Αυτές είναι οι συνομιλίες του Koriopolis που κρίθηκαν άκυρες

Ο Κυριάκος Θωμαΐδης ανέλυσε στον ΣΠΟΡ FM και στην εκπομπή Έφεση της Τρίτης το τι ακριβώς συμβαίνει με τις συνομιλίες του Koriopolis. Όπως είπε λοιπόν, έγινε δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας από το δικαστήριο που απεφάνθη ομόφωνα ότι ορισμένες από τις συνομιλίες του Koriopolis δεν θα ληφθούν υπόψιν.

Είναι αυτές που απομαγνητοφωνήθηκαν με τρόπο μη νόμιμο. Αντιθέτως αυτές που απομαγνητοφωνήθηκαν με νόμιμο τρόπο στην Διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της ΓΑΔΑ θα γίνουν δεκτές.
Στο σύνολο τους οι συνομιλίες που είχαν καταγραφεί από τον υπερκοριό της ΕΥΠ φτάνουν περίπου τις 39.000. Ο αριθμός των συνομιλιών που δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν, αγγίζει περίπου τις 10.000 κάτι που σημαίνει ότι για κάποιους το κατηγορητήριο θα ελαφρύνει σημαντικά ενώ υπάρχει η περίπτωση κάποιοι να απαλλαχθούν εντελώς.
Θυμίζουμε όμως ότι υπάρχουν συνομιλίες (περίπου 7.500) που δεν απομαγνητοφωνήθηκαν ποτέ, κάτι που αναμένεται να γίνει πάντως το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο του Koriopolis 2.
Με βάση την απομαγνητοφώνηση αυτών δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες κατηγορίες ακόμα και για ανθρώπους που αρχικά είχαν απαλλαχθεί.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις