Χ. Μπίκας: «Μίλησε η φωνή της συνείδησης»

Η κορυφαία στιγμή της αναμέτρησης του Θεσπρωτού με τον Ολυμπιακό Βόλου δεν ήταν άλλη από την σπάνια ενέργεια του αρχηγού των γηπεδούχων, Χάρη Μπίκα, να πει στον διαιτητή πως το γκολ που πέτυχε στο 86′ και με τον οποίο ο Θεσπρωτός θα ισοφάριζε σε 2-2, το σημείωσε με το χέρι.

Αρχικά ο κ. Γιούργας έδειξε τη σέντρα, όμως μετά από συνομιλία που είχε με τον Μπίκα, καταλόγισε φάουλ και το γκολ δεν μέτρησε. Το fair play στο μεγαλείο του, μια ενέργεια που την βλέπουμε σπάνια στα γήπεδα και έχει να κάνει και με το ήθος και την προσωπικότητα του Χάρη Μπίκα. Ενός ποδοσφαιριστή, ο οποίος αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια στον Ρήγα Φεραίο (ήταν φοιτητής στο Βόλο) και αγαπήθηκε από τους φιλάθλους του Βελεστίνου, για την ποδοσφαιρική του αξία, όσο και για τον χαρακτήρα του.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Κώστας Μπράτσος, εξήρε την ενέργεια του Μπίκα στο τέλος του αγώνα, λέγοντας πως τέτοιες ενέργειες τιμούν το ποδόσφαιρο και αξίζουν συγχαρητήρια.
Ο Χάρης Μπίκας μίλησε στην εφημερίδα «Θεσσαλία» και περιέγραψε τη φάση και τι ήταν αυτό που τον έκανε να ζητήσει από τη διαιτητή να ακυρώσει το γκολ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του αρχηγού του Θεσπρωτού: «Έγινε η σέντρα από τον συμπαίκτη μου, πήγα να βάλω το γκολ με το κεφάλι, ωστόσο, δεν προλάβαινα τη μπάλα. Χρησιμοποίησα καθαρά το χέρι μου και την έστειλα στα δίχτυα. Ο βοηθός και ο διαιτητής δεν το είδαν και καταλόγισαν γκολ. Στη συνέχεια μίλησα με τον αρχηγό του Ολυμπιακού Βόλου (σ.σ. Βαγγέλη Στουρνάρα), με ρώτησε και ο διαιτητής τι έγινε στη συγκεκριμένη φάση και του είπα ότι σκόραρα με το χέρι και δεν θα πρέπει να μετρήσει το γκολ.
Στο τέλος του παιχνιδιού όλοι έσπευσαν να μου δώσουν συγχαρητήρια, τόσο οι διοικούντες και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου, όσο και οι συμπαίκτες μου.
Ήξερα πως και ο διαιτητής θα είχε πρόβλημα, αν μετρούσε το γκολ, τη στιγμή που υπήρχε παρατηρητής στο γήπεδο. Εκείνη τη στιγμή, η φωνή της συνείδησής μου, με προέτρεψε να πω την αλήθεια και αυτό έκανα. Θα ήταν άδικο για την προσπάθεια που κατέβαλαν οι ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας, να μην κερδίσουν το παιχνίδι και να μετρήσει ένα γκολ που προήλθε από μια αντικανονική ενέργεια».
Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις