Τσιμπανάκος: Συνεχίζω εφόσον υπάρξουν διακριτοί ρόλοι στον Ολυμπιακό

Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» στην εκπομπή «Classico» τονίζοντας πως εφόσον υπάρξουν κάποιες εγγυήσεις και υπάρξουν διακριτοί ρόλοι στην ομάδα, έχει όλη την καλή διάθεση να συνεισφέρει οικονομικά και να συμπορευτεί με τον κ. Μποτσιβάλη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσιμπανάκος τόνισε στους Ευθύμη Χούτα και Γιώργο Αποστολακόπουλο:
«Σίγουρα υπάρχουν διαφωνίες, αυτή είναι η πραγματικότητα και ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Ο Ερασιτέχνης, που είναι ο θεματοφύλακας, αγωνιά και καθημερινά κάνει προσπάθεια να βρεθεί λύση για το καλό του Ολυμπιακού.
Κοιτάζουμε να βρούμε μία λύση, ώστε η ομάδα να βαδίσει ενωμένη και δυνατή στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
Αναλάβαμε τον Ολυμπιακό σε μια δύσκολη στιγμή. Μπορεί να μην καταφέραμε να τον οδηγήσουμε στη μεγαλύτερη κατηγορία, καταφέραμε, ωστόσο, ορισμένα άλλα πράγματα. Η ομάδα επανήλθε στο ποδοσφαιρικό γίγνεσται και ο κόσμος έρχεται κάθε Κυριακή στο γήπεδο και βλέπει τον Ολυμπιακό να παίζει ποδόσφαιρο. Βάλαμε την ομάδα σ’ ένα καθεστώς εκκαθάρισης, αγωνίζεται με αξιοπρέπεια και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται.
Όπως προανέφερα, υπάρχουν κάποιες διαφωνίες, για το οργανόγραμμα και για κάποια άλλα ζητήματα που άπτονται της ομάδας. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Στη συνάντηση που έγινε την περασμένη Κυριακή, υπήρχε ένα χάσμα σε θέματα οργάνωσης και σε μια σειρά από άλλα πράγματα. Δεν επήλθε συμφωνία, αποχωρήσαμε από τη συνάντηση και στη συνέχεια μίλησα τηλεφωνικά με τον κ. Τσεκούρα. Δεν θέλω να χαλάσω την σχέση μου με κανέναν. Όμως, είμαι και ένας άνθρωπος που δεν βάζει εύκολα νερό στο κρασί του. Όταν βλέπω κάτι στραβό, θα βγω και θα το πω. Αυτό που θέλω να τονίσω, είναι πως όλοι θα πρέπει να κοιτάξουμε το καλό του Ολυμπιακού. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ο κόσμος θα πρέπει να αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται στον Ολυμπιακό, ανεξάρτητα με τα πρόσωπα που διοικούν.
Με τον κ. Μποτσιβάλη έχουμε κάνει μία συζήτηση, μιλήσαμε και με τον κ. Τσεκούρα, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, όπως και τον κ. Αλέκο Μεταφτσή, οι οποίοι καθημερινά αγαπούν τον Ολυμπιακό, νοιάζονται και αγωνιούν για την ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο κλαμπ και θα πρέπει να τον διακρίνει η σοβαρότητα, σε όλες τις κινήσεις και ενέργειες του. Αυτό επιτάσσει η ιστορία του.
Εφόσον υπάρξουν κάποιες εγγυήσεις και διακριτοί ρόλοι στην ομάδα, φυσικά και έχω όλη την καλή διάθεση να συνεισφέρω οικονομικά στον Ολυμπιακό. Έχω κάνει ορισμένες επαφές και συζητήσεις με προσωπικούς φίλους, που έχουν την καλή διάθεση να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό και να συνεισφέρουν και αυτοί οικονομικά στην ομάδα. Είναι γνωστοί επιχειρηματίες και η παρουσία τους θα είναι σημαντική. Αν όλα πάνε καλά, η διοικούσα επιτροπή θα στελεχωθεί με δύο-τρία ακόμη άτομα, που θα είναι δίπλα μας και θα βοηθήσουν από διάφορα πόστα.
Πρέπει ο καθένας να έχει τον ρόλο του στην ομάδα και να αναλάβει ένα κομμάτι της λειτουργία του Ολυμπιακού.
Εγώ και η οικογένειά μου έχουν βάλει χρήματα στον Ολυμπιακό από την αγάπη μας για την ομάδα. Δεν θέλω να γίνω ούτε δημόσιο πρόσωπο, ούτε να αποκτήσω προβολή. Με γνωρίζουν όλοι και δεν έχω λόγο να πληρώνω για να γίνω γνωστός».
Όσον αφορά το οργανόγραμμα και πως θα «χτιστεί» η ομάδα τη νέα χρονιά, ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος τόνισε:
«Θεωρώ, πως θα πρέπει να υπάρχει ένας κορμός από έμπειρους ποδοσφαιριστές και μαζί με ορισμένους νεαρούς ποδοσφαιριστές, ηλικίας 19-23 ετών, που θα έχουν κάνει πρωταθλητισμό σε ομάδες, να δημιουργηθεί ένα ισχυρό σύνολο. Γιατί ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που εκ των πραγμάτων θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Δεν μπορούμε να βάλουμε ως στόχο, ο Ολυμπιακός να κάνει μια καλή χρονιά και ό,τι βγει. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο προς τον κόσμο.
Άκουσα ότι έφυγε ο Κατσούλης, ο Μασάντο, ο Δωματάς. Ξεκαθαρίζω, πως δεν έχει φύγει κανείς. Υπάρχουν κάποιες διαφωνίες, θα καθίσουμε να συζητήσουμε με τους ποδοσφαιριστές και εφόσον βρεθεί η «χρυσή» τομή, θα συνεχίσουν να φορούν την φανέλα του Ολυμπιακού. Αν δεν τα βρούμε, θα αποχωρήσουν.
Αυτοί που θα σχεδιάσουν την ομάδα της νέας χρονιάς είναι ο προπονητής, ο οποίος θα επιλεγεί από τη διοίκηση, ο τεχνικός διευθυντής, εγώ και ο κ. Μποτσιβάλης, εφόσον συνεχίσουμε μαζί. Έτσι έγινε και πέρυσι. Τον τελευταίο λόγο τον είχε ο κ. Μποτσιβάλης. Αυτό είναι το οργανόγραμμα που εγώ επιθυμώ και ο καθένας, όπως προείπα, θα πρέπει να έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα. Όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και ηρεμία, δεν μπορεί να προχωρήσει με επιτυχία μία ομάδα. Σε διαφορετική περίπτωση, πάλι θα χαθούν χρήματα και ο Ολυμπιακός δεν θα μπορέσει νε πετύχει το στόχο του».
Τέλος, ο κ. Τσιμπανάκος ανάφερε πως επιθυμία του είναι η ομάδα να επιστρέψει στο ΕΑΚ Βόλου: «Η έδρα του Ολυμπιακού Βόλου, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι το ΕΑΚ. Θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και θα ζητήσουμε το γήπεδο από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αν ο δήμος μας δώσει το στάδιο – για έδρα – και υπάρξει συμφωνία στη μίσθωση του ΕΑΚ, θεωρώ πως θα είναι μια πολύ καλή λύση. Διαφορετικά, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο Πανθεσσαλικό. Προσωπικά, επιθυμώ ο Ολυμπιακός να αγωνίζεται στο ΕΑΚ του Βόλου».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις