Κατηφορίζουν… προς Βόλο, Πύδνα και Ντούμος

Την απόφαση διάλυσης της Πύδνας Κίτρους πήραν τα μέλη του Συλλόγου στη χθεσινή (25/05) γενική συνέλευση. Η ομάδα που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας τα τελευταία δύο χρόνια δεν θα άντεχε να ανταπεξέλθει οικονομικά χωρίς την χρηματοδότηση του κ. Ντούμου και γι’ αυτό το λόγο αποφασίστηκε να δηλώσει συμμετοχή στο Γ’ τοπικό της Πιερίας, αρχίζοντας και πάλι από το σημείο «μηδέν».

Η ομάδα του Κίτρους κατηφορίζει προς τον Βόλο, αλλάζει όνομα, χρώματα και σύμβολο, επιβεβαιώνοντας την έντονη φημολογία για τη δημιουργία μίας νέας ομάδας στην πόλη. Το όνομά της, Βόλος Π.Σ., χρώματά της το κόκκινο και το μπλε. Στο φιλόδοξο εγχείρημα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα μετέχει ενεργά ο πρώην παράγοντας του Πιερικού και της Πύδνας Κίτρους, κ. Ντούμος, πλαισιωμένος από μία ομάδα επιχειρηματιών εντός κι εκτός περιοχής του Βόλου.

Αίτημα για την μετακόμιση της Πύδνας στην ΕΠΣΘ ακόμη δεν υπάρχει, όμως είναι θέμα χρόνου αυτό να κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες. Οι προθέσεις της τοπικής Ένωσης είναι να δεχθεί το αίτημα καθώς τα οικονομικά οφέλη μίας τέτοιας κίνησης δεν είναι αμελητέα.

Το πρόβλημα όμως που προκύπτει αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής από το νομό Μαγνησίας. Σύμφωνα με την προκήρυξη που ίσχυε πέρυσι κι αναμένεται να ισχύσει και στο φετινό πρωτάθλημα, από έναν νομό δεν μπορεί να συμμετέχουν στον ίδιο όμιλο περισσότερες από τέσσερις ομάδες. Με δεδομένη την παρουσία του Ολυμπιακού Β., της Νίκης Β., του Ρήγα Φεραίου και του Γ.Σ. Αλμυρού, προκύπτει ζήτημα με την 5η ομάδα καθώς μία θα πρέπει να μετακομίσει σε διαφορετικό όμιλο. Αν μία από τις πέντε δεν θελήσει εθελοντικά να αλλάξει όμιλο, είναι βέβαιο πως θα προκύψουν οι πρώτες αντιδράσεις καθώς το επόμενο βήμα θα είναι η κλήρωση.

Αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση εντούτοις θεωρείται βέβαιο πως στην πόλη του Βόλου προκύπτει μία νέα ποδοσφαιρική ομάδα που στοχεύει την άμεση αναρρίχησή της στις υψηλότερες κατηγορίες. Οι πιθανότητες μπορεί να μην είναι με το μέρος της όμως κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για την κατάληξη του εγχειρήματος. Ο χρόνος θα δείξει…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις