Η νίκη στην Καλαμαριά σημαίνει πολλά, αλλά και τίποτα

Παίζοντας ένα παιχνίδι χωρίς αύριο ο Ολυμπιακός κατάφερε στην Καλαμαριά να δείξει χαρακτήρα, να πάρει τρεις πολύτιμους βαθμούς και να μειώσει τη διαφορά από τις ομάδες που παλεύουν για τον ίδιο στόχο, την είσοδο στα πλέι οφ. Ήδη οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται τέσσερις βαθμούς πίσω από την 3η της κατάταξης Ζάκυνθο και…

…τρεις από την 4η της βαθμολογίας ΑΕΛ.
Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή του, μπορεί να πέτυχε μια «επαγγελματική» νίκη, σημασία ωστόσο έχει ότι πήρε αυτό που ήθελε από το παιχνίδι. Και στην παρούσα φάση λίγο μετρά η εμφάνιση, καθώς σημασία έχει η ουσία.
Η ομάδα κατάφερε να μην δεχθεί γκολ και ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν. Ήταν μόλις το τέταρτο φετινό παιχνίδι πρωταθλήματος που ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε γκολ και το δεύτερο εκτός έδρας.
Με δέκα παίκτες από το 68′ οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν κατάθεση ψυχής, έπαιξαν με πάθος και θα λέγαμε πως δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, αν και η Καλαμαριά είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, στο τελευταίο 20λεπτο.
Πάντως, τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο θα πρέπει να προβληματίσει το γεγονός ότι οι παίκτες του στο πρώτο ημίχρονο αδυνατούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στην κατοχή τους και να δημιουργήσουν παιχνίδι.
Η εικόνα των «ερυθρολεύκων» ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο, έκλεισαν τους χώρους, δεν κινδύνεψαν ιδιαίτερα και σχετικά εύκολα κράτησαν το 1-0.
Η απόσταση από την τριάδα δεν είναι μεγάλη και μπορεί να καλυφθεί στα εννέα παιχνίδια που έχει να δώσει ο Ολυμπιακός μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου. Ο Ελευθερόπουλος τόνισε στις δηλώσεις του πως η ομάδα εξαγόρασε χρόνο και συνεχίζει τον ανηφορικό δρόμο. Δεν παρεκκλίνει από αυτόν και όποιος φοβάται να καθίσει σπίτι του.
Η νίκη στην Καλαμαριά σημαίνει πολλά για τον Ολυμπιακό, αλλά και τίποτα, αν η ομάδα δεν «χτίσει» ένα σερί νικών στο πρωτάθλημα.
Στον Ολυμπιακό, πάντως, βλέπουν παιχνίδι με παιχνίδι που μπορούν να φτάσουν. Μπροστά υπάρχει η αναμέτρηση της Κυριακής με τον Αγρ. Αστέρα στο Βόλο. Εννοείται πως η νίκη είναι μονόδρομος, καθώς στο ΕΑΚ ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να έχει καμία βαθμολογική απώλεια η ομάδα μέχρι το τέλος, αν θέλει να διεκδικήσει την είσοδό της στα πλέι οφ.
Η νίκη στην Καλαμαριά τόνωσε την ψυχολογία των «ερυθρολεύκων» και θα σταθούμε στις δηλώσεις του αρχηγού, Λευτέρη Γιαλούση: «Έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας, όλοι οι ποδοσφαιριστές. Αν δεν το είχαμε κάνει αυτό, θα ήμασταν σίγουρα στις δύο πρώτες θέσεις». Στο χέρι τους είναι, πλέον, από εδώ και πέρα να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό στη «γη της επαγγελίας».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις