Η… μαγεία του Ράλι Ακρόπολις (vids)

Το Ράλι Ακρόπολις φημίζεται ότι αποτελεί έναν από τους πιο σκληρούς αγώνες παγκοσμίως, είτε παλιότερα που βρισκόταν στο WRC, είτε τα τελευταία χρόνια που συμπεριλαμβάνεται στο ERC. Γι’ αυτό και αποτελεί τον αγαπημένο αγώνα πολλών οδηγών απ’ όλον τον κόσμο. Ο αγώνας της χώρας μας διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία, με τους οδηγούς να μένουν ικανοποιημένοι από τη διοργάνωσή του.
Νικητής ήταν ο Καγέταν Καγετάνοβιτς και ο συνοδηγός του, Γιάρεκ Μπάραν, χαρακτήρισε το Ράλι των Θεών ως μαγικό. «Πρώτα απ’ όλα, είμαστε ακόμη τόσο ενθουσιασμένοι όσο και μέσα στο αυτοκίνητο.

Είχαμε μια πολύ δύσκολη βδομάδα, που ξεκίνησε από την περίοδο δοκιμών και τις αναγνωρίσεις και κατέληξε στις δύο ημέρες του αγώνα.

Σήμερα το πρωί ξεκινήσαμε με την πρόθεση να πιέσουμε, και το κάναμε όσο το δυνατόν καλύτερα σε όλες τις ειδικές διαδρομές. Το Ράλι Ακρόπολις είναι μαγικό. Όλοι γνωρίζουν, αλλά και όσοι έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν τον αγώνα, πως όποιος περνά τη γραμμή της αφετηρίας είναι ένας ήρωας. Είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος αγώνας και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα μέχρι να φτάσεις στη γραμμή του τερματισμού.

Όλα μπορούν να συμβούν εδώ, και το είδαμε στην τελευταία ειδική», ήταν τα λόγια του. Από τη μεριά του, ο Καγετάνοβιτς τόνισε πωςεστίασε στο να πιέσει στο μάξιμουμ και όχι τον τερματισμό. «Πολλές εκπλήξεις, μην τα παρατάς ποτέ, πρέπει να συνεχίσεις τη δουλειά. Δεν είναι εύκολο αυτό το Ράλι, έχει υψηλές θερμοκρασίες και απαιτητικές οδικές συνθήκες.

Αλλά η Οργάνωση έκανε μια πραγματικά καλή δουλειά φέτος στις ειδικές, ήταν σε πολύ καλή κατάσταση σε σχέση με πέρυσι, αν και ήταν δύσκολο να παραμείνεις συγκεντρωμένος. Στην τελευταία ειδική τρεις οδηγοί είχαν έξοδο. Όταν σκέφτεσαι τον τερματισμό, είναι πολύ εύκολο να χάσεις τη συγκέντρωσή σου.

Για να είμαι ειλικρινής, δε σκεφτόμουν τον τερματισμό, γιατί οι δύο τελευταίες ειδικές ήταν πολύ απαιτητικές, ήμασταν αργοί, δεν πιέζαμε, παρ’ όλο που όταν πιέζεις στο μάξιμουμ είναι πιο εύκολο να μείνεις συγκεντρωμένος. Σε κάθε περίπτωση, ήταν ένα εξαιρετικό Ράλι, χάρη στους διοργανωτές. Φοβερή ατμόσφαιρα και σπουδαίες ειδικές.

Είναι ένα από τα δυσκολότερα, αλλά και από τα καλύτερα Ράλι στην καριέρα μου. Ήταν όνειρό μου, αλλά τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Ένιωσα πολλά συναισθήματα μέσα στο αυτοκίνητο. Είναι καταπληκτικό που βρισκόμαστε εδώ, δουλέψαμε πολύ σκληρά για πολλές εβδομάδες, πολλούς μήνες, για να βρεθούμε ξανά στην κορυφή.

Όπως γνωρίζετε, δεν καταφέραμε να κερδίσουμε για πολλούς μήνες, αλλά ποτέ δε χάσαμε την πίστη μας. Αυτό είναι το σημαντικό. Τα καταφέραμε, είμαστε εδώ και κοιτάμε μπροστά», είπε ο Καγετάνοβιτς.

Τέλος, να σημειωθεί πως o Πολωνός έχει να κερδίσει από τον περσινό αγώνα της χώρας του, ενώ έχει δύο σερί τίτλους στο ERC.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις