“Βλέπει” ξανά τριάδα, 1-0 ο Ολυμπιακός την Καλαμαριά

Νίκη που τον κρατά «ζωντανό» στη διεκδίκηση της τρίτης προνομιούχου θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ σημείωσε σήμερα το απόγευμα στην Καλαμαριά ο Ολυμπιακός Βόλου, επικρατώντας με 1-0 του Απόλλωνα. Ο Κλάρενς Μπιτάνγκ ήταν αυτός που…

…στο 14′ έδωσε τη νίκη στους «ερυθρόλευκους», με τον Ολυμπιακό να μειώνει σε τέσσερις τους βαθμούς της διαφοράς από την 3η θέση την οποία κατέχει η Ζάκυνθος.

Αιφνιδίασε με Μπιτάνγκ
Στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλων ήταν η ομάδα που πίεσε την άμυνα του Ολυμπιακού, αυτή που είχε την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει τις κλασικές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Ρίζου. Με εξαίρεση τη φάση του 15′ όπου ο Αναστασίου με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή ανάγκασε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να κάνει σπουδαία απόκρουση, διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ και πριν αυτή καταλήξει στο δεξί «παραθυράκι».
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα, αδυνατούσαν να αναπτυχθούν από τα άκρα, ενώ προβλήματα ανάπτυξης υπήρχαν και στον άξονα, ωστόσο, στην πρώτη φάση που δημιούργησαν στο παιχνίδι άνοιξαν το σκορ. Ήταν το 14′ όταν ο Μπιτάνγκ επιχείρησε σέντρα σουτ από τα δεξιά, η μπάλα πήρε παράξενη τροχιά, για να καταλήξει στα δίχτυα, για να γίνει το 0-1.
Νωρίτερα στο 12′ ο Φιγκερόα εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να περνά ελάχιστα εκατοστά έξω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρίζου.
Οι παίκτες του Απόλλωνα μετά το γκολ προσπάθησαν να αντιδράσουν, βγήκαν με αξιώσεις από τα πλάγια, κυρίως από τη δεξιά πλευρά, όμως οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έβρισκαν τον τρόπο να αποκρούουν τις επιθέσεις των γηπεδούχων, οι οποίοι στο πρώτο ημίχρονο κέρδισαν έξι κόρνερ, έναντι κανενός του Ολυμπιακού.
Στο 32′ μετά από εκτέλεση κόρνερ οι παίκτες του Απόλλωνα βρέθηκαν σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, όμως τα σουτ του Παναγιωτούδη και του Ευσταθίου βρήκαν τα σώματα αμυντικών του Ολυμπιακού.
Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μέτρα στο γήπεδο και στο 42′ έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το 0-2 και να πάνε με άλλον αέρα στα αποδυτήρια. Ο Διαμαντόπουλος από το χώρο του κέντρου έβγαλε αριστερά τη μπάλα στον Μπιτάνγκ. Ο Καμερουνέζος έκανε ωραία κίνηση, σέντραρε, ο Διαμαντόπουλος άφησε τη μπάλα στον Μπαλντοβαλίεφ, ο οποίος μόνος μέσα στη μικρή περιοχή και σε κενή εστία σούταρε άουτ.

Κράτησε με δέκα το σκορ ο Ολυμπιακός
Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμαριά ξεκίνησε με δύο αλλαγές. Στη θέση του Ευσταθίου πέρασε ο Τσούτσης και σ’ αυτή του Νατσιόπουλου ο Καπετάνος. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να πιέσουν την άμυνα του Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκους» από την πλευρά τους να επιδιώκουν να παίξουν με αντεπιθέσεις. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχε δύο σουτ έξω από την περιοχή με τους Διαμαντόπουλο στο 48′ και τον Μπεριάν στο 54′, με τον Βρονταρά να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.
Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν καλύτερα τους χώρους στο δεύτερο ημίχρονο και δεν μπορούσαν να απειλήσουν σοβαρά το τέρμα του Ρίζου. Η πρώτη καλή προσπάθεια στο β’ μέρος από πλευράς γηπεδούχων σημειώθηκε στο 66′. Ο Αναστασίου πήρε τη μπάλα από τον Τσούτση, ξεπέρασε τον Γιαλούση και πιεζόμενος από τον Ζέρη σούταρε μέσα από την περιοχή, για να μπλοκάρει ο Ρίζος.
Δύο λεπτά αργότερα ο Μπεριάν αντίκρυσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρου (αυστηρή απόφαση του Γρατσάνη), με τον Ολυμπιακό να παίζει από εκείνο το χρονικό σημείο του παιχνιδιού και μέχρι το τέλος του αγώνα με δέκα παίκτες.
Εκ των πραγμάτων ο Ολυμπιακός έπρεπε να «παγώσει» το παιχνίδι, να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν και να παίξει με αντεπιθέσεις.
Στο 72′ έγινε μία φάση, για την οποία οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται ότι κακώς ακυρώθηκε γκολ του Αναστασίου, του καλύτερου παίκτη της Καλαμαριάς στο σημερινό παιχνίδι. Ο επιθετικός των γηπεδούχων «έκλεψε» τη μπάλα από τον Ρίζο, την έστειλε στα δίχτυα, όμως ο Γρατσάνης καταλόγισε φάουλ του παίκτη του Απόλλωνα πάνω στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.
Στο τελευταίο 20λεπτο ο Απόλλων αν και με παίκτη παραπάνω δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά από την εστία του Ρίζου, για να μείνει το 0-1 και τον Ολυμπιακό να παίρνει μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

Κόκκινη: 68′ Μπεριάν (2η κίτρινη)
Κίτρινες: Μπιτσάκος-Μαρτίνεθ, Ρίζος, Μπεριάν, Καρράς
Διαιτητής: Γρατσάνης (Τρικάλων)
Βοηθοί: Σίπκας (Πέλλας), Νταλούκας (Τρικάλων)
4ος διαιτητής: Συμεωνίδης (Πιερία)

Απόλλων Καλ.: Βρονταράς, Χατζηλιάδης, Θ. Παπαδόπουλος, Βαγγελόπουλος, Παπαστεργιανός, Μπιτσάκος, Παναγιωτούδης, Νατσιόπουλος (46′ Καπετάνος), Φιγκερόα (67′ Β. Παπαδόπουλος), Ευσταθίου (46′ Τσούτσης), Αναστασίου.
Ολυμπιακός Β.: Ρίζος, Ζέρης, Μαργαρίτης, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Ρόκας (78′ Μακρυδημήτρης), Μαρτίνεθ (86′ Καρράς), Μπιτάνγκ, Μπεριάν, Μπαλντοβαλίεφ (61′ Τριανταφυλλάκος), Διαμαντόπουλος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις