Ο Ίμρε Μπόντα στο Μαγνησιακό! (+Photos)

Ένα σπουδαίο προσκεκλημένο έχουν τη χαρά να φιλοξενούν στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου οι άνθρωποι του Μαγνησιακού και προσωπικά ο Πρόεδρος της ομάδας Κωνσταντίνος Γκουγκουλιάς. Πρόκειται για ένα παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, πάρα πολύ γνωστό και ιδιαίτερα αγαπητό από όλο το φίλαθλο κοινό της πόλης μας, τον Ίμρε Μπόντα…

με τον οποίο ο Κώστας Γκουγκουλιάς είχε υπάρξει συμπαίκτης στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου.
Ο Ίμρε Μπόντα αποτελεί τον επίσημο προσκεκλημένο της ομάδας του Μαγνησιακού και του νέου προέδρου, ενόψει του αυριανού αγώνα για την ανάδειξη του υπερπρωταθλητή της Β’ ΕΠΣΘ. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό, ο Ίμρε Μπόντα θα τιμηθεί από τον Α.Σ.Β. Μαγνησιακός.
Παράλληλα, οι δυο άνδρες είχαν επαφές και βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί πλάνο συνεργασίας της ακαδημίας του Μαγνησιακού, με την αντίστοιχη ακαδημία που διατηρεί ο Ίμρε Μπόντα στην Ουγγαρία. Οι λεπτομέρειες αυτή της συνεργασίας θα ανακοινωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Ο ΑΣΒ Μαγνησιακός μετατρέπεται σ’ ένα πραγματικό Αθλητικό Οργανισμό με ανανέωνες εγκαταστάσεις, τρόπο λειτουργίας, αλλά και συνεργασίες που θα αναβαθμίσουν το Σύλλογο και θα προσφέρουν στα παιδιά που θα ενταχθούν στις ακαδημίες του, τις καλύτερες συνθήκες και προϋποθέσεις, για να εξελιχθούν στο αγαπημένο τους άθλημα.

Η καριέρα του Ίμρε Μπόντα
Ο Ίμρε Μπόντα είναι, αναμφίβολα, ο κορυφαίος ξένος ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου!

Παράλληλα, αυτός ο Ούγγρος κυνηγός έγινε ο πρώτος επιθετικός στην ιστορία της Α’ Εθνικής που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ενώ αγωνιζόταν σε ομάδα της επαρχίας!

Ο Ίμρε Μπόντα Γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου του 1961 στο Ζόλνοκ της Ουγγαρίας και ξεκίνησε την καριέρα του το 1973 από τα τμήματα υποδομής της ΜΤΚ Βουδαπέστης ενώ το 1980 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα του συλλόγου όπου αγωνίστηκε ως το 1987 πετυχαίνοντας 58 γκολ σε 190 αγώνες πρωταθλήματος. Έπειτα είχε ένα μικρό πέρασμα με τη μορφή δανεισμού από τη Βάσας και το καλοκαίρι του 1988 μεταγράφεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό Βόλου, παρά το γεγονός πως για την απόκτησή του είχαν ενδιαφερθεί τόσο ο Ολυμπιακός Πειραιώς όσο και ο ΠΑΟΚ.
Ο διεθνής άσος με όπλα του την ταχύτητα και τη δύναμη, κάνει μια εκπληκτική σεζόν: Με τη φανέλα της ομάδας του Βόλου τη χρονιά 1988/89 καταφέρνει να σημειώσει 20 γκολ σε 28 παιχνίδια, επίδοση που τον κατέταξε πρώτο στη λίστα των σκόρερ της ομάδας του και του πρωταθλήματος! Μάλιστα, τα μισά από αυτά και με ποσοστό επιτυχίας 100%, τα πέτυχε από το σημείο του πέναλτυ! Δεύτερος στον πίνακα των «κανονιέρηδων» της Α’ Εθνικής την ίδια χρονιά βρέθηκε ο συμπατριώτης του, παίκτης τότε του Ολυμπιακού Πειραιώς και μεγάλο όνομα της εποχής, Λάγιος Ντέταρι, με 15 τέρματα.
Κατά την δεύτερη χρονιά του στην ομάδα του Βόλου σημείωσε 10 τέρματα σε 15 αγώνες, καθώς ένας σοβαρός τραυματισμός δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί περισσότερο.
Την επόμενη χρονιά παρέμεινε αρχικά στον Ολυμπιακό Βόλου, πετυχαίνοντας μάλιστα 10 γκολ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, τον Ιανουάριο όμως μεταγράφηκε στον ΟΦΗ.
Το πέρασμα του από την ομάδα της Κρήτης ήταν απογοητευτικό καθώς την πρώτη σεζόν πέτυχε μόλις 5 γκολ σε 20 συμμετοχές ενώ την δεύτερη είχε 4 συμμετοχές χωρίς να καταφέρει να σκοράρει και αποχώρησε από την ομάδα τον Δεκέμβριο του 1991.
Έπειτα επιστρέφει στον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος τότε συμμετείχε στη Β’ Εθνική, όπου και αγωνίζεται μέχρι το 1993 όταν και επιστρέφει στην πατρίδα του για λογαριασμό της BVSC Βουδαπέστης, στην οποία και κρέμασε τα παπούτσια του.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, ότι ο αγαπημένος των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου, Ίμρε Μπόντα, χρίστηκε 8 φορές διεθνής με την Εθνική Ουγγαρίας και έβαλε 3 γκολ (το ένα εναντίον της Ελλάδας), στην ήττα της ομάδας του με 2-1 στο ΟΑΚΑ για τα προκριματικά του Euro-88)!

 















 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις