Oι ομάδες με τα περισσότερα εισιτήρια φέτος στην Ευρώπη!

Για μία ακόμα χρονιά, η Μπορούσια Ντόρτμουντ έκοψε τα περισσότερα εισιτήρια στην Ευρώπη. Μεγάλες εκπλήξεις στο Top-40, όπου φυσικά δεν βρίσκεται καμία ελληνική ομάδα.Αν μιλάμε για το πιο πιστό κοινό στην Ευρώπη, τότε η Μπορούσια Ντόρτουντ κερδίζει τον τίτλο άνευ συναγωνισμού. Οι Βεστφαλοί για μία ακόμα σεζόν έκοψαν τα περισσότερα εισιτήρια στην Ευρώπη, αφού για να βρει κανείς καρεκλάκι στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» πρέπει να έχει… μέσον.

Η Ντόρτμουντ έκοψε φέτος κατά μέσο όρο 79.712 εισιτήρια στα παιχνίδια της, νούμερο που θα μπορούσε πολύ εύκολα να σπάσει το φράγμα των 80.000, αν δεν ίσχυε η τιμωρία στον αγώνα απέναντι στην Βόλφσμπουργκ που κράτησε κλειστό το περίφημο Νότιο πέταλο.

Πίσω της με απόσταση αναπνοής βρέθηκε η Μπαρτσελόνα που είχε 78.464 οπαδούς της σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι, ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνουν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (75.290), η Μπάγερν Μονάχου (75.000) και η Ρεάλ Μαδρίτης (71.368).

Πάντως, αν αναλύσουμε τα νούμερα με βάση το ποσοστό πληρότητας, τότε οι Βαυαροί το τερμάτισαν αφού είχαν 100% πληρότητα στην Allianz Arena σε όλα τα φετινά εντός έδρας παιχνίδια τους!
Εντύπωση προκαλεί η 8η θέση της Γουέστ Χαμ (56.972) που μετακόμισε φέτος σε νέο πολύ πιο ευρύχωρο σπίτι, ενώ στην πρώτη 20άδα θα δει κάνεις κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

Στην 15η θέση βρίσκεται η Νιούκαστλ (51.106) και ακριβώς από κάτω της η Στουτγκάρδη (50.717) μολονότι οι δύο ομάδες δεν αγωνίζονταν στην πρώτη κατηγορία των πρωταθλημάτων τους, αφού φαίνεται ο υποβιβασμός συσπείρωσε την λαϊκή τους μάζα, κάτι που ισχύει και με το Ανόβερο που βρίσκεται στην 38η θέση με 36.706 εισιτήρια ανά αγώνα.

Θλίψη προκαλεί το ποσοστό πληρότητας της Ίντερ (58,3%) και της Μίλαν (50,4%) που είδαν τον κόσμο να τους γυρίζει την πλάτη, μετά από συνεχόμενα χρόνια μετριότητας, σε μία σεζόν που αποτελεί ιστορικό χαμηλό προσέλευσης.

Από την πρώτη 40άδα φυσικά και δεν υπάρχει καμία ελληνική ομάδα, αφού η ομάδα που έκοψε τα περισσότερα εισιτήρια στη Super League (Ολυμπιακός) είχε κατά μέσο όρο 18.044 οπαδούς στο γήπεδο του σε κάθε αναμέτρηση.

Δείτε εδώ τις ομάδες που έκοψαν τα περισσότερα εισιτήρια φέτος στην Ευρώπη, μαζί με το αντίστοιχο ποσοστό πληρότητας των γηπέδων τους.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις