Ήττα στο Σούπερ Καπ για τον Καραϊσκάκη

Την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμα ένα τρόπαιο είχε η ΑΕ Καραϊσκάκης, κόντρα στον Κυπελλούχο Ερασιτεχνών ΠΑΣΑ Ηρόδοτο, έναν υπολογίσιμο αντίπαλο με ποιοτικούς παίχτες, με εμπειρία Α’ Εθνικής.

Το πρώτο τέταρτο κύλησε αναγνωριστικά, με την αρτινή ομάδα να διατηρεί την κατοχή της μπάλας, χωρίς ωστόσο να βρίσκει τρόπο να απειλήσει την εστία του Λουτριώτη. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν καλά διαβασμένοι κλείνοντας τους χώρους, και μην επιτρέποντας στο Ζυγκερίδη να γίνει επικίνδυνος, ενώ στο 25ο λεπτό είχαν και την πρώτη φάση του αγώνα, με τον Αχιλλέως να σουτάρει άστοχα.

Στο 37ο λεπτό, νέα φάση για τον Ηρόδοτο, με τον έμπειρο Φραγκουλάκη να έχει καλό σουτ, που πέρασε λίγο έξω από την εστία του Σιαράβα. Η ΑΕ Καραϊσκάκης δεν μπόρεσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ στο πρώτο μισό, με το στείρο 0-0 να παραμένει ως την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη, ο Ηρόδοτος απείλησε και πάλι πρώτος, με τον Αχιλλέως να έχει άστοχο σουτ στα πρώτα λεπτά. Η ΑΕ Καραϊσκάκης αντέδρασε και στην πρώτη της φάση στο ματς, από φάουλ του Χαρτσιά, ο Καραγιαννίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Οι φιλοξενούμενοι έγιναν εκ νέου επικίνδυνοι, με το Μωραϊτη στα επόμενα λεπτά, να έχει δύο καλές στιγμές, με το Σιαράβα να μπλοκάρει στην καλύτερη από αυτές.

Στο 60ο λεπτό, ο Κουσίδης λίγο μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, είχε και την πρώτη του τελική προσπάθεια, όμως το σουτ του έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Η αρτινή ομάδα ανέβηκε στο γήπεδο μετά την είσοδο του Κουσίδη, και στο 65ο λεπτό έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Ζυγκερίδης βρήκε τον Μπεκατώρο απέναντι από το Λουτριώτη, όμως ο μεσοεπιθετικός της ΑΕ Καραϊσκάκης πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Ο Ηρόδοτος απάντησε στις ευκαιρίες, με τον Κοιλιάρα να βρίσκει το Μωραϊτη μέσα στην περιοχή, όμως τον τελευταίο να νικιέται από το Σιαράβα. Στο 73ο λεπτό, τελικά, οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ, όταν δύο παίχτες επιπέδου Α’ Εθνικής συνδυάστηκαν, με αποτέλεσμα το 0-1. Για την ακρίβεια, ο Φραγκουλάκης βρήκε τον Κοιλιάρα, και ο τελευταίος με εντυπωσιακό ψηλοκρεμαστό πλασέ, έστειλε την μπάλα πάνω από το Σιαράβα και στα δίχτυα. Η ΑΕ Καραϊσκάκης έγινε πιο επιθετική, ψάχνοντας την ισοφάριση, και στο 77ο λεπτό ο Χαρτσιάς σούταρε, για να μπλοκάρει ο Λουτριώτης. Λίγα λεπτά αργότερα, η ΑΕ Καραϊσκάκης σκόραρε με το Ζυγκερίδη, όμως η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη καθώς, ο διαιτητής Κατοίκος, είχε καταλογίσει νωρίτερα επιθετικό φάουλ στον Ευαγγέλου. Στην τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού, ο Ευαγγέλου είδε και πάλι το Λουτριώτη να το νικά, κρατώντας το “μηδέν” για την ομάδα του.

Στον υπολειπόμενο χρόνο η αρτινή ομάδα δεν μπόρεσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, γνωρίζοντας έτσι την ήττα με 0-1. Για τον Ηρόδοτο, αυτή ήταν η 4η κούπα τη φετινή σεζόν, γεγονός που την καθιστά, μακράν την πλέον επιτυχημένη ερασιτεχνική ομάδα της σεζόν 2016-2017, με παίχτες όμως όπως οι Φραγκουλάκης και Κοιλιάρας, με παραστάσεις από ομάδες επιπέδου Εργοτέλη, Ο.Φ.Η., Πανιωνίου και Αστέρα Τρίπολης. Όσο για την ΑΕ Καραϊσκάκης, η χρονιά τελείωσε με το τραίνο της ανόδου να χάνεται για τρίτη σερί φορά, όμως το πρώτο σημαντικό τρόπαιο της ομάδας να γίνεται γεγονός, αφήνοντας γλυκόπικρη γεύση για τη σεζόν που έφυγε.

Πλέον, η ομάδα μπαίνει σε στάδιο σχεδιασμού της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς, και όλοι στην Άρτα ελπίζουν πως θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, που θα οδηγήσουν σε γιγάντωση του συλλόγου.

Διαιτητής : Κατοίκος Κώστας Βοηθοί : Δέτση Μαρία – Γουρνιάς Θοδωρής

ΑΕ Καραϊσκάκης (Θεοδοσιάδης) : Σιαράβας, Παπανίκου (75′ Ευαγγέλου), Λάμπρου, Αβραμίδης, Καραγιαννίδης, Κόλλινς, Χαρτσιάς, Ντατίδης, Μπεκατώρος (75′ Γυφτοκώστας), Μαζιώτης (57′ Κουσίδης), Ζυγκερίδης

ΠΑΣΑ Ηρόδοτος (Βασιλειάδης) : Λουτριώτης, Προβυδάκης, Τσουμάγκας, Κεφαλούκος, Κανδυλάκης, Μπαλάφας, Μωραϊτης (88′ Μπάμπης), Φραγκουλάκης, Μπερνιδάκης (72′ Μυλωνάς), Κοιλιάρας (90′ Παπαδάκης), Αχιλλέως

πηγή: artagoal.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις