Pole position για τον Ραϊκόνεν μετά από 9 χρόνια!

Ο Κίμι Ράικονεν μετά από 9 ολόκληρα χρόνια κατέκτησε και πάλι pole position, καθώς έκανε τον καλύτερο χρόνο απ’ όλους στις κατατακτήριες του Μονακό!

Δεύτερος ο Φέτελ, τρίτος ο Μπότας, εκτός δεκάδας ο Χάμιλτον. Είναι ιδιαίτερη περίπτωση- για την ακρίβεια, πιο ιδιαίτερη… πεθαίνεις. Με αμιγώς αγωνιστικά κριτήρια είναι μάλλον ο πιο «ωμά» γρήγορος πιλότος που έχουμε δει τα τελευταία πολλά χρόνια, όμως έχει ένα μικρό- στο μέγεθος της γης- πρόβλημα: δε δίνει δεκάρα για τίποτα- ιδίως όταν δεν κυνηγάει τη νίκη ή το πρωτάθλημα.

Αυτή του η νοοτροπία του ‘χει στοιχίσει αρκετά, καθώς στο παλμαρέ του έχει μόνο ένα πρωτάθλημα (αυτό του 2007), νούμερο που δεν «συμβαδίζει» σε καμία περίπτωση με το ταλέντο του.

Όμως, παραμένει ένα διαολεμένα γρήγορος οδηγός όταν θέλει. Και σήμερα στο Μονακό το απέδειξε περίτρανα: ο 38χρονος, σχεδόν, πιλότος της Φεράρι έβαλε τα γυαλιά σε όλους σήμερα και κατέκτησε την 17η pole της καριέρας του, την πρώτη μετά το μακρινό 2008 στη Γαλλία (και πάλι με μονοθέσιο της Σκουντερία).

Πίσω του θα εκκινήσει αύριο στο Πριγκιπάτο ο Σεμπάστιαν Φέτελ που συμπλήρωσε το δεύτερο φετινό 1-2 για την ιταλική ομάδα και τρίτος ο Βάλτερι Μπότας που ήταν μόλις 2 χιλιοστά πιο αργός από τον Γερμανό!

Φερστάπεν (κέρδισε στην «εσωτερική» μονομαχί τον teammate του), Ρικιάρντο, Σάινθ, Πέρεζ, Γκροζιάν, Μπάτον και Φαντούρν (ασύλληπτα πράγματα από την βελτιωμένη ΜακΛάρεν σήμερα που προφανώς περίμενε να… φύγει ο Αλόνσο για να βελτιωθεί) συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, από την οποία έλαμψε δια της απουσίας του ο Λιούις Χάμιλτον.

Ο Βρετανός καθυστέρησε πάρα πολύ στο Q2, έκανε ένα σοβαρό λάθος στην στροφή του καζίνου, έμπλεξε ελαφρώς και με τις κίτρινες σημαίες μετά και κατετάγη 14ος, όμως θα ξεκινήσει από την 13η θέση λόγω της ποινής 15 θέσεων που επιβλήθηκε στον Μπάτον γι’ αλλαγή σε μερικά στοιχεία της μονάδας ισχύος του (ναι, ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ ακόμα και στην βελτιωμένη εκδοχή της ΜακΛάρεν…).

Ο Κίμι, λοιπόν, είναι και πάλι εδώ και φιλοδοξεί να φέρει στο Μαρανέλο την πρώτη νίκη της Σκουντερία στο Μονακό από το 2001 (νικητής τότε ο Μίκαελ Σουμάχερ). Ο Σεμπάστιαν Φέτελ- αλλά ενδεχομένως και η ίδια η Φεράρι…- τον «απειλούν» ξεκάθαρα, ενώ και ο Βάλτερι Μπότας θα καραδοκεί.

Άραγε, θα τα καταφέρει ο Ράικονεν ή θα παραδοθεί και πάλι οικειοθελώς στην αγκάλη της προσωπικής του ανίας; Το δεύτερο σενάριο φαντάζει αρκετά πιθανό, όμως…

Όμως το διακύβευμα εδώ είναι η νίκη.

Και ο Κίμι είναι άλλως άνθρωπος όταν βλέπει στο βάθος την καρό σημαία να τον περιμένει.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις