Συνομιλίες-φωτιά για τους εμπρησμούς στα αυτοκίνητα Λουτσέσκου-Ευαγγελόπουλου!

Πέντε τιμολόγια κατασχέθηκαν με ανακριτική διαδικασία από το λογιστήριο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς στις χρηματικές καταβολές φέρονται να εμφανίζονται ένα μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που κατηγορείται για εκβίαση κατ’ επάγγελμα και διακίνηση ναρκωτικών και ένας πρώην σύμβουλος της συγκεκριμένης ΠΑΕ, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε εκβιάσεις και εμπρησμούς αυτοκινήτων!

Όπως μεταδόθηκε από το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο πρώην σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ φέρεται να είναι ο Σπύρος Μηλιωρίδης και ο φερόμενος ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης είναι ο Εντέαρ Εριτζιάν, αρμενικής καταγωγής.

Σε «έκθεση έρευνας γραφείου-κατάσχεσης», που έγινε στις 7 Φεβρουαρίου 2017 από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών Θεσσαλονίκης, αποτυπώνεται η δικαστική έρευνα στο λογιστήριο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η εμπλοκή των δυο προσώπων.

Τόσο ο Μηλιωρίδης όσο και ο Εριτζιάν, κατηγορούμενος ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που εξαρθρώθηκε προ διετίας, φέρονται να έχουν λάβει χρήματα βάσει αποδείξεων, σε μία περίοδο που έγιναν δύο εμπρησμοί αυτοκινήτων: Tης συζύγου του ποδοσφαιρικού μάνατζερ, Γιάννη Ευαγγελόπουλου και του ξαδέλφου του τότε προπονητή της Ξάνθης, κ. Λουτσέσκου.

Την εγκληματική οργάνωση εμφανίζεται, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, να διηύθυνε μέσα από τις φυλακές Τρικάλων ένας κρατούμενος αρμενικής καταγωγής, ο Γκραντ Αγκατζανιάν. Συνελήφθησαν 19 μέλη και εκκρεμεί δικογραφία σε βάρος 34 συνεργών. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι εκβίαση, απειλή, χρήση βίας, εμπρηστικές επιθέσεις και διακίνηση ναρκωτικών.

Μάλιστα, ο υπερκοριός της ΕΥΠ φέρεται, όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, να κατέγραψε συνομιλίες ανάμεσα στον Αγκατζανιάν και στους δύο εμπλεκόμενους, τον Μηλιωριδη και τον Εριτζιάν, που φέρονται να έλαβαν χρήματα από την ΠΑΕ της Super League.

Στους νομίμως υποκλαπέντες διαλόγους φέρεται να αποτυπώνεται η διαδικασία για τους δύο εμπρησμούς αυτοκινήτων, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Η έρευνα διεξάγεται με παραγγελία του 5ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης. Να σημειώσουμε ότι, όπως μετέφερε ο Κυριάκος Θωμαϊδης στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ λένε ότι δεν έχει πληρωθεί κανένα από τα τιμολόγια του Αρμένιου. Τόνισε, μάλιστα, πως επικοινώνησε με τον Σπύρο Μηλιωρίδη, ζητώντας του να πάρει θέση, και ο κ. Μηλιωρίδης αρκέστηκε να πει πως δεν είναι κατηγορούμενος, δεν του έχει ασκηθεί δίωξη και παρακολουθεί, απλά, τη διαδικασία.

Ιδού τα στοιχεία, που αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», όπου περιλαμβάνονται και διάλογοι που κατέγραψε ο υπερκοριός:

ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ-ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ:
Στη Θεσσαλονίκη, στις 7 Φεβρουαρίου 2017, το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών μετά από παραγγελία του 5ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, προέβη στην έρευνα του λογιστηρίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και κατάσχεσε δύο τιμολόγια, ένα πιστωτικό εξόδων και δύο αποδείξεις δαπάνης.

Τα τιμολόγια είναι:
-23/09/15 για αεροπορική εταιρία από την οποία ναυλώθηκε το τσάρτερ της ομάδας για τον αγώνα Ατρομήτου-ΠΑΟΚ
-25/09/15 στο όνομα Εριτζιάν για διαμονή στην Αθήνα (στο αναλυτικό καθολικό εμφανίζεται η ένδειξη ”λάθος χρέωση”)
-19/10/15 πιστωτικό εξόδων για τη διαμονή στην Αθήνα του Εριτζιάν στις 25/09/15
-29/09/15 Απόδειξη δαπάνης για τον Σπυρίδωνα Μηλιωρίδη (έξοδα κίνησης για την ομάδα)
-12/10/15 Απόδειξη δαπάνης για τον Σπυρίδωνα Μηλιωρίδη (έξοδα κίνησης)

Και οι συνομιλίες-φωτιά, όπως μεταδόθηκαν στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ»:

ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ 10/09/15, ΩΡΑ: 14:49
Ο αρχηγός της οργάνωσης ενημερώνει ένα μέλος ότι τον επισκέφθηκε στις φυλακές ο ΜΗΛΙΩΡΙΔΗΣ
ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Καλά, καλά, όλα καλά Ήρο μου, να σήμερα ήρθαν επισκεπτήριο, καθίσαμε λίγο, μιλήσαμε… Ο Έντο ήρθε, ο Έντικ και ένας φίλους μου, ο Σπύρος, στον ΠΑΟΚ είναι αυτός, ντόπιος είναι, αυτός ήρθε,έτσι….Άκουσε με, εσύ μαζί με τα παιδιά… εσύ, ο Έντο, τέλος πάντων οι τέσσερις σας πρέπει να πάτε στην πρωτεύουσα για μια μέρα… Έχουν λεφτά για το δρόμο και για όλα τα έξοδα, για καύσιμα, βενζίνη από εδώ από εκεί…

ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ 13/10/15, ΩΡΑ: 19:48
Ένα μέλος της οργάνωσης ενημερώνει τον ΜΗΛΙΩΡΙΔΗ για τον εντοπισμό των γραφείων του ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Καλά, δε μου λες, αυτή η δικιά σου, η τέτοια, σίγουρα εκεί μένει; Να πα… να πάω να τη δώσω ”λουλούδια” -(εμπρησμός) ή όχι;
-ΜΗΛΙΩΡΙΔΗΣ: Εκεί ξέρω, ναι. Εκεί που δουλεύει είναι ολόκληρο κτήριο ρε. Εε εταιρία διαφημιστική είναι βρε. Ε γραφείο είναι εκεί ρε, ένα γραφείο υπάρχει και αυτό το μάνατζμεντ, δεν έχει το όνομα του απ’ έξω, εταιρία μάνατζμεντ είναι … Διαφημιστική εταιρία, αφού το γράφει πως λέγεται η εταιρία στο χαρτί που σου λέω. Ίδια είναι, ίδια…. είναι απλώς είναι σ’ένα, σε κεινο το…. το χώρο μέσα έχει δυο τρεις, έχει… εκεί πέρα το ίδιο το Προμοσπόρτ και το Ελ Πι Τζι Μάνατζμεντ είναι το ίδιο, είναι η… δηλαδή στο ίδιο γραφείο στεγάζονται.
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Αχα, εντάξει, αυτό ήθελα να μάθω.

ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ 14/10/15, ΩΡΑ: 00:31
Ο αρχηγός δίνει εντολή να πραγματοποιηθεί ο εμπρησμός του αυτοκινήτου του ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Όταν είχα πάει σήμερα στο μαγαζί αυτής της πού…, πήρα τις πινακίδες όλων των σταματημένων τέτοιων που υπήρχαν εκεί… Τώρα ήρθα στο σπίτι του για να δώσω τα ”λουλούδια” και είδα ότι το ένα από όλα αυτά που είχα πάρει συμπίπτει… Τι να κάνω τώρα εγώ; Με κατάλαβες;
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Μάλιστα, μάλιστα, τότε αυτό θα είναι… Ναι αλλά πρέπει να σιγουρευτούμε, μπορεί να μην είναι αυτός. Χμ, ήταν ακριβώς εκεί που μένει εκείνη η κοπέλα;
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Ναι.
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Κατάλαβα, ας μην πούμε πολλά. Άκουσε με, πως το λένε για να μην κουράσουμε πολύ το θέμα, υπάρχει και κάτι άλλο, το να μείνετε και εσείς εκεί… με τον παλιό τρόπο, βάλτε, κάντε, τελειώστε και επιστρέψτε… πάρε μια βαθιά ανάσα, σκέψου για… πράγματα, Δώσε μια και τέλος, σιγά, σιγά ξεκίνα να επιστρέφεις, τέλος, αυτά…

-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Είναι όλα καλά;
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Ναι, ναι.
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Όπως χρειαζόταν;
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Όπως χρειαζόταν, ναι.

ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ 14/10/15, ΩΡΑ:10:24
Το μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που πραγματοποίησε τον εμπρησμό ενημερώνει κωδικοποιημένα τον ΜΗΛΙΩΡΙΔΗ
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Α, ε απλά ήθελα να πω πάρε, άμα είναι πάρε τηλέφωνο στη δικιά σου και ρώτα άμα την άρεσαν τα ”λουλούδια”.
-ΜΗΛΙΩΡΙΔΗΣ: Καλά, εντάξει.
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Γιατί έστειλα πολύ ωραία ”μπουκέτο”.
-ΜΗΛΙΩΡΙΔΗΣ: Εντάξει.
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Εντάξει; Ναι.
-ΜΗΛΙΩΡΙΔΗΣ: Την βρήκες στο σπίτι;

ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ 27/10/15, ΩΡΑ:18:26
Ο αρχηγός και ο εμπρηστής λένε ότι ο ΜΗΛΙΩΡΙΔΗΣ τους είπε ότι το ”μεγάλο αφεντικό” είναι πολύ ευχαριστημένο με την εμπρηστική επίθεση κατά του ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Ένα λεπτό αδερφέ. Σήμερα το πρωί, όταν πήγα να συναντήσω τον φαλακρό, είπε ότι το αφεντικό, αυτός από την Πρωτεύουσα, έχει κάνει θόρυβο, έχουν χεστεί πάνω τους, από δω από κει, τέλος πάντων… Και το αφεντικό έχει μείνει πολύ ικανοποιημένο… Και έχει πει και τον φαλακρό μας ακόμα και λίγο πιο χαλαρά και ο φαλακρός μας του έχει πει πόσο χαλαρά, όπως είναι έτσι κάνουμε.
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Άκου, άκου κάτι άλλο, αυτό το μεγάλο ναι και εγώ του είπα… Πες το αφεντικό εάν θελήσει με τις δουλειές μου θα με ελαφρύνει πολύ… Αλλά αυτό είναι για μετά, για να… αυτόν τον άνθρωπο… Πολύ σοβαρό, πολύ μεγάλο, μπίζνες… αλλιώς…

ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ 29/08/15, ΩΡΑ:22:51
Στην εμπρηστική επίθεση στην Ξάνθη τα μέλη της οργάνωσης πριν τον εμπρησμό λένε:
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Έτσι και τώρα περιμένουμε για να έχει καλή μουσική για να μπούμε… Αδερφέ έχουμε περάσει και περιμένουμε. Μόλις μπήκα στον χώρο του ”γάμου”, την είδα από μακριά. Αρτούρ, τελείωσε το παιχνίδι, προσέχετε.
-ΟΓΚΑΝΕΣΙΑΝ: Ναι αδερφέ, εδώ είμαστε.
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Ναι, έγινε.
-ΟΓΚΑΝΕΣΙΑΝ: Εδώ είμαστε.

ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ 30/08/15, ΩΡΑ:02:04
Αμέσως μετά τον εμπρησμό ένα από τα μέλη που πήραν μέρος λέει κωδικοποιημένα στον αρχηγό
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Εμείς πηγαίνουμε σπίτι αδερφέ… ”Φάγαμε”, όλα καλά είναι, πάμε σπίτι… Όλα καλά είναι, πηγαίνουμε σπίτι.
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Όπως έπρεπε;
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Ναι, ναι, ναι.

ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ 30/08/15, ΩΡΑ:13:26
Μετά τον εμπρησμό ο αρχηγός μιλάει με το μέλος που τον διέπραξε και απορούν γιατί δεν πήρε μεγάλη δημοσιότητα
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Δες το εσύ αλλά δεν υπάρχει περίπτωση, αυτός θα ξέρει γιατί όπως είπε και ο Ντε Νίρο αυτός πονηρός είναι, θα έχει τους ανθρώπους του εκεί που έχει γίνει το ”φαγοπότι”.
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Ναι, οπωσδήποτε, ναι, ναι.
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Αυτός μάλλον ήθελε να δείξει του άλλου, κατάλαβες; Εκείνον του τέτοιου θα τον δεις αύριο;… Απορώ γιατί δεν έχουν γράψει… Φαίνεται δεν τα γράφουν όλα αλλά έτσι όπως μου είπες εσύ και ο Αρτούρικ και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, εντελώς αυτό ήταν, τι άλλο…
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Ναι αδερφέ, ναι.
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Αυτός σε τέτοιο πράγμα είναι, θα το ξέρει, σε μεγάλο μέρος ήταν, έτσι δεν είναι; Απέναντι στον χώρο που κοιμούνται.
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Ναι, ακριβώς απέναντι, σε αυτό ήταν, ναι.

ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ 28/07/15, ΩΡΑ: 19:17
Ο ΜΗΛΙΩΡΙΔΗΣ προσλαμβάνει ως υπάλληλο στην Π.Α.Ε Π.Α.Ο.Κ. έναν από τους εμπρηστές και προσπαθεί να προσλάβει και δεύτερο
-ΜΗΛΙΩΡΙΔΗΣ: Είπα και με τον Έντυ να φέρει δύο παιδιά να τα βάλω να δουλεύουμε…
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Ξέρω, μου είπε, μου είπε.
-ΜΗΛΙΩΡΙΔΗΣ: Εκεί στο γήπεδο και τέτοια… Άλλα έχουμε πρόβλημα με την τράπεζα, οι που… οι τράπεζες τώρα δεν ξέρουνε τέτοιο, δεν κάνει δε δεν δίνει, δεν ανοίγει λογαριασμό χωρίς τη βεβαίωση του εργοδότη και τώρα θα δούμε…
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Να ξέρεις είναι καλά παιδιά, είναι ξες δε χρειάζεται να στο πω…
-ΜΗΛΙΩΡΙΔΗΣ: Του Έντυ θα θα τα βάλω όσα όσο παίζει ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο, όλες τις μέρες θα δουλέψουνε εκεί να πάρουνε το μεροκάματό τους… Παίρνουν και ένσημα, παίρνουν και τέτοια….
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Και εγώ με του Ντήμκα ήρθα στην Τούμπα, μόνο το δικό του έγινε για να δώσουμε τα χαρτιά για τον ΠΑΟΚ. Έγινε μόνο το δικό του, του αλλουνού δεν έγινε.
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Δεν έγινε του φαλακρού;
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Δεν έγινε, γιατί μ’ αυτούς τους καινούριους νόμους δεν μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό σε τράπεζα.