Γ. Κατσικογιάννης «Το χειρότερο στην Ευρώπη το πρωτάθλημα της Football League»

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Αηδιασμένος από τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής δηλώνει ο ποδοσφαιριστής της Καλλιθέας, Γιώργος Κατσικογιάννης. Ο μέσος της αθηναϊκής ομάδας εμφανίστηκε απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατεί στην κατηγορία, ενώ τονίζει πως

η ομάδα του παίζει για την φανέλα και την ιστορία της, γι’ αυτό βρίσκεται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Επιπλέον, ανέφερε ότι στόχος της Καλλιθέας είναι να τερματίσει πάνω από τον Πανελευσινιακό και χαρακτηρίζει την απόφαση του διαιτητή αυστηρή, στη φάση του πέναλτι.
Αναλυτικά:
«Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ανοικτό, με πολλές φάσεις, ανάμεσα σε δυο ποιοτικές ομάδες σε ένα πάρα πολύ καλό αγωνιστικό χώρο. Μπήκαμε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με το πλάνο που μας είπε ο προπονητής μας, ήμασταν πολύ καλοί, είχαμε καλή κυκλοφορία. Θεωρώ ότι αν κάποια ομάδα έπρεπε να σκοράρει πρώτη, αυτή ήμασταν εμείς. Από τη στιγμή που δεν το καταφέραμε, έγινε η φάση με το πέναλτι, το οποίο ο διαιτητής το έδωσε μετά από 30 δευτερόλεπτα. Είναι μία αυστηρή απόφαση, όντως χτυπάει η μπάλα στο χέρι του παίκτη, αλλά είναι αυστηρή, γιατί πάει να διώξει την μπάλα. Δεν ισοφαρίσαμε το παιχνίδι, είχαμε δοκάρι πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες, δεν ισοφαρίσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο είπαμε με τον προπονητή να πιέσουμε ψηλά, ήταν φυσιολογικό να βρει και κάποιους χώρους και να κάνει κάποιες ευκαιρίες η ομάδα των Τρικάλων, είχε μία κλασική ευκαιρία με τον Κουσκουνά. Εμείς είχαμε τις κλασικές ευκαιρίες, το δοκάρι, πιέσαμε, δεν καταφέραμε να βάλουμε το γκολ. Συνεχίζουμε. Έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι με τα Χανιά, σκοπός μας να τερματίσουμε πάνω από την Ελευσίνα».
Για το εάν έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους για τη βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται η ομάδα: «Σίγουρα δεν είναι μόνο η εμφάνιση με τα Τρίκαλα. Η ομάδα στα τελευταία τέσσερα με πέντε παιχνίδια παίζει καλό ποδόσφαιρο είτε κερδίζει είτε όχι. Η Καλλιθέα είναι μία σταθερή ομάδα, άσχετα αν βρίσκεται σε αυτή τη βαθμολογική θέση. Απλά, δεν είναι ομάδα του παρασκηνίου, βλέπετε τι γίνεται με την Football League. Είναι ένα πρωτάθλημα παρωδία η Β’ Εθνική, το χειρότερο στην Ευρώπη. Δυστυχώς. Από όλα τα χρόνια που παίζω επαγγελματικά, 11 χρόνια είμαι επαγγελματίας. Βλέπετε κάποια αποτελέσματα, με τα οποία γελάει ο κόσμος. Στην προηγούμενη αγωνιστική είδατε ένα παιχνίδι που έληξε 5¬4. Είδαμε 6¬1, να χάνουν 4¬0 στο ημίχρονο, άλλες 4¬0 στο 10άλεπτο, άλλες 5¬0 στο 10άλεπτο. Η Καλλιθέα δεν είναι τέτοια ομάδα. Η Καλλιθέα είναι μία ομάδα, η οποία παίζει για τη νίκη, την ιστορία της, τη φανέλα της και δεν θέλει να της χαριστεί κανένας και το έχει αποδείξει. Για αυτό είμαστε και σε αυτή τη θέση που είμαστε».
Για το πώς αισθάνεται ως επαγγελματίας: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αισθάνομαι αηδία. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα δυστυχώς. Αν βλέπετε τέτοια πράγματα στην Α΄ Εθνική, που είναι τηλεοπτικά, στη Β΄ Εθνική που δείχνει ένα ματς την εβδομάδα, δεν θα γίνονται αυτά τα πράγματα; Δυστυχώς είμαστε την Ελλάδα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Εμείς οι ποδοσφαιριστές, είναι το επάγγελμά μας, πρέπει να παίζουμε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά θέλουμε τα παιχνίδια να είναι καθαρά. Δεν είναι εδώ στην Ελλάδα καθαρά. Και στην Ευρώπη γίνονται, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό, στο βαθμό που γίνονται στην Ελλάδα».
Αν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη και αν θα γινόντουσαν όλα αυτά: «Δεν θα γινόντουσαν αίσχη, αν βλέπαμε τηλεοπτικά. Άλλο να βλέπεις ένα παιχνίδι τηλεοπτικό, άλλο να μην το βλέπεις».
Πηγή: flnews.gr