Δίωξη για πρώην μέλη του ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ-«Καμία ανησυχία», απαντούν

Σε μπελάδες έμπλεξαν τα μέλη του ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ της περιόδου 2013/14, όταν ακόμη και το ποδοσφαιρικό τμήμα υπαγόταν εκεί (μετά τον υποβιβασμό της ομάδας στη Γ’ Εθνική).

Όπως αναφέρει το Goal, σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απιστία στην κακουργηματική της μορφή έπειτα από υπόμνημα που είχαν καταθέσει μέλη της Ερασιτεχνικής προς τον Σταύρο Κοντονή (τότε υφυπουργό Αθλητισμού), Ιούλιο Συνοδινό (γενικό γραμματέα Αθλητισμού) και Γιώργο Βασιλειάδη (τότε γενικό γραμματέα καταπολέμησης της διαφθοράς) καταγγέλλοντας ότι τη συγκεκριμένη περίοδο τα πολλά έσοδα που προέκυψαν για το σωματείο, λόγω και της υπαγωγής του ποδοσφαιρικού τμήματος σε αυτό, δεν αξιοποιήθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες των τμημάτων όλου του συλλόγου.

Ανάμεσα στα άλλα, στην καταγγελία γίνεται λόγος για παρατυπίες στη σύγκληση απολογιστικών συνελεύσεων για τις οικονομικές χρήσεις του 2013 και του 2014, γι’ αυτό και ζητείται η διερεύνηση των εσόδων από την πώληση εισιτηρίων διαρκείας και απλών, καθώς και από διαφημιστικές/χορηγικές συμφωνίες, τα οποία οι καταγγέλλοντες εκτιμούν πως ανέρχονται στα 10 εκατ. ευρώ. Παράλληλα εμπλέκουν τη «Δικέφαλος 1924 Κατασκευαστική ΑΕ» για ποσά από χορηγίες που της εκχωρήθηκαν από την Ερασιτεχνική.

Ο εισαγγελέας μετά από προκαταρκτική εξέταση (στη διάρκεια της οποίας τα μέλη της τότε Ερασιτεχνικής κατέθεσαν υπομνήματα) έκρινε ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις και άσκησε ποινική δίωξη κατά των Αλεξίου, Ασλανίδη, Αγγελόπουλου, Βάσιου, Γεωργαντζόγλου, Δεληβελιώτη, Κατσαδήμα, Καρέρ, Κοτσάτου, Λαζόπουλου, Μπέρκοβιτς, Μάρκου, Ντικιάδη, Ντόνα Νταγιάκου, Ποτού, Παπαϊωάννου, Χήνα, Χατζηκομνηνού και Χατζηπαντελή.

Οι διωκόμενοι θεωρούν πως οι κατηγορίες είναι αβάσιμες και πολλοί εξ αυτών ετοιμάζονται να περάσουν στην αντεπίθεση καταθέτοντας μήνυση.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις