Σε Ελσίνκι, Κύπρο και σε όλη την Ελλάδα ο ΣΔΥ Βόλου

Δεν υπάρχει βδομάδα που ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου να μη δίνει το παρών σε πλήθος αγώνων δρόμου στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Ο σύλλογος έφτασε μέχρι στο Ελσίνκι, διακρίθηκε σε 2 αγώνες στη Κύπρο, συνδιοργάνωσε τον αγώνα Δάσους Κουρί, έτρεξε με 21 αθλητές του στον Κένταυρο όπου τιμήθηκε από τη διοργάνωση, έτρεξε με άλλους 9 δρομείς στη Καρδίτσα, ενώ με πολλές διακρίσεις μετείχε τις δύο τελευταίες βδομάδες και σε πολλούς ακόμη αγώνες, ανάμεσά τους και στον Ευχίδειο απόστασης 107 χιλιομέτρων.

Η επόμενη εξόρμηση προγραμματίστηκε για τη Σκιάθο στις 4 Ιουνίου, ενώ ο σύλλογος επίσης ξεκίνησε τις εγγραφές για τον Μαραθώνιο Αθήνας τον Νοέμβριο. Ανακοίνωσε ακόμη την ημερομηνία για τον 4ο Ημιμαραθώνιο Βόλου και ξεκίνησε τον προγραμματισμό ώστε ο αγώνας να δικαιώσει και το 2018 τον διεθνή του χαρακτήρα. Αναλυτικότερα:

Τα όμορφα τοπία που προσφέρει στους επισκέπτες του το Δάσος Κουρί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκατοντάδες δρομείς που βρέθηκαν με τις οικογένειές τους τη Κυριακή 13 Μαΐου στη περιοχή και έτρεξαν στον 3ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού. Ο ΣΔΥ Βόλου διοργάνωσε τον αγώνα μαζί με τον Σύλλογο Φίλων Δάσους Κουρί και τον ΕΟΣ Αλμυρού υπό την αιγίδα του Δήμου Αλμυρού και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Έγιναν αποστάσεις 10 χιλιομέτρων, 5 χιλιομέτρων, καθώς και 1000 και 500 μέτρων για παιδιά. Δεκάδες ήταν τα μέλη του συλλόγου που έτρεξαν στους αγώνες, ενώ πολλά μέλη βοήθησαν στη διοργάνωση. Ο ΣΔΥ Βόλου ευχαριστεί τους φορείς και τα σωματεία για τη συνεργασία, όπως και τους εθελοντές και τους χορηγούς που συνέβαλαν τα μέγιστα στη διεξαγωγή των αγώνων.

SDYV-123

Με 21 αθλητές του έτρεξε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου στον 10ο Κένταυρο 2017, τους αγώνες βουνού που έγιναν τη Κυριακή στο Πήλιο. Το παρόν επίσης έδωσαν ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Κυριαζής και μέλη του ΔΣ. Ο ΣΔΥ Βόλου τιμήθηκε από τη διοργάνωση ως ο πολυπληθέστερος σύλλογος μαζί με το γυμναστήριο Great. Όπως σε κάθε αγώνα, έτσι και στον Κένταυρο πολλές ήταν οι διακρίσεις δρομέων του συλλόγου, με τον Ζήση Τσουρέλη να κερδίζει τον αγώνα των 23 χιλιομέτρων με ρεκόρ διαδρομής. Στον ίδιο αγώνα η Μάρθα Ξηροφώτου τερμάτισε 3η στη κατάταξη των γυναικών. 4ος στον υπερμαραθώνιο των 59 χιλιομέτρων τερμάτισε ο Κώστας Ραμματάς.

Αναλυτικά οι συμμετοχές του συλλόγου:

59 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
Κώστας Ραμματάς
23 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
Ζήσης Τσουρέλης
Γιώργος Καλαντζής
Κώστας Μπράτσος
Σωκράτης Μητρογώγος
Δημήτρης Οικονόμου
Θανάσης Οικονόμου
Μάριος Μιχαλόπουλος
Γιάννης Παπαδόπουλος
Γιάννης Γκινίδης
Θανάσης Αλεξίου
Σεραφείμ Τσαμασιώτης
Παντελής Ζήσης
Μάρθα Ξηροφώτου
Γιάννης Κυριαζής
Μιχάλης Άκερμαν
Σάκης Κράβαρης
Θεόδωρος Στόρτος
Γιάννης Τζαβάρας

6 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
Οδυσσέας Μιχαλόπουλος
Γιώργος Δοδόλιας

Την ίδια ημέρα (21 Μαΐου), εξόρμηση και στη Καρδίτσα πραγματοποίησε τη Κυριακή ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, και αγωνίστηκε στον 2ο Πλαστήριο Δρόμο. Ο αγώνας άγγιξε το άριστα, προσφέρθηκε με δωρεάν συμμετοχή σε όλους τους αθλητές, και ο ΣΔΥ Βόλου ευχαριστεί και συγχαίρει τους διοργανωτές για τις υπηρεσίες και τη συνεργασία, όπως γίνεται κάθε χρονιά στους αγώνες που διοργανώνει ο ΣΔ Καρδίτσας.

Πολλοί ήταν οι δρομείς του ΣΔΥΒ που διακρίθηκαν, ενώ τη τρίτη θέση στη γενική κατάταξη των 10 χιλιομέτρων κατέλαβε ο Δημήτρης Φράγκος, και τη 3η θέση στις γυναίκες στα 5 χιλιόμετρα η Κατερίνα Καραντζιά. Στον ίδιο αγώνα ήταν 1ος στη κατηγορία ο Αργύρης Βουρλογιάννης, ενώ στα 5 χιλιόμετρα ήταν 2ος ο Στράτος Συμεωνίδης στη κατηγορία του και 3η η Άννη Κλειδωνάρη. Έτρεξαν επίσης στα 10 χιλιόμετρα οι Δημήτρης Γάκης, Στέργιος Κουσκουρίδας, Κώστας Βέργας, Λίνος Βίγκλας.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου βρέθηκε και στη Φινλανδία! Το Helsinki City Run 2017 πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου, και στον Ημιμαραθώνιο έτρεξε η Άρτεμις Φιλίππου.
Πρώτη σε δύο αγώνες που έγιναν στη Κύπρο το Σάββατο 13 και τη Δευτέρα 15 Μαΐου τερμάτισε η αθλήτρια του ΣΔΥ Βόλου Ελένη Πρατσή. Αρχικά κέρδισε τον αγώνα βουνού 10 χιλιομέτρων Two Castles Mountain Ultra που γίνεται κοντά στο Μπέλλαπαϊς στα Κατεχόμενα, ενώ ήταν και τρίτη στη γενική κατάταξη ανδρών-γυναικών. Τη Δευτέρα κατέκτησε το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Διάθλου (το αγώνισμα περιλάμβανε κατά σειρά 1600 μέτρα τρέξιμο, 200μέτρα κολύμπι, 1600 μέτρα τρέξιμο), ενώ ήταν και 5η στη γενική κατάταξη.

Στον 18ο Ευχίδειο Άθλο απόστασης 107,5 χιλιομέτρων που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Παρακευής προς Σάββατο 13 Μαΐου με διαδρομή από τις Πλαταιές ως τους Δελφούς, έτρεξε και τερμάτισε μετά από 12 ώρες αγώνα ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου Κώστας Λαζαρίδης καταλαμβάνοντας την 21η θέση. Τον αγώνα τερμάτισαν οι 90 από τους 108 αθλητές που ξεκίνησαν.

Τη 2η θέση στον 2ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Ιωαννίνων που έγινε το Σάββατο 13 Μαΐου κατέκτησε ο Αλέξης Παπαλεξίου. Στον αγώνα έτρεξε επίσης η Βάσω Τασιώνη. Νικητής τερμάτισε ο πρωταθλητής Ελλάδας στον Μαραθώνιο Γιώργος Καραβίδας. Μια βδομάδα μετά, στις 21 Μαΐου ο Αλέξης Παπαλεξίου τερμάτισε δεύτερος και στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων του Under Armur Run Thessaloniki City Challenge που έγινε στη παραλία της συμπρωτεύουσας. Στον Ημιμαραθώνιο που έγινε ταυτόχρονα, μετά από ικανοποιητική εμφάνιση τερμάτισε ο Μάκης Κοσμίδης.

Το Σάββατο 20 Μαΐου έγινε το Endomarch Piraeus NIGHT Run by Stoiximan.gr με εκκίνηση και τερματισμό τον χώρο στάθμευσης του Σταδίου Καραϊσκάκη στον Πειραιά. Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων αγωνίστηκε ο Ισίδωρος Κουκλουμπάκος που κατέλαβε τη 30η θέση μεταξύ των 321 δρομέων που έτρεξαν. Τον αγώνα υποστήριξε η Σταυρούλα Μορφογίαννη, αθλήτρια του ΣΔΥΒ.

Το Τείχιο Δωρίδας φιλοξένησε τη Κυριακή 14 Μαΐου το 4ο Tihiorace με 4 αγώνες, απόστασης ως και 50 χιλιομέτρων. Στον αγώνα των 8 χιλιομέτρων έτρεξε ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου Νίκος Ιωάννου.
Το AlmiraMan, αγώνας τριάθλου στη Κατερίνη έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 13 Μαΐου, με συμμετοχή δύο αθλητών του ΣΔΥ Βόλου. Τον αγώνα ολοκλήρωσαν ο Τάσος Παπαδήμας και ο Γιάννης Μελαχροινάκης.

Άνοιξαν οι εγγραφές ΣΔΥ Βόλου για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας 2017 και τους παράλληλους αγώνες

Άνοιξαν οι ομαδικές εγγραφές για τον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας και τους παράλληλους αγώνες των 10 και 5 χιλιομέτρων, που θα γίνουν στις 12 Νοεμβρίου 2017. Σε κάθε Σύλλογο Δρομέων δόθηκε περιορισμένος αριθμός θέσεων για τους αγώνες. Έτσι λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, προτεραιότητα από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου θα δωθεί στα συστηματικά μέλη του, και σε περίπτωση που υπάρχουν μετά τη 1 Ιουνίου ελεύθερες θέσεις, θα δωθούν σε όλους τους άλλους ενδιαφερόμενους για τους οποίους θα κρατείται λίστα επιλαχόντων. Η προθεσμία για τις δηλώσεις είναι μέχρι τις 20 Ιουνίου, αλλά αυτές πιθανότατα θα κλείσουν νωρίτερα, μόλις συμπληρωθούν οι κρατήσεις.

Φέτος ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου θα βάλει 2 λεωφορεία για τη μετάβαση το Σαββατοκύριακο 11-12 Νοεμβρίου (100 θέσεις). Τις θέσεις θα εξασφαλίσουν οι 100 πρώτοι που θα δώσουν τη προκαταβολή για το λεωφορείο (10 ευρώ). Το τελικό ποσό για το λεωφορείο είναι 20 ευρώ και η διαφορά θα δωθεί κατά τη μετάβαση. Από φέτος λόγω της αύξησης των θέσεων για τη μετάβαση, μπορούν οι αθλητές να πάρουν και μέλη της οικογένειάς τους. Ισχύει ο ίδιος τρόπος με τη προκαταβολή, και οι 100 θέσεις για τα λεωφορεία θα κλείσουν μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός αντίστοιχων κρατήσεων είτε πρόκειται για αθλητές είτε για συνοδούς. Και οι συνοδοί μπορούν να γράφονται από τώρα. Κρατήσεις γίνονται επίσης για το ξενοδοχείο, για όσους θέλουν να μείνουν σε αυτό που θα συμφωνηθεί για διαμονή. Δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις αποκλειστικά στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 όπου θα καταχωρούνται τα στοιχεία. Οποιαδήποτε κράτηση ολοκληρώνεται αποκλειστικά με τη καταβολή του ποσού, αλλιώς δεν ισχύει. Όσοι δεν κάνουν κράτηση για λεωφορείο ή/και το ξενοδοχείο κατά την εγγραφή, θα πρέπει να αναζητήσουν δικό τους τρόπο μετακίνησης/διαμονής, καθώς ο ΣΔΥ Βόλου δεν θα αναζητήσει προσεχώς επιπλέον θέσεις. Πληροφορίες Σπύρος Τρύφωνος τηλέφωνο 2421023523. Σε αυτό το τηλέφωνο όπως και στο σάιτ του συλλόγου δίνονται οι πλήρεις πληροφορίες για τη διαδικασία εγγραφής.
Εκδρομή στον 6ο Ημιμαραθώνιο Ορεινού Τρεξίματος Σκιάθου «Στα Μονοπάτια του Παπαδιαμάντη»
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου οργανώνει εκδρομή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Σκιάθο για τους αγώνες των 21 και 10 χιλιομέτρων, όπως και τον παιδικό και τον εφηβικό αγώνα. Οι αγώνες θα γίνουν τη Κυριακή 4 Ιουνίου 2017. Οι ημέρες μετάβασης-διαμονής και επιστροφής μπορούν να διαφέρουν για κάθε συμμετέχοντα, ανάλογα με το πρόγραμμα που βολεύει τον κάθε ένα, και τις ημέρες που θέλει να μείνει στη Σκιάθο. Πληροφορίες για τη μετάβαση-διαμονή, Σπύρος Τρύφωνος τηλέφωνο 2421023523 και στο σάιτ του συλλόγου. Εγγραφές αποκλειστικά στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160. Οι δηλώσεις-κρατήσεις θα λήξουν από τον ΣΔΥΒ τη Παρασκευή 26 Μαΐου ώστε να γίνουν οι πληρωμές και να υπάρχει έγκαιρος προγραμματισμός.
Ρήγεια 2017
Τα Ρήγεια 2017, αγώνες στίβου, θα πραγματοποιηθούν αυτό το Σάββατο 27 Μαΐου και ώρα 17.30 στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου από τον Γ.Σ. Βελεστίνου σε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φερραίου και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας στη μνήμη του εθνομάρτυρα Ρήγα Φεραίου. Θα γίνουν αγώνες παιδιών για όλα τα αγωνίσματα του στίβου, ενώ θα πραγματοποιηθεί και αγώνας 3 χιλιομέτρων (7,5 στροφές) για μεγάλους στο στάδιο. Καλούνται τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου να δώσουν το παρόν για να τρέξουν και να ενισχύσουν τον αγώνα.

Ο 4ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Βόλου
Το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 θα διεξαχθεί ο 4ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Βόλου, ο 25ος Δρόμος Υγείας 5 χιλιομέτρων, και ο Παιδικός Αγώνας 500 μέτρων.
Σας ευχαριστούμε όλους για τη προτίμηση που δείξατε και το 2017 στους αγώνες του Ημιμαραθωνίου Βόλου. Το 2018 η διοργάνωση θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή καθώς θα υλοποιήσουμε ιδέες και βελτιώσεις που σκεφτόμαστε, ενώ θα διατηρηθούν όλα όσα προσφέραμε και φέτος, όπως οι λαγοί (pace makers), οι χιλιάδες φωτογραφίες επαγγελματικού επιπέδου συν ατέλειωτο βίντεο, οι πλούσιες παροχές στη διαδρομή και στον τερματισμό, ένα νέο πρωτότυπο μετάλλιο, t-shirt ξεχωριστό ανά φύλο, δώρα και κληρώσεις, η ανθοδέσμη σε κάθε γυναίκα που τερματίζει τον Ημιμαραθώνιο, και πάνω από όλα, το υπέροχο κλίμα της διοργάνωσης και τα φανταστικά τοπία που προσφέρει η διαδρομή. Οι διαδρομές θα πιστοποιηθούν όπως προβλέπεται, από μετρητή της IAAF / AIMS και οι επιδόσεις των δρομέων θα είναι επίσημες, ενώ θα υπάρχει σημαντική αύξηση του ορίου συμμετοχών λόγω της μεγάλης ζήτησης. Η αναλυτική προκήρυξη και ο τρόπος εγγραφής θα δημοσιευθούν στις αρχές του 2018.

Το Σωματείο Δρομέων και άλλων Αθλημάτων «ΕΥ ΖΗΝ» Λεμεσού που πρόσφατα ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου πραγματοποίησε αδελφοποίηση μαζί του υπογράφοντας πρωτόκολλο συνεργασίας, διοργανώνει τη Κυριακή 28 Μαΐου στη Λεμεσό το RUN4All, 1ος Εταιρικός Φιλανθρωπικός Αγώνας Σκυταλοδρομίας. Οι συμμετέχοντες δημιουργούν τη δική τους ομάδα 4 ατόμων αποτελούμενη από άνδρες και γυναίκες και κάθε άτομο τρέχει 4 χιλιόμετρα), ενώ διαλέγουν ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που επιθυμούν να βοηθήσουν. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου εύχεται καλή και επιτυχή διοργάνωση, που θα πετύχει στο μέγιστο τον κοινωνικό της σκοπό!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις