Θ. Θεοδώρου: «Ο Γ.Σ.Α. έχει τις προϋποθέσεις να καθιερωθεί ψηλότερα»

Στον “Βόλος 9.86 FM” και στην εκπομπή “CLASSICO” με τους Ευθύμη Χούτα και Γιώργο Αποστολακόπουλο, φιλοξενήθηκε ο νταμπλούχος προπονητής του Γ.Σ. Αλμυρού, Θάνος Θεοδώρου. Ο «κυανόλευκος» τεχνικός μίλησε για την μεγάλη ευκαιρία του Γ.Σ.Α. να καθιερωθεί στις εθνικές κατηγορίες αξιοποιώντας ποδοσφαιρικά την περιοχή και τόνισε πως ακόμη δεν έχει συζητήσει για την συνέχιση της συνεργασίας του με την ομάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Θάνου Θεοδώρου στον “Βόλος 9.86 FM

Για τη φετινή επιτυχημένη χρονιά του Γ.Σ. Αλμυρού

«Ο Γ.Σ. Αλμυρού είχε και έχει τις προϋποθέσεις να καθιερωθεί σε υψηλότερες κατηγορίες και σαν σύλλογος αλλά και σαν πόλη. Πιστεύω πως αν δουλέψουν και συνεργαστούν όλοι οι φορείς δεν θα επιτρέψουν η ομάδα να γίνει “ασανσέρ” και να ξανακάνει τόσα χρόνια να γευτεί ανάλογη επιτυχία»

Για το αν η ομάδα μπορεί να σταθεί στη Γ’ Εθνική έχοντας τον ίδιο κορμό ποδοσφαιριστών

«Στις μέχρι τώρα ανεπίσημες συζητήσεις που έχω κάνει με τη διοίκηση της ομάδας η άποψή μου είναι να μην φύγει κανείς ποδοσφαιριστής από το υπάρχον ρόστερ. Ένας λόγος που θέλαμε να πάμε όσο το δυνατό πιο μακριά στο Κύπελλο Ερασιτεχνών ήταν για να αντιληφθούν αυτά τα παιδιά – γιατί εγώ έχω εικόνα από τη δυναμικότητα των ομάδων της Γ’ εθνικής – τη δυναμική της παραπάνω κατηγορίας. Στο μυαλό τους το έχουν πιο μεγάλο απ’ ότι είναι και αυτό τους αγχώνει. Άποψή μου είναι να μην φύγει κανείς παίκτης και να υπάρξει μία ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις. Δεν είμαι της άποψης για να γίνουν κινήσεις εντυπωσιασμού ή ότι η κατηγορία είναι κάτι πολύ μεγάλο και πρέπει να γίνει κάτι από την αρχή. 5-6 προσθήκες κατά την άποψή μου θα ήταν υπεραρκετές»

 

Για το αν πιστεύει πως θα υπάρξει στήριξη από τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής

«Είμαι της άποψης ότι εμείς με τις κινήσεις μας πρέπει να προσελκύσουμε τον κόσμο στην ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει μία σχετική απογοήτευση και απομάκρυνση του κόσμου από τον χώρο του ποδοσφαίρου γενικότερα. Εμείς πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε σωστό προγραμματισμό, να γίνουν ουσιαστικές κινήσεις χωρίς “άλματα” και από ‘κει και πέρα ο κόσμος θα έρθει μόνος του»

Για το αν θα είναι στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και τη νέα χρονιά

«Μία επιτυχία δεν σου διασφαλίζει κάτι. Μέχρι να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα στην ομάδα εγώ λειτουργώ σαν να είμαι προπονητής της. Η αλήθεια όμως είναι πως δεν έχουμε συζητήσει για την επόμενη μέρα. Εγώ επιθυμώ τη συνέχιση της συνεργασίας όμως η επιθυμία πρέπει να είναι αμφίπλευρη. Είμαι πολλά χρόνια προπονητής και ξέρω πως λειτουργούν οι παράγοντες και τα μηνύματα που μπορεί να παίρνουν. Σίγουρα θα συζητήσουμε αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που μπορούμε να πούμε»

Για τη συνεργασία του Γ.Σ.Α. με τις άλλες ομάδες της περιοχής και το πλεονέκτημα των γηπεδικών εγκαταστάσεων

«Ο ΓΣΑ μαζί με τον Ρήγα είναι οι ομάδες της περιοχής που δεν έχουν γηπεδικά προβλήματα. Καλύτερο το γηπέδου Αλμυρού μπορεί να γίνει, χειρότερο αποκλείεται. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ένα είδος συνεργασίας με τις ομάδες της περιοχής που αγωνίζονται στις πιο χαμηλές κατηγορίες ώστε να υπάρξει μία διαφορετική διάθεση και διάσταση στο τοπικό ποδόσφαιρο της περιοχής. Το ζητούμενο είναι οι φορείς που ασχολούνται με όλες τις ομάδες να έχουν τις ίδιες απόψεις. Θα πρέπει να προσπεράσουμε μικροπρέπειες και μικροανταγωνισμούς και θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως από ένα τέτοιο εγχείρημα όλοι θα είναι κερδισμένοι αύριο. Γι’ αυτό και τώρα θεωρώ ιδανική συγκυρία να ξεκινήσει μία τέτοια συνεργασία όλων των ομάδων της περιοχής. Άλλωστε αυτό το μοντέλο των ομάδων με παίκτες από την περιοχή είναι το μοναδικό που μπορεί να λειτουργήσει».

Για το σενάριο της κλήρωσης για την ομάδα που θα χρειαστεί να μετακινηθεί σε άλλον όμιλο λόγω της έλευσης και 5ης ομάδας στη Μαγνησία

«Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει σε ποιον όμιλο θα είναι καλύτερα και που θα βγάλεις τη δυναμική σου. Το ζητούμενο είναι να έχεις κάνει σωστά το προγραμματισμό της ομάδας σου και να είσαι έτοιμος δείξεις τις δυνατότητές σου όπου κι αν παίξεις».

Για το αν υπάρχει περίπτωση ο Γ.Σ.Α. να ζητήσει οικειοθελώς να αγωνιστεί σε άλλον όμιλο

«Οικειοθελώς δεν το νομίζω. Κανείς δεν θα το κάνει αυτό. Πρέπει οι ομάδες να προετοιμαστούν και γι’ αυτό το ενδεχόμενο και να αγωνιστείς όπου σε βγάλει η διαδικασία».

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις