Εισαγγελική έρευνα για το σκάνδαλο “Travel Plan” – Κλήθηκαν Γκιρτζίκης, Παπανικολάου

Κλήση από τον εισαγγελέα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση «Travel Plan» έχουν δεχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερα πρόσωπα που λόγω της θέσης τους θεωρούνται άμεσα εμπλεκόμενα.

Πρόκειται για τον τέως πρόεδρο της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκη, τον τέως ταμία Χρ. Καραβασίλη, τον τέως εκτελεστικό γραμματέα, Π. Παπανικολάου και τον προϊστάμενο του λογιστηρίου, Τ. Θεοφίλου.

Τα αδικήματα που διερευνά ο εισαγγελέας, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, είναι αυτά της απιστίας και της απάτης.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στην ποινική δικαιοσύνη έπειτα από καταγγελία της ΠΔΕ/ΕΠΟ έπειτα από τη δέσμευση των λογαριασμών της από την εταιρεία Eθνική Factor στην οποία έπρεπε να καταβάλει η ΕΠΟ τα χρήματα που Προβλέπονταν από τη συνεργασία της με το Travel Plan.

Όμως η διοίκηση της ΕΠΟ μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, αντί να καταβάλει τα ποσά της συνεργασίας με το Travel Plan, ύψους 3.373.481 ευρώ, στην θυγατρική εταιρεία της Εθνικής Τράπεζας, «Εθνική Factor», στην οποία το Travel Plan είχε εκχωρήσει το δικαίωμα είσπραξης, έχοντας ενημερώσει την ΕΠΟ, έβαζε (η ΕΠΟ) τα χρήματα στους λογαριασμούς του Travel Plan με αποτέλεσμα η Eθνική Factor να δεσμεύσει τους λογαριασμούς της ΕΠΟ, για ποσό που είχε ήδη κατατεθεί, αλλά σε λάθος παραλήπτη.

Η ίδια υπόθεση απασχολεί ήδη και τον ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας το οποίο φέρεται να διερευνά τους Γκιρτζίκη, Καραβασίλη και Παπανικολάου.

Όπως αναφέρεται στον Κώδικα Δεοντολογίας “τα πρόσωπα που δεσμεύονται από τον παρόντα Κώδικα απαγορεύεται να καταχρώνται περιουσιακά στοιχεία της ΕΠΟ, ανεξάρτητα του εάν τούτο γίνεται άμεσα ή έμμεσα, μέσω ή σε σχέση με μεσολαβητές ή τρίτα σχετιζόμενα πρόσωπα, σύμφωνα με τους ορισμούς αυτού του Κώδικα”.

Η ποινή την οποία αντιμετωπίζουν από την Επιτροπή Δεοντολογίας, εφόσον κριθούν ένοχοι είναι η απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις