Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα για ξέπλυμα χρήματος!

Βόμβα στην Ισπανία καθώς το πρωί της Τρίτης συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ. Οι αρχές ερευνούν το σπίτι του, υπό κράτηση είναι και η σύζυγός του!Σύμφωνα μα όσα έχουν γίνει γνωστό, ο πρώην ισχυρός άνδρας των Καταλανών συνελήφθη από την αστυνομία στην οικία του.

Πρακτορείο Ειδήσεων (EFE) αναφέρουν ότι ο Ροσέλ κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος! Στο σχετικό ρεπορτάζ σημειώνεται, επίσης, ότι είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ισπανικής αστυνομίας και σε άλλες πόλεις, όπως στη Γέιδα και στην Χιρόνα, ενώ έρευνες για την ίδια υπόθεση εξελίσσονται και στην Ανδόρα.

Ο Ροσέλ φέρεται να ήταν, μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βραζιλίας, Ρικάρντο Τεϊξέιρα, οι εγκέφαλοι ενός καλοστημένου κυκλώματος που εκμεταλλευόταν με παράνομο τρόπο δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης αγώνων της «σελεσάο».

Οι δύο άνδρες φέρονται να έχουν λάβει παράνομα υπέρογκα ποσά, τα οποία διοχέτευαν σε λογαριασμούς τους σε… οικονομικούς παράδεισους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα έχει μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη.

Εναντίον του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και για παρανομίες στη μεταγραφή του Νεϊμάρ από τη Σάντος στους «μπλαουγκράνα» καθώς ο ισπανικός σύλλογος απέκρυψε το πραγματικό κόστος της μετακίνησης του ποδοσφαιριστή.

Toν περασμένο Νοέμβριο, ο δημόσιος κατήγορος, Ζοζέ Περάλς, ο οποίος έχει αναλάβει να ερευνήσει την πολύκροτη υπόθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για τις παρατυπίες – παρανομίες που έχουν γίνει στη συγκεκριμένη μεταγραφή είχε γνώση και ο ίδιος ο Νεϊμάρ, ο οποίος καλείται επίσης να πληρώσει πρόστιμο ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ!

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πρότεινε την ποινή της διετούς φυλάκισης για τον παίκτη, ενώ ο Ροσέλ είναι αντιμέτωπος με πενταετή κάθειρξη!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις