«Θα πρέπει να αποβληθούν κάποιες ομάδες και να αντικατασταθούν από κάτω»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο δικηγόρος, Γιώργος Παναγόπουλος, και μίλησε για την υπόθεση Κοριόπολις, την πρόταση της εισαγγελέως, και την προσπάθεια των δευτεραθλητών της Γ’ Εθνικής να ανέβουν στη Β’.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το γεγονός ότι όλοι πίστεψαν για κάθαρση του ποδοσφαίρου: «Αυτά σε μια ευνομούμενη χώρα όχι σε μια Κολομβία. Στη χώρα μας δεν τηρούνται οι νόμοι, κινδυνεύεις, υπάρχει παράβαση των πάντων, δεν ξέρεις αν πας σε ένα δικαστήριο και θα βγει ζωντανός. Η δικαιοσύνη φοβάται, η δικαιοσύνη βάλλεται. Ασχολούμαστε με το αν ποδοσφαιρικός εισαγγελέας πήγε στο γήπεδο, ας κάνει καλά τη δουλειά του και αυτό είναι το λιγότερο. Όταν είναι πολλοί κατηγορούμενοι και γιγαντιαίες υποθέσεις η δικαιοσύνη δεν αντέχει, πιάνει μόνο τα μικρά ποντίκια».

Για την πρόταση της εισαγγελέως να κηρυχθούν άκυρες οι συνομιλίες: «Θα προσφύγουν και ακυρώσουν την αρχική απόφαση που λέει ότι ήταν νόμιμες οι καταγραφές. Και θα μείνουν οι καταγραφές να παίζουν μόνο στα κανάλια. Η δικαιοσύνη δεν αλλάζει. Πρέπει και η αθλητική δικαιοσύνη να δούμε τι θα κάνει με την υπόθεση του Ολυμπιακού-Πλατανιά και με αυτό της Καλαμαριάς. Πρέπει να υπάρξει ισονομία».

Για το αν υπάρχει προσπάθεια των δευτεραθλητών να ανέβουν στη Β Εθνική: «Έχω αναλάβει την Δόξα Δράμας στο κομμάτι αυτό, έχουμε κάνει αρκετές κινήσεις. Ακολούθησαν ο ΑΕ Καραϊσκάκης, η ΑΟ Χαλκίδας και ο Ιωνικός προσέβαλλε την ποινή του Εργοτέλη. Εμείς ποντάρουμε στην αδειοδότηση, αν ισχύσουν οι κανονισμοί θα πρέπει να αποβληθούν κάποιες ομάδες και να αντικατασταθούν από κάτω. Χώρια ότι η Παναχαϊκή και ο Εργοτέλης έχουν προβλήματα με την εκκαθάριση από το νόμο Κοντονή. Σήμερα συνεδριάζουμε στην ΔΕΑΒ και ζητάει γνωμοδότηση ο Άρης για το αν μπορεί να ανέβει έχοντας την 3η θέση. Και για τον Ηρακλή που εκπροσωπώ, μπροστά μου χθες ο κ.Παπαθανασάκης πλήρωσε 3.500 ευρώ παράβολο για την έφεση. Δεν γίνεται να προσπαθούν να βρουν παραθυράκι όπως έγινε τότε με την υπόθεση του Αστέρα Τρίπολης. Όλες οι υποθέσεις θα καταλήξουν στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, θα έχουν καυτό Μαΐο και Ιούνιο μέχρι να επικυρωθούν οι βαθμολογίες. Δίνεται χρυσή ευκαιρία να τιμωρηθούν όλοι, πρέπει να ισχύσουν οι κανονισμοί κάποια στιγμή στην Ελλάδα. Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ και της Σούπερ Λιγκ έχουν διαφορετικά κριτήρια, αλλού δέχονται τις παρεμβάσεις και αλλού όχι».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις