Τα «μωρά» του Άγιαξ, οι «διάβολοι» της Γιουνάιτεντ και ένα τρόπαιο

Λίγα μόλις 24ωρα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ, Άγιαξ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη Στοκχόλμη στον τελικό του Europa League. Από τη μία τα «μωρά» του Πίτερ Μποσζ με το νεανικό σύνολο του Άγιαξ ξανά σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από χρόνια και από την άλλη οι «Κόκκινοι διάβολοι» του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος θέλει να φανεί… αδίστακτος ακόμα μια φορά σε έναν μεγάλο τελικό.

Ο Μουρίνιο θέλει το τρόπαιο σαν να ήταν το… πρώτο του. Κι αυτό γιατί η Γιουνάιτεντ με κατάκτηση του Europa League εξασφαλίζει και μια θέση στο επόμενο Champions League, κάτι πολύ σημαντικό για τους «Κόκκινους Διαβόλους» που μείνανε εκτός τετράδας στην Πρέμιερ Λιγκ. Συν τοις άλλοις ο Special One γνωρίζει πως μια ευρωπαϊκή επιτυχία θα του ανεβάσει ακόμα περισσότερο τις μετοχές στο Όλντ Τράφορντ με τη διοίκηση της Γιουνάιτεντ να σκοπεύει να του προσφέρει νέο συμβόλαιο σε περίπτωση που φέρει το ευρωπαϊκό τρόπαιο στο Μάντσεστερ.

Για την ολλανδική ομάδα νοκ-άουτ ενόψει του τελικού είναι ο τιμωρημένος αμυντικός Βίργκεβερ και ο τραυματίας μέσος Σινγκράβεν. Στη Γιουνάιτεντ φυσικά ο μεγάλος απών είναι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ενώ στη διάθεση του Μουρίνιο δεν βρίσκονται επίσης ο τιμωρημένος Μπαϊγί και ο τραυματίας Σο.

Άγιαξ: Ονανά, Βέλτμαν, Ντε Λιχτ, Σάντσες, Ρίντεβαλντ, Κλάασεν, Σένε, Ζίγεκ, Τραορέ, Ντόλμπεργκ, Γιουνές.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Βαλένσια, Τζόουνς, Μπλιντ, Ντάρμιαν, Φελαϊνί, Ερέρα, Πογκμπά, Λίνγκαρντ, Ράσφορντ, Μικιταριάν.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις