Άνοδος με ανατροπή για Πηλέα

Σε μια αναμέτρηση με πολλά γκολ κι επεισοδιακό φινάλε, στον αγώνα κατάταξης που έγινε στο ΕΑΚ Βόλου «Τάκης Συνετόπουλος», ο Πηλέας πήρε τη νίκη με 5-3 επί των Μικροθηβών και ταυτόχρονα το εισιτήριο της ανόδου στην Α’ ΕΠΣΘ. Το παιχνίδι είχε εναλλαγές στο σκορ και πολύ ένταση στο φινάλε του, όταν ο Πηλέας με πέναλτι… έκανε την ανατροπή και…

πήρε το προβάδισμα στο σκορ, σε μια φάση που υπήρχε ολιγόλεπτη διακοπή εξαιτίας των διαμαρτυριών των ανθρώπων των Μικροθηβών.
Οι Μικροθήβες στο 21′ έκαναν το 1-0 με το Σκοτεινό, ο οποίος βρέθηκε αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι, μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά και σκόραρε με κοντινή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.
Στο 24′ είχαμε την ισοφάριση, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Παπαπορφυρίου, στο δεύτερο δοκάρι εκεί που ο Θάνος έπιασε δυνατό μονοκόμματο σουτ, με τη μπάλα να έχει πορεία προς το κέντρο της εστίας. Ο Αποστόλου έπεσε στην πορεία της μπάλας και προσπάθησε να διώξει, αλλά τελικά την έστειλε εντός εστίας με μεγαλύτερη δύναμη.
Στο επόμενο λεπτό (25′) ο Σκοτεινός έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στις Μικροθήβες με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, όταν έγινε εκτέλεση φάουλ από το χώρο το κέντρου με γέμισμα στην περιοχή του Πηλέα, εκεί υπήρξε αδράνεια των αμυνομένων, με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει στον Σκοτεινό που με πλασέ έκανε το 2-1
Το 3-1 έγινε μετά από εκτέλεση φάουλ έξω από τη περιοχή και δεξιά από την περιοχή του Πηλέα, με τον τερματοφύλακα Φηύγα να αποκρούει με υπερένταση στη γωνία του. Στο κόρνερ που εκτελέστηκε στη συνέχεια στο πρώτο δοκάρι ο Ρεφουγιάτι εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια τη άμυνας του Πηλέα κι έκανε το 3-1 για τις Μικροθήβες,
Στο 39′ μείωσε ο Πηλέας σε 3-2, όταν ο Παπαπορφυρίου εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση η μπάλα πέρασε απ’ όλους στην περιοχή των Μικροθηβών, ξεγέλασε και τον τερματοφύλακα Λανάι που έπεσε στην αριστερή του γωνία, αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ. Αυτό ήταν το σκορ ημιχρόνου σ΄ ένα χορταστικό α’ ημίχρονο.
Με την έναρξη του β’ μέρους ήταν καθοριστική η ισοφάριση του Πηλέα με σουτ του Θάνου (47′), ο οποίος έδωσε νέα τροπή στην αναμέτρηση.
Στο 84 κέρδισε πέναλτι ο Μπραχιμάι, ο οποίος έκανε εκπληκτική ατομική ενέργεια έξω από την αντίπαλη περιοχή , άδειασε δυο αντιπάλους κι ενώ βρισκόταν στο ύψος της μικρής περιοχής των Μικροθηβών και δεξιά, ανατράπηκε από πίσω με αποτέλεσμα να καταλογιστεί πέναλτι, το οποίο αμφισβήτησαν έντονα οι άνθρωποι των Μικροθηβών. Ακολούθησε 3λεπτη διακοπή όπου αποβλήθηκε και ο προπονητής των τυπικά γηπεδούχων, Χρήστος Αναγνώστου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Παπαπορφυρίου που εκτέλεσε ψηλά στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Λανάι (που έπεσε σωστά), έκανε το 3-4 και την πλήρη ανατροπή.
Το τελικό 3-5 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης (93′) όταν ο Καμπέρης ξεκίνησε μια κούρσα ελάχιστα πίσω από τη γραμμή του κέντρου, πρόλαβε οριακά τη μακρινή έξοδο του αντίπαλου τερματοφύλακα και με πλασέ πολλά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή κι από πλάγια θέση, αλλά με κενή την εστία των Μικροθηβών, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΜΙΚΡΟΘΗΒΕΣ: Χρ. Λανάι, Διαμαντένιας, Αποστόλου, Παπανίκος, Σκοτεινός, Κεπεσίδης (87′ Ρομάριο), Αλ. Λανάι, Πορταρίτης (54′ Ευθυβούλης), Λάτος (64′ Μαντάνης), Ρεφουγιάτι, Ι.Ε. Βέτσικας.
ΠΗΛΕΑΣ: Φηύγας, Χιούσι, Βαρσαμάς (88′ Μπιφάνης), Καναράς, Αλβανόπουλος, Παπαπορφυρίου, Βαΐτσης, Τσουκάλης, Μπραχιμάι (91′ Μπάτης), Θάνος, Μπαρμπαγεωργόπουλος (54′ Καμπέρης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις