Παρασκευαΐδης: «Πολύ αισιόδοξος για την Ακαδημία ποδοσφαίρου της Νίκης» (video)

Την μέθοδο που εφαρμόζουν μεγάλοι σύλλογοι του εξωτερικού και που δίδαξε λίγες εβδομάδες πριν ο κ. Μπρένιξ σε προπονητικό καμπ που διοργάνωσε η Νίκη Βόλου υπό την αιγίδα της ΕΠΣΘ, εφαρμόζει η Ακαδημία ποδοσφαίρου της. Η κάμερα του ASTRATV βρέθηκε σε μία από τις προπονήσεις, καταγράφοντας τις προσπάθειες των νεαρών ποδοσφαιριστών ενώ οι Φάτζιο Μπούις και Γιώργος Παρασκευαΐδης μίλησαν για τα οφέλη αυτής της προπονητικής μεθόδου.

Ο αρχιπροπονητής της ακαδημίας ποδοσφαίρου της Νίκης τόνισε πως για λόγους φρεσκαρίσματος του μυαλού των αθλητών οι προπονήσεις περιλαμβάνουν ενασχόληση και με άλλα αθλήματα και σε διαφορετικούς χώρους.

Η δήλωση του κ. Μπούις:

«Είμαστε προς το τέλος της προπονητικής χρονιάς και προσπαθούμε να φρεσκάρουμε λίγο το μυαλό μας αλλάζοντας περιβάλλον. Έτσι σήμερα (24/05) κάναμε την προπόνησή μας στο πάρκο. Κάνουμε λίγο διαφορετικές προπονήσεις, προσπαθούμε να ασχοληθούμε και με άλλα αθλήματα γιατί απ’ όλα έχουμε κάτι να κερδίσουμε.

Αυτό που κάνουμε έχει μία συνέχεια του προπονητικού καμπ που πραγματοποιήσαμε λίγες εβδομάδες πριν με τον κ. Μπρένιξ. Είναι μία μεθοδολογία που βοηθά πάρα πολύ ειδικά τους μικρούς αθλητές. Ρυθμός, συγχρονισμός και πολλά άλλα οφέλη για τον ποδοσφαιριστή».

Για το επίπεδο της ακαδημίας ποδοσφαίρου της Νίκης που συνεχώς βελτιώνεται μίλησε στην κάμερα του ASTRATV ο Γιώργος Παρασκευαΐδης:

Για τις Ακαδημίες της Νίκης

«Βρισκόμαστε σ’ ένα αρκετά καλό επίπεδο, γίνονται βελτιωτικές κινήσεις και πολλές προσπάθειες. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον της Ακαδημίας ποδοσφαίρου της Νίκης και είμαι αισιόδοξος πως τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα».

Για την μεθοδολογία Senseball

“Η συγκεκριμένη μεθοδολογία είναι με την μπάλα senseball, που διδαχθήκαμε από τον κ. Μπρένιξ, ο οποίος είναι ένας καταξιωμένος προπονητής σε μεγάλες ακαδημίες του εξωτερικού όπως της Μίλαν και της Ρεάλ. Ήταν ένα εκπληκτικό προπονητικό καμπ όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν σε διαφορετικά πρότυπα, εμείς να μάθουμε και να εφαρμόζουμε καθημερινά αυτά που μας έδειξε».

Το βίντεο με το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ASTRATV

Ρεπορτάζ, μοντάζ, επιμέλεια: Βασίλης Μπαντίδης

Κάμερα: Βαλάντης Καπίτσας

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις