Τσικρικάς: «Να κινηθούμε στα πρότυπα των Μαύρων Αετών»

Ο πρώτος σκόρερ του Διγενή Νεοχωρίου, Κώστας Τσικρικάς, με 29 τέρματα και 3ος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣΤ ήταν αν μη τι άλλο ο MVP της σεζόν που τελείωσε.

Την χρονιά που ολοκληρώθηκε ο Τσικρικάς πήρε από το χεράκι τον Διγενή με τον οποίο κατέκτησε, κύπελλο, πρωτάθλημα και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Ο ίδιος μιλάει στην «ΕΡΕΥΝΑ» για τις στιγμές που έζησε με τους «ερυθρόλευκους».

Θεωρείς ότι έδωσες απαντήσεις;

«Δεν είχα να δώσω απαντήσεις σε κάποιον. Εγώ γνωρίζω τι μπορώ να κάνω, ποιες είναι οι δυνατότητες μου και για αυτό πήγα σε ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό. Πάντα πήγαινα σε ομάδες που πρωταγωνιστούσαν. Από την Φήκη ήταν επιλογή μου να φύγω. Εγώ το ζήτησα. Δεν είχα όσο χρόνο συμμετοχής θα ήθελα. Θεωρώ ότι γινόταν κακή διαχείριση του υλικού για αυτό και η Φήκη που είχε πολύ αξιόλογο υλικό δεν κατάφερε να πάρει κάποιο τίτλο».

Η πρόταση από το Νεοχώρι πως προέκυψε;

«Ανέλαβε την ομάδα ο Ζαφείρης με τον οποίο συνεργαστήκαμε στον ΑΟΤ, είμαστε φίλοι από μικροί και μου έκανε την πρόταση. Μου άρεσε το πλάνο του. Ζητούσε μια σοβαρή ομάδα με έμπειρους και νεαρούς ταλαντούχους παίκτες. Στόχος ήταν αρχικά το κύπελλο. Το πρωτάθλημα προέκυψε στην πορεία. Οι δύο γκέλες στην αρχή του πρωταθλήματος ήταν τα 2 πιο επικίνδυνα παιχνίδια. Η ομάδα μας έδειξε ότι στην αρχή δεν ήταν έτοιμη αλλά δεν μας επηρέασε όπως φάνηκε και στην συνέχεια»

Πότε άνοιξε η όρεξη για το πρωτάθλημα;

«Η όρεξη για το πρωτάθλημα είχε ανοίξει και πριν το κύπελλο. Είχαμε κάνει ένα δυνατό σερί και βλέπαμε ότι υπάρχουν δυνατότητες, περισσότερες από όσες ενδεχομένως περιμέναμε. Είχαμε πολύ καλή χημεία, ο Ζαφείρης κατάφερε να «δέσει» το σύνολο και αυτό οφείλεται εν μέρει στον σεβασμό και την εκτίμηση που είχαν οι παίκτες προς το πρόσωπο του. Νομίζω ότι ήταν λίγο αυστηρός, καλό ήταν αυτό βέβαια και μπορεί στους παίκτες να μην αρέσει αλλά είναι αναγκαίο κακό. Πριν να συνεργαστώ μαζί πίστευα πως είναι πιο χαλαρός (σ.σ γελάει).

Το τρόπαιο του κυπέλλου απλά πιστεύω πως μας άνοιξε την όρεξη για περισσότερα πράγματα. Λογικό είναι. Δεν ήμασταν πάντως υπερόπτες μετά από κανένα ματς. Κερδίσαμε και μέσα στο Καστράκι και την Κρύα Βρύση και την Φήκη σε πρωτάθλημα και κύπελλο αλλά παραμείναμε προσγειωμένοι μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Αυτό οφείλεται καθαρά στον Ζαφείρη και φυσικά στους ποδοσφαιριστές που διαθέτουν τεράστια εμπειρία όπως οι Γιώτας, Τσιούκας».

Τα φώτα έσβησαν ωστόσο; Θα ήθελες να είσαι παρών στην επόμενη μέρα;

«Αν συνεχίσουμε όπως ήμασταν, δηλαδή σαν μια παρέα φυσικά και θα ήθελα να παραμείνω. Δεν θα γίνω επαγγελματίας στα 40. Απλά αγαπάω αυτό που κάνω και θα μου άρεσε να παίξω και σε καλύτερο επίπεδο. Πιστεύω ότι θα πρέπει να κινηθούμε με την φιλοσοφία του Ελευθεροχωρίου. Να μείνει ο βασικός κορμός στην ομάδα και να γίνουν 5-6 προσθήκες. Το μπάτζετ θα πρέπει να παραμείνει χαμηλό. Είναι δύσκολες οι εποχές και η ομάδα δεν πρέπει να «ματώσει» γιατί υποβιβάζονται του χρόνου 6 ομάδες και αν ο Διγενής δεν πετύχει τον στόχο της παραμονής θα πρέπει επιστρέψει στο ερασιτεχνικό υγιής. Θεωρώ επιτυχία αυτό που έκαναν οι Μαύροι Αετοί και παράδειγμα προς αποφυγή αυτό της Φαρκαδόνας».

Υπάρχει μέλλον στο Τρικαλινό ποδόσφαιρο;

«Δείτε ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές φέτος. Κυρίως παιδιά με μεγάλη εμπειρία που έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 30. Θα πρέπει να μας προβληματίζει το γεγονός ότι δεν βγαίνουν καινούργια ταλέντα. Τώρα μπορεί να μην φαίνεται το πρόβλημα αλλά στο μέλλον θα έχουμε σοβαρό θέμα. Άλλαξαν οι εποχές βέβαια και οι ανάγκες αλλά παρόλα αυτά θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να αναδειχθούν νέα ταλέντα. Οι ίδιες οι ομάδες θα πρέπει να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για να προσελκύσουν νεαρά παιδιά στο γήπεδο».

Τον ΑΟΤ πως τον βλέπεις;

«Ο ΑΟΤ είναι αγάπη. Άσχετα αν μου αρέσουν ή δεν μου αρέσουν κάποια πράγματα αυτή είναι η μεγάλη μας αγάπη. Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω κάποιον που βάζει χρήματα. Είμαι υπέρ της άποψης να παίξουν Τρικαλινά παιδιά στην ομάδα αλλά θα πρέπει η ομάδα να επενδύσει στα Τρικαλινά παιδιά όπως επίσης και οι φίλαθλοι να κάνουν υπομονή. Δεν υπάρχει η λέξη υπομονή. Απλά θα πρέπει ο ΑΟΤ πρώτος από όλος στο νομό να δίνει το παράδειγμα και στα ερασιτεχνικά σωματεία για την δημιουργία ακαδημίας.

Ο ΑΟ Τρίκαλα θα πρέπει να δείχνει το παράδειγμα σε όλα. Από το πώς συμπεριφέρεται ο πρόεδρος, οι διοικούντες, οι προπονητές και οι παίκτες. Η πρώτη ομάδα του νομού θα πρέπει να δίνει το παράδειγμα. Έχει χαθεί πιστεύω η δίψα από τα νεαρά παιδιά να θέλουν να παίζουν πρώτα στον ΑΟ Τρίκαλα. Όλοι μας σαν πιτσιρικάδες ζούσαμε με την ιδέα να φορέσουμε την φανέλα των Τρικάλων. Δεν υπήρχε ποιο όμορφο πράγμα. Εύχομαι κάποια στιγμή να ξανά γίνει αυτό».

goaltrikala.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις