«Μάχη» Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ στη δίκη για Πλατανιά

Στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League μεταφέρθηκε η διαμάχη του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, στη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης των καταγγελιών μελών της αποστολής του Πλατανιά για βιαιοπραγίες, απειλές και ύβρεις στον αγώνα που είχε γίνει στο «Γ. Καραϊσκάκης» την 1η Απριλίου για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η πλευρά του «Δικεφάλου του Βορρά» έκανε πρόσθετη παρέμβαση δηλώνοντας πως έχει έννομο συμφέρον (αν και έχει επικυρωθεί η βαθμολογία, έχει προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο), κάτι που δεν δέχονται οι «ερυθρόλευκοι». Η πλευρά των Πειραιωτών προσκόμισε τις 19 καταθέσεις που δεν τους «ενοχοποιούν» σε αντίθεση με εκείνες στις οποίες στηρίχτηκε η δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και όπως έγινε γνωστό αυτές θα ληφθούν υπόψη στην τελική απόφαση.
Ο Ολυμπιακός υποστήριξε πως η πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε απαράδεκτα, μιας και δεν υπάρχουν αποδεικτικά μέσα που προβλέπονται από τους κανονισμούς.
Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησαν οι κ. κ. Κώστας Καραπαπάς, Γιάννης Βρέντζος, Δημήτρης Αγραφιώτης, Κούλης Δουρέκας και οι δικηγόροι Αργύρης Λίβας, Βασίλης Δημακόπουλος, ενώ από την πλευρά του ΠΑΟΚ παρευρέθησαν οι νομικοί Λάμπρος Μπίρδας και Αχιλλέας Μαυρομμάτης.
Οι εμπλεκόμενες πλευρές πήραν προθεσμία να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (12:00) και η απόφαση αναμένεται μέχρι τη Δευτέρα.
Υπενθυμίζεται πως βάσει κατηγορητηρίου ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με ποινές που ξεκινούν από τιμωρία της έδρας, μέχρι αφαίρεση 6 βαθμών ή και υποβιβασμό.
Τα χαρακτηριστικά σημεία της εκδίκασης…
Αρχικά, ο ένας εκ των νομικών εκπροσώπων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βασίλης Δημακόπουλος, χαρακτήρισε μη νόμιμη την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αναφέροντας: «Είναι μη νόμιμη η πρόσθετη παρέμβαση του ΠΑΟΚ. Να κηρυχθεί ως απαράδεκτη. Οι καταθέσεις έγιναν μετά από ένα μήνα και δεν επιβεβαιώνονται από τις εκθέσεις…».
Από την πλευρά του ο Λάμπρος Μπίρδας (δικηγόρος ΠΑΟΚ) τόνισε για λογαριασμό του ΠΑΟΚ: «Ασκήθηκε νόμιμα και εμπρόθεσμα η πρόσθετη παρέμβαση. Το έννομο συμφέρον μας είναι βαθμολογικό».
Στη συνέχεια τόνισε ο νομικός εκπρόσωπος του δικεφάλου του Βορρά: «Το ΔΣ της Λίγκας επικύρωσε την βαθμολογία μερικώς για να αρχίσουν τα πλέι οφ με εναντίωση της ομάδας μας καθώς ζητήσαμε να ληφθούν υπόψιν τυχόν αποφάσεις για όλες τις ομάδες. Για αυτό έχουμε προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας. Από τον συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό, ενώ η κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη με βαρύτατες κυρώσεις όπως η ανάκληση του πιστοποιητικού από την ΕΕΑ».
Συνολικά έγινε ανάγνωση δέκα καταθέσεων (συν την ανακοίνωση του Πλατανιά) και όχι των υπόλοιπων 19 πριν ξεκινήσει η διαδικασία η πλευρά του Ολυμπιακού, τόνισε μέσω του κυρίου Δημακόπουλου: «Επιλεκτικά ο Εισαγγελέας επιλέγει δέκα ενώ αν είχε διαβάσει και τις υπόλοιπες δε θα έφτανε στην άσκηση της δίωξης. Εμείς θα προσκομίσουμε και τις υπόλοιπες καταθέσεις».
Στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι προσκόμισαν και τις υπόλοιπες 19 καταθέσεις, που δεν ήταν στο φάκελο της δίωξης του κ. Σιμιτζόγλου και οι οποίες δεν ήταν ενοχοποιητικές για τον σύλλογο του Πειραιά. «Θα μελετήσω όλες τις καταθέσεις» τόνισε ο δικαστής, κ. Καποδίστριας.
«Είναι αντιφατικές οι καταθέσεις και είναι πρόδηλο ότι κάποιος λέει ψέμματα», τόνισε μέσω του δικηγόρου της η πλευρά του Ολυμπιακού, ενώ ύστερα από σχετική ερώτηση ο κ. Δημακόπουλος είπε για λογαριασμό των ερυθρόλευκων: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν έχει και ούτε ελέγχει κάμερες».
Ο Δικηγόρος ΠΑΟΚ κ. Μαυρομάτης είπε: «Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Έχουμε μια περίπτωση που δέκα άνθρωποι καταθέτουν το περιστατικό. Άλλοι ότι τους μεταφέρθηκε άλλοι ότι το είδαν και άλλοι ότι χτυπήθηκαν οι ίδιοι. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πλατανιάς είναι προφανέστατα ειρωνική. Έχουμε μια σειρά περιστατικών και καταθέσεις δέκα ανθρώπων που λένε πάνω κάτω τα ίδια πράγματα, άρα προφανώς κάτι έχει γίνει».
Κάπου εκεί ζήτησε χρόνο για υπόμνημα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και δόθηκε προθεσμία έως την Παρασκευή στις 12.
Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις