Τελείωσαν την Καλλιθέα τα Τρίκαλα

Την έδωσε τη χαριστική βολή… Στη Γ’ Εθνική έστειλε την Καλλιθέα ο ΑΟΤ, ο οποίος το απόγευμα της Κυριακής (4/6) πέρασε από το «Ελ Πάσο» με 1-0 χάρις στο εύστοχο πέναλτι του Ριζογιάννη.

Οι Θεσσαλοί μπορεί να μην είχαν βαθμολογικό κίνητρο,όμως, πήραν δεύτερη νίκη στη σειρά χωρίς να πιάσουν καλή απόδοση. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι καλύτερος παίκτης τους ήταν με διαφορά ο τερματοφύλακας Αθανασόπουλος.

Κάθε λόγο να νιώθουν αδικημένοι έχουν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έβγαλαν φάσεις και είχαν τρία δοκάρια. Ωστόσο, δεν βρήκαν το γκολ με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα και να ελπίζουν μόνο σε σενάρια. Το θετικό είναι ότι παρέμειναν πάνω τον Πανελευσινιακό και θα ψάξουν έτσι τη σωτηρία τους εξωαγωνιστικά.

Καλύτερα μπήκε στο ματς η Καλλιθέα, η οποία προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό και να κυκλοφορήσει την μπάλα. Τα Τρίκαλα γρήγορα περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και έβγαλαν αρκετά προβλήματα όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι. Σε αρκετές περιπτώσεις δυσκολεύονταν ακόμη και να βγάλουν σωστά την μπάλα από το δικό τους μισό.

Ο Μασέδο ήταν εκείνος που ολοκλήρωσε τις πρώτες επιθετικές προσπάθειες της Καλλιθέας και πήρε και αρκετές ακόμη στη συνέχεια. Σχεδόν όλες οι μπάλες πήγαιναν στον Βραζιλιάνο και εκείνος στη συνέχεια προσπαθούσε είτε να τελειώσει είτε να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του. Ακόμη και οι Τσίπρας και Σταματάκος προσπαθούσαν να κάνουν κίνηση για να του ανοίγουν χώρους. Ωστόσο, δεν ήταν λίγες οι φορές που αργούσε να αποφασίσει.

Κάτι έλειπε από την Καλλιθέα και αυτό ήταν η καλή τελική επιλογή. Έτσι τα Τρίκαλα χωρίς να ιδρώσουν ιδιαίτερα κρατούσαν το μηδέν και σε μία ανύποπτη φάση βρήκαν και την ευκαιρία να προηγηθούν, όταν ο Ντιακιτέ δεν υπολόγισε σωστά και η μπάλα βρήκε στο χέρι του. Με μεγάλη καθυστέρηση δόθηκε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ριζογιάννης στο 37′.

Κάπου εκεί άρχισαν να μαζεύονται πάνω από τον πάγκο των Τρικάλων οπαδοί των γηπεδούχων, οι οποίοι έλεγαν διάφορα γαλλικά. Η φωτιά, όμως, έσβησε γρήγορα με την παρέμβαση των αστυνομικών. Όσο για τα τελευταία λεπτά, η Καλλιθέα κυριάρχησε ολοκληρωτικά, αλλά έπεσε πάνω στον Αθανασόπουλο και στο δοκάρι του, το οποίο σημάδεψε με φωτοβολίδα στο 44′ ο Συριόπουλος.

Στο δεύτερο μέρος ήταν μονόδρομος για την Καλλιθέα να βγει μπροστά και να πάρει πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Φάσεις δημιούργησε, πήρε και μέτρα στο γήπεδο, αλλά το πρόβλημα ήταν πως δεν είχε με το μέρος της την τύχη.

Οι γηπεδούχοι το πάλεψαν πολύ, αλλά δεν βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης γρήγορα, όπως θα ήθελαν. Στο 56′ η μπάλα έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι ύστερα από κεφαλιά του Τσώνη, ενώ επτά λεπτά μετά ο Λεβέντης έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ και τράνταξε το δεξί δοκάρι.

Ήταν εμφανές πως τα Τρίκαλα είχαν μπει απλώς για να διατηρήσουν το προβάδισμά τους με αποτέλεσμα να μην κάνουν τίποτα περισσότερο. Ούτε την μπάλα δεν κυκλοφορούσαν σωστά, αλλά τους δόθηκε η ευκαιρία να τελειώσουν το ματς στο 69′ με τον Κουσκουνά να αστοχεί.

Προς το φινάλε η Καλλιθέα αύξησε την πίεσή της και ρίσκαρε όσο μπορούσε. Ο Τζουμερκιώτης ανακάτεψε την τράπουλα, έφτασε να παίζει με αριστερό μπακ τον Σταμόπουλο, έριξε στο ματς και τον Μπέλη, αλλά το γκολ δεν ήρθε με αποτέλεσμα να γνωρίσουν οι γηπεδούχοι την καταδικαστική για εκείνους ήττα.

Κίτρινες: 32′ Σταμόπουλος, 72′ Κατσικογιάννης

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Σωτήρης Τζουμερκιώτης): Μιχελής, Συριόπουλος, Ντιακιτέ (79′ Γκέτσι), Τσώνης, Λεβέντης, Κατσικογιάννης, Γκίνη (54′ Καντέ), Μασέδο, Σταματάκος (64′ Μπέλης), Τσώνης, Τσίπρας

ΤΡΙΚΑΛΑ (Περικλής Αμανατίδης): Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης (86′ Καμπλιώνης), Σαρακατσάνος, Λεάντρο, Γκόλιας, Μουμίν, Ριζογιάννης, Αρναρέλλης, Στεφάνοβιτς, Γιαννιτσάνης (68′ Λαμπάκης), Κουσκουνάς.

a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις