Η πιο βίαιη ομάδα του κόσμου διεκδικεί κύπελλο Πορτογαλίας

Υπάρχει μία ομάδα στην Πορτογαλία που κανείς δεν θέλει να την αντιμετωπίσει και γι’ αυτό κέρδισε 17 αγώνες στα χαρτιά. Η πιο βίαιη ομάδα του κόσμου, η Κανέλας 2010, κέρδισε έναν προβιβασμό με αυτόν τον τρόπο!

Ο αρχηγός της ομάδας είναι ο πρόεδρος του συνδέσμου των πιο φανατικών οπαδών ενός κορυφαίου συλλόγου της χώρας. Συμπαίκτες του είναι υψηλά ιστάμενοι του συνδέσμου και οι καταγγελίες για τραμπουκισμούς και εκφοβισμό των αντιπάλων ήταν… εβδομαδιαίοι.

Το όνομα είναι Κανέλας 2010 και σε σύνολο 26 αγώνων στο Campeonato D`Elite Pro-Nacional (πρώτη τοπική κατηγορία του Πόρτο), σημείωσε 24 νίκες και ηττήθηκε μόλις μία φορά. Η διαφορά τερμάτων, επίσης εντυπωσιακή, με 69 τέρματα υπέρ και 8 κατά. Μόνο που από αυτά τα 26 παιχνίδια, η Κανέλας 2010 αγωνίστηκε μόλις σε δέκα περιπτώσεις και τα υπόλοιπα 16 ματς τα πήρε στα χαρτιά με 3-0!

Από τις 23 Οκτωβρίου του 2016, η Κανέλας 2010 προχωρούσε χωρίς να παίξει σε 10 σερί αγωνιστικές, ενώ μετά από ένα παιχνίδι στις αρχές του 2017, χρειάστηκε να περάσουν άλλες έξι αγωνιστικές για να επιστρέψει στη δράση.

Οι αντίπαλοί της στην κατηγορία, μετά από μία σειρά μυστικών συναντήσεων, αποφάσισαν να αποφύγουν τις αναμετρήσεις με τη συγκεκριμένη ομάδα και -κυρίως- τις συναντήσεις με τους ποδοσφαιριστές της.

Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΥ

Τον Νοέμβριο του 2011, τα δύο λεωφορεία της Πεδρούσος, ομάδας που βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με την Κανέλας 2010, έγιναν παρανάλωμα του πυρός. Οι υποψίες κινήθηκαν αστραπιαία προς την Κανέλας 2010, με συνέπεια ο πρόεδρος του συλλόγου να αναγκαστεί να προβεί σε δηλώσεις.

“Θα συλλέξουμε στοιχεία και θα κάνουμε εσωτερική έρευνα για να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε εάν συνδέεται κανείς από την Κανέλα 2010 με το περιστατικό. Δεν θέλω να το πιστέψω”, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο “Lusa” ο Μπρούνο Κανάστρο, ο οποίος παραδέχθηκε ότι σε περίπτωση που αποδειχθεί κάποια εμπλοκή, τότε η ομάδα του θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

“Η πυρκαγιά σκότωσε όλες τις προσπάθειες της Κανέλας 2010 να αποκαταστήσει την αθλητική αλήθεια. Δεν θέλω να σχετιζόμαστε με τέτοια βία. Αυτό που θέλουμε είναι να παίζουμε τους αγώνες. Δεν θέλουμε να κερδίζουμε χωρίς να παίζουμε. Κανείς δεν έχει τόσο άσχημη μεταχείριση όσο η Κανέλας 2010”.

“Είναι άδικο. Δεν είμαστε βίαιη ομάδα. Παίζουμε το ίδιο όπως και οι υπόλοιποι. Δεν θέλουμε να χάνουμε, τρέχουμε, παλεύουμε για την μπάλα και δίνουμε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο”, υπερθεμάτισε ο αρχηγός της Κανέλα 2010, Φερνάντο Μαντουρέιρα, μιλώντας στους “New York Times”.

Η συνέχεια ΕΔΩ

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις