευαγγέλου, Κουσίδης, Μπεκατώρος (69′ Γυφτοκώστας)

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (Βάλης) : Κούζας, Λαζαρίδης, Δερμίσης, Σκέντος, Παγωνίδης (58′ Τοπάλι), Παπαδόπουλος, Δήμηνας (53′ Φωκαϊδης), Λάιος, Καμπερίδης, Μανίκας (85′ Καραμανώλης), Πετρουζέλης

artagoal.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις