Το σήκωσε… στ’ αστέρια η Γιουνάιτεντ!

Έφυγε για… ταξίδι στ’ αστέρια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ -για να τιμήσει και τους αδικοχαμένους συμπολίτες της, που «έφυγαν» το βράδυ της Δευτέρας… Ακόμη και η μισητή αντίπαλός της, Σίτι, ήταν μαζί της απόψε, όπως μπορείτε να δείτε εδώ!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν 2-0 του Άγιαξ στον τελικό του Europa League και κατακτώντας τη μοναδική κούπα που έλειπε από τη συλλογή τους, θα είναι του χρόνου στο Champions League, στο οποίο επιστρέφουν μετά από μία διετία!

Η ομάδα του Μάντσεστερ, που γνώρισε τον απόλυτο τρόμο πριν από μερικά 24ωρα, πήρε… πατριωτικά το θέμα και παίζοντας με καρδιά, έφτασε σε μία άνετη, τελικά, επικράτηση, απέναντι στα… μωρά του Πέτερ Μπος, που, απλά, δεν μπορούσαν.

Με τον Ζοσέ Μουρίνιο να στήνει μαεστρικά τους ψυχωμένους παίκτες του, τον Πολ Πογκμπά να κάνει ΜΕΓΑΛΟ παιχνίδι και τον Μχιταριάν να πετυχαίνει γκολάρα (στον πρώτο τελικό Αρμένιου), η Γιουνάιτεντ σήκωσε στον ουρανό του ”Friends Arena” της Στοκχόλμης το τρόπαιο και πέρα από το γεγονός ότι «προβιβάστηκε» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έγινε μόλις η πέμπτη ομάδα στην ιστορία ΚΑΙ με τις τρεις κούπες στο… μουσείο της: Του Champions League, του Europa (κάποτε UEFA) και του καταργηθέντος Κυπέλλου Κυπελλούχων, βάζοντας το όνομά της δίπλα σε εκείνα των Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Tσέλσι και του αντιπάλου της στον τελικό, Άγιαξ.

Αυτή, δε, ήταν η τρίτη κούπα με τον Special One στον πάγκο της, έπειτα από το Community Shield και το Λιγκ Καπ, σε μια χρονιά που κρίνεται επιτυχημένη, τελικά, παρά την 6η θέση στο πρωτάθλημα. Αν δεν κατακτούσε, πάντως, το Europa θα κάναμε άλλη κουβέντα…

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε δυνατά και επέβαλε τον ρυθμό της, με τον Πογκμπά να πραγματοποιεί αρχοντική εμφάνιση στη μεσαία γραμμή. Ο Γάλλος ήταν, μάλιστα, αυτός, που άνοιξε, έστω και με αρκετή δόση τύχης, αφού η μπάλα κόντραρε στον Σάντσες, το σκορ, στο 18′.

inner

Τα πιτσιρίκια του «Αίαντα»… τα έχασαν και στο 24′ θα μπορούσαν να δεχθούν και δεύτερο γκολ, αλλά ο Ονάνα είπε «όχι» στο σουτ του Βαλένσια. Με το ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου, όμως, στο 48′, ο Μχιταριάν «καθάρισε». Με απίθανο εναέριο βολέ, μετά από κόρνερ, ο Αρμένιος «έγραψε» το 2-0, που δεν άλλαξε ως το τέλος. Οι Ολλανδοί προσπαθούσαν, αλλά ήταν αδύνατον ακόμη και να απειλήσουν τον Ρομέρο.

inner

Να προσθέσουμε, τέλος, πως ο Μουρίνιο κατέκτησε ξανά τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου, 14 χρόνια μετά το Πόρτο-Σέλτικ 3-2, στον τελικό του UEFA, στη Σεβίλλη, το 2003.

Αγιαξ (Πέτερ Μπος): Ονάνα, Ντε Λιχτ, Φέλτμαν, Σάντσες, Ρίντεβαλντ (82′ Ντε Γιονγκ), Κλάασεν, Σένε (70′ Φαν Ντε Μπεκ), Ζίγιετς, Τραορέ, Γιουνές, Ντόλμπεργκ (62′ Νέρες).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ρομέρο, Βαλέντσια, Μπλιντ, Σμόλινγκ, Νταρμιάν, Ερέρα, Φελαϊνί, Μάτα (90′ Ρούνεϊ), Πογκμπά, Μκιταριάν (74′ Λίνγκαρντ), Ράσφορντ (84′ Μαρσιάλ).

 

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις