Έγραψε ιστορία η Λαμία, game over για Άρη!

Έγραψε ιστορία η Λαμία, παραμένει στην Football League ο Άρης.

Κλείδωσαν και οι δύο ομάδες που προβιβάζονται από τη δεύτερη κατηγορία στη Super League, καθώς οι Φθιωτοί έφυγαν ατσαλάκωτοί (0-0) από το «Κλεάνθης Βικελίδης» και πήραν τον βαθμό που χρειάζονταν για να εξασφαλίσουν την άνοδο (για πρώτη φορά στην ιστορία τους) και ακολουθούν στα… σαλόνια τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Αντιθέτως, η ομάδα της Θεσσαλονίκης που στο ξεκίνημα ήταν το απόλυτο φαβορί για να τερματίσει πρώτη βγήκε νοκ-άουτ, αφού δεν μπόρεσε να πάρει στο σπίτι της το ματς «do or die» ώστε να διατηρηθεί ζωντανή για επιστροφή στην πρώτη κατηγορία. Διατηρήθηκε στο -6 από τη δεύτερη θέση και ενώ Άρης και Λαμία έχουν να δώσουν δύο ματς ακόμη, καθώς θα πάρουν στα χαρτιά αυτό με τον Πανθρακικό που έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

Εντονότατες αποδοκιμασίες για τους φιλοξενούμενους στην προθέρμανση και λίγο μετά.

Ο Άρης ήταν η ομάδα που μπήκε στο ματς με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, διότι δεν του έκανε κανένα άλλο αποτέλεσμα, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που είχε με τους Τάτο, Καπνίδη και Καράμπελα. Από την άλλη, η Λαμία στο πρώτο μέρος, όπως και γενικότερα σε όλη την αναμέτρηση, πόνταρε πολύν στην κόντρα επίθεση και δεν κατάφερε να σκοράρει στις λίγες καλές στιγμές που είχε.

Ο Νίκος Κωστένογλου θέλησε να φρεσκάρει την επίθεση της ομάδας του προσπάθησε με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, βάζοντας τον Ίλιτς αντί του Μιλούνοβιτς και ο Μπάμπης Τεννές «έδεσε» το κέντρο του. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν υπεροχή, αλλά δεν άγχωσαν ιδιαίτερα τους Φθιωτούς που δεν λύγισαν στο «Κλ. Βικελίδης» και πανηγύρισαν την άνοδο στη Super League.

Άρης (Ν. Κωστένογλου): Διούδης, Τζανακάκης, Καράμπελας (63΄Μπαργκάν), Ταυλαρίδης, Σόουζα, Παυλίδης, Τάτος, Ντούνης, Πίτου Γκαρσία (89΄Νέτο), Καπνίδης, Μιλούνοβιτς (46΄Ίλιτς)

Λαμία (Μ. Τεννές): Πίτκας, Μπλάζιτς, Ματσούκας (76΄Τσούκαλος), Βάντερσον, Ντουμιρσάϊ (51΄Ρότσα), Βάλιος, Όμο, Καραγιάννης (68΄Μπουλούλης), Πεταυράκης, Αναστασιάδης, Χριστοφιλέας

Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας) – Σίπκας (Πέλλας)

 
sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις