Εκλογές στην ΕΠΟ έως τις 31 Ιουλίου

Άλλους δύο μήνες προθεσμία για να επανέλθει η ομαλότητα. Όπως ενημέρωσε την Τετάρτη (31/5) η ΕΠΟ, η ΠΔΕ επιτροπή πήρε δίμηνη παράταση στη θητεία της, με την ΦΙΦΑ να ορίζει ότι θα πρέπει να γίνουν εκλογές μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Σε επιστολή που απέστειλε η Παγκόσμια Ομοσπονδία, εξηγεί μεταξύ άλλων ότι «ενημερώθηκε ότι η αρχική διορία της 31ης Μαΐου του 2017 για να οργανώσει (η ΠΔΕ) εκλογές δεν μπορεί να εκπληρωθεί, ειδικά επειδή ο ελληνικός αθλητικός νόμος, που ακόμα παραβιάζει την αυτονομία της ΕΠΟ, πρέπει να αναθεωρηθεί πριν προχωρήσουν σε εκλογές».
Όπως αναφέρει η ΦΙΦΑ, σε συνάντηση των κλιμακίων της και αυτών της ΟΥΕΦΑ με τον Γιώργο Βασιλειάδη, τους μεταφέρθηκε ότι οι εκλογές είναι πιθανό να γίνουν στις 20 Ιουλίου ή κοντά σε αυτή την ημερομηνία, προκειμένου να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις.
Έτσι, αποφασίστηκε να υπάρξει παράταση της θητείας της δοτής διοίκησης, καθώς και εκ νέου επίσκεψη ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ στη χώρα μας το πρώτο μισό του Ιουνίου, προκειμένου να συναντηθεί με την ΠΔΕ και να διευκολύνει τις διαδικασίες.
Στόχος είναι, όπως αναφέρεται, να ολοκληρώσει η Επιτροπή Εξομάλυνσης το έργο που ξεκίνησε και, σε περίπτωση που τελικά οι εκλογές γίνουν νωρίτερα, τότε η θητεία της ΠΔΕ θα λήξει αυτόματα.
Η ΦΙΦΑ, πάντως, επιφυλάσσεται, σημειώνοντας ότι, αν δεν είναι όλα έτοιμα το προβλεπόμενο διάστημα, τότε θα υπάρξει επανεξέταση του ζητήματος.
«H FIFA ανανέωσε τη θητεία της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ καθώς και των συνεργατών της, για επιπλέον δύο μήνες, δηλαδή έως τις 31/7/2017», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ, όπου παρατίθεται και η επιστολή της ΦΙΦΑ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις