Φερστάπεν: «Δεν είναι το φόρτε μου να σκέφτομαι»

Αν επιδίωκε να πάρει απολυτήριο, τότε θα τελείωνε ο Μαξ Φερστάπεν πιθανότατα εφέτος το καλοκαίρι το σχολείο. Ωστόσο ο πιλότος της Red Bull έχει διακόψει εδώ και τέσσερα χρόνια τις σπουδές του και απολαμβάνει τη δημοσιότητά του. Πρόκειται για μία κατάσταση, η οποία του αρέσει, αφού παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στον ιστότοπο Crash.net, ότι δεν συμπαθούσε ποτέ το σχολείο. Η απόφασή του να μη συνεχίσει πραγματοποιήθηκε στα 15 του χρόνια, όταν είχε βάλει πλώρη για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στα καρτ, επειδή δεν ήταν δυνατόν να συνδυαστούν τα μαθήματα και η μελέτη με τα μηχανοκίνητα αθλήματα σε υψηλό επίπεδο.

«Ελειπα δύο εβδομάδες και μετά πήγαινα για μία εβδομάδα στο μάθημα. Αυτό ήταν εξαιρετικά δύσκολο να το αναπληρώσω», αναφέρει ο Φερστάπεν και αποκαλύπτει, ότι του άρεσε περισσότερο η Ιστορία. Αντίθετα, τραβούσε τα μαλλιά του, όταν είχε το μάθημα της Ολλανδικής γλώσσας και οτιδήποτε είχε να κάνει με γραπτές εργασίες. Επίσης δεν γούσταρε τα Μαθηματικά, αν και όπως τονίζει «ήμουν καλός, αλλά δεν μου άρεσαν. Δεν είναι το φόρτε μου να σκέφτομαι και να λύνω προβλήματα».

Ο 19χρονος γνωρίζει πάντως, ότι η διακοπή του σχολείου ήταν μία τολμηρή απόφαση και εξηγεί τους κινδύνους: «Πολλοί οδηγοί αγώνων έχουν κάνει το ίδιο. Αν όμως δεν τα καταφέρουν, τότε πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο και να αρχίσουν πάλι να μελετούν». Κάτι που δεν περνάει ούτε κατά διάνοια από το μυαλό του, αφού όπως λέει χαρακτηριστικά, «για εμένα αυτό ήταν ένα κίνητρο, για να προσπαθήσω ακόμη περισσότερο στους αγώνες». Υποστηρίζει επίσης, ότι δεν σκέφτηκε ποτέ του, τι επάγγελμα θα ακολουθούσε, αν δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα με την καριέρα του στη Formula 1.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις