Λαμία, η 67η ομάδα της Super League

Η ΕΠΣ Φθιώτιδας θα γίνει η 31η ΕΠΣ, η οποία θα έχει εκπρόσωπο στην Super League, από την νέα αγωνιστική περίοδο και αυτή θα είναι η Λαμία.

 Μπορεί ο Απόλλων Σμύρνης να είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα των ομάδων, οι οποίες έχουν τις περισσότερες παρουσία στην Α΄ Εθνική, ωστόσο η Λαμία είναι αυτή η οποία αποτελεί την 67η ομάδα που θα αγωνιστεί στα μεγάλα σαλόνια.

Η ομάδα της Φθιώτιδας η οποία θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία την νέα χρονιά, αποτελεί την 67η ομάδα που θα κάνει την εμφάνιση της σ΄αυτή, με την ΕΠΣ Φθιώτιδας να γίνεται η 31η Ένωση που θα έχει εκπρόσωπο στην Super League.

Στην σχετική λίστα πέρα της στερεοελλαδίτικης ομάδας, ανήκουν μεταξύ άλλων οι ομάδες της Κύπρου που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατά την περίοδο της Χούντας (Ολυμπιακός Λευκωσίας, Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, ΕΠΑ Λάρνακας και ΑΕΛεμεσού).

Η ΕΠΣ με τις περισσότερες ομάδες που έχουν αγωνιστεί στην Α΄ Εθνική, είναι η ΕΠΣ Αθηνών καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ, το παρόν σ΄αυτή έχουν δώσει δώδεκα ομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ο Πανελευσινιακός και ο Βύζας Μεγάρων έπαιξαν στην μεγάλη κατηγορία, άνηκαν στην εν λόγω ΕΠΣ, καθώς δεν είχε ακόμα συσταθεί η ΕΠΣ Δυτικής Αττικής.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες Ενώσεις ο Πειραιάς είναι δεύτερος καθώς έχει επτά ομάδες (Ολυμπιακός, Εθνικός, Προοδευτική, Ιωνικός, Χαλκηδόνα, Ατρόμητος Πειραιά και ΑΕ Νίκαιας). Τρίτη είναι η ΕΠΣ Μακεδονίας (ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής, Απόλλων Καλαμαριάς, Θερμαϊκός και Μακεδονικός), ενώ από τις ενώσεις της επαρχίας καμία δεν έχει περισσότερους από δύο εκπροσώπους.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις