Η έφεση του ΠΑΟ μπλοκάρει την επικύρωση βαθμολογίας της Super League!

O Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Super League, σχετικά με τον αγώνα των play – offs με τον ΠΑΟΚ.

H κίνηση αυτή θα οδηγήσει σε αδυναμία επικύρωσης της βαθμολογίας από τη Super League.

Ως γνωστόν τα play – offs ολοκληρώνονται την Τετάρτη 31/5 ενώ η διορία που έχει η ΕΠΟ προκειμένου να στείλει στην UEFA τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στις διοργανώσεις της κατά την επόμενη περίοδο λήγει τη Δευτέρα 5 Ιουνίου.

Επoμένως θα πρέπει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα να έχει συζητηθεί και να έχει εκδοθεί απόφαση από την Επιτροπή Εφέσεων σχετικά με την προσφυγή του Παναθηναϊκού, κάτι που αυτή τη στιγμή μοιάζει δύσκολο.

Η Super League από την πλευρά της δεν μπορεί να παρακάμψει την έφεση του Παναθηναϊκού, όπως έκανε στην περίπτωση της έφεσης σχετικά με τα γεγονότα του αγώνα κυπέλλου ΟΣΦΠ – ΑΕΚ και να επικυρώσει τη βαθμολογία διότι ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ένσταση με βάση το άρθρο 23 του ΚΑΠ κατά της απόφασης του διαιτητή να διακόψει τον αγώνα.

Σύμφωνα με το άρθρο 20 του ΚΑΠ μερική η ολική επικύρωση της βαθμολογίας μπορεί να γίνει «με την προϋπόθεση ότι δεν εκκρεμούν στα αρμόδια δικαστικά όργανα της διοργανώτριας ή της Ε.Π.Ο. (δηλ. Πειθαρχική Επιτροπή ή Επιτροπή Εφέσεων, ή Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου) για τη νικήτρια ομάδα του πρωταθλήματος ή του ομίλου, για τις ομάδες που προβιβάζονται ή υποβιβάζονται σε άλλη κατηγορία και για τις ομάδες που δικαιούνται να συμμετάσχουν στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, προσφυγές ή ενστάσεις του άρθρου 23 του παρόντος Κανονισμού και των άρθρων 17 και 18 του Πειθαρχικού κώδικα που επηρεάζουν τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων».

Επιπλέον ο Παναθηναϊκός εφόσον έχει τιμωρηθεί από την Επιτροπή Εφέσεων με ποινή αποκλεισμού έδρας άνω της μίας αγωνιστικής και αφαίρεση άνω των τριών βαθμών έχει δικαίωμα να προσφύγει και στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Εξάλλου στην Τρίτη 30/5 συζητείται στο Διαιτητικό Δικαστήριο η προσφυγή του ΠΑΟΚ ο οποίος ζητεί να μην ισχύσει η απόφαση για τη επικύρωση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου για τις θέσεις 1-5.

Πρόσθετη παρέμβαση κατά αυτής του ΠΑΟΚ έχει κάνει ο ΟΣΦΠ.

soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις