Θεοδοσιάδης: Η Λάρισα «αντέχει» δύο ομάδες

Μετά από πέντε χρόνια πετυχημένης παρουσίας στην τεχνική ηγεσία της Αναγέννησης Καρδίτσας, ο Σάκης Θεοδοσιάδης πέρυσι το καλοκαίρι απάντησε θετικά στην πρόταση του προέδρου Παναγιώτη Μαντζανά και ανέλαβε προπονητής στον Απόλλωνα Λάρισας.

Το έργο του φάνηκε πολύ νωρίς, καθώς η ομάδα μετά το άδικο 1-2 στην πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής λόγω διαιτησίας από την Πύδνα Κίτρους, στη συνέχεια έδειξε πως έχει τις δυνατότητες να κατακτήσει το πρωτάθλημα στον 2ο όμιλο.

Με παίκτες που έκαναν κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο, ο Θεοδοσιάδης με την σοβαρότητα που τον διακρίνει δημιούργησε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, το οποίο έκανε εξαιρετική πορεία και στο τέλος πέτυχε τον στόχο της ανόδου.

Ο Απόλλωνας μετά από 53 χρόνια θα αγωνισθεί και πάλι στη Β’ Εθνική, όπου και εκεί θα προσπαθήσει να έχει μια εξίσου καλή πορεία.
Με τον Εδεσσαίο τεχνικό Σάκη Θεοδοσιάδη είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, την οποία και παραθέτουμε:

Είχατε μια απόλυτα επιτυχημένη σεζόν. Ο Απόλλωνας επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη Β’ Εθνική κατηγορία. Πόσο δύσκολο ήταν κάτι τέτοιο; Το πιστεύατε από την αρχή;
– «Πάντα όλα τα πρωταθλήματα έχουν τις δυσκολίες τους, σε όποια κατηγορία και αν είσαι. Εμείς συμμετείχαμε σε μία δύσκολη κατηγορία και σε έναν δύσκολο όμιλο, με πολύ καλές και ιστορικές ομάδες. Οι δυσκολίες ήταν πολλές αλλά ανταποκριθήκαμε όλοι μας σαν ομάδα στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Δημιουργήσαμε μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα και παιχνίδι με παιχνίδι κατακτώντας νίκες, μεγάλωνε η αυτοπεποίθηση και το πιστεύω της ομάδος φτάνοντας και κατακτώντας τον στόχο μέσα από πολύ σκληρή δουλειά όλων των ανθρώπων, που συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά, για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την άψογη συνεργασία που είχαμε».

Τώρα θα ξεκινήσει μια νέα σεζόν. Πόσο κοντά είστε στην ανανέωση της συνεργασίας σας με την ομάδα αν δεν έχετε κλείσει;
– «Υπάρχει πολύ καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές στο να ανανεωθεί η συνεργασία μας για την καινούρια χρονιά, γιατί είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο λειτουργίας της ομάδος, σε όλα τα επίπεδα. Σύντομα πιστεύω πως θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις»

Όλα είναι ρευστά στη Β’ Εθνική. Ακόμα και το γεγονός πως θα γίνουν δύο όμιλοι. Εσείς τι διαφορές βρίσκεται μεταξύ των δύο περιπτώσεων και τι προτιμάτε;
– «Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η Β΄ Εθνική πρέπει να παραμείνει ένας όμιλος. Περιμένω ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με καλές ομάδες και χωρίς τα προβλήματα της φετινής χρονιάς. Οι δύο όμιλοι πιστεύω ρεαλιστικά ότι δεν ανεβάζουν τον ανταγωνισμό των ομάδων, όταν σε αυτούς θα συμμετέχουν 10-12 ομάδες».

Μέχρι στιγμής έχετε δείξει πως «δένεστε» με τις ομάδες – πόλεις που συνεργάζεστε. Στην Καρδίτσα είχατε αρκετά χρόνια. Στη Λάρισα είχατε επιτυχίες τόσο με την ΑΕΛ όσο τώρα και με τον Απόλλωνα. Πόσο δύσκολο είναι να δημιουργείτε κάτι τέτοιο και πόσο δύσκολο είναι να φεύγετε από αυτές;
– «Σίγουρα είναι πάρα πολύ δύσκολο να δημιουργήσεις μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως, για μένα προσωπικά όμως είναι ευλογία ένας προπονητής να χτίζει την ομάδα του το καλοκαίρι, γιατί εκεί μπαίνουν οι βάσεις ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί στιβαρή κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα όταν για διαφόρους λόγους κλείνει ο κύκλος του προπονητή στην ομάδα του και δεν έχει να δώσει άλλα πράγματα σε αυτήν τότε πρέπει να αποχωρήσει».

Η ΑΕΛ φέτος θα είναι στην Σούπερ Λίγκα. Ο Απόλλωνας στη Β’. «Αντέχει» η πόλη της Λάρισας δύο ομάδες σε αυτές τις κατηγορίες. Θα υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον;
– «Για μένα είναι πολύ θετικό που μετά από πολλά χρόνια η πόλη θα έχει δυο ομάδες στις επαγγελματικές κατηγορίες και ο κόσμος θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει δυο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Σαφώς και «αντέχει» δυο ομάδες και άλλωστε όλοι το γνωρίζουν πως η Λάρισα είναι ποδοσφαιρομάνα»

Ο Αγρόδημος πήρε μεταγραφή στην ΑΕΛ. Τι να περιμένει το κοινό των «Βυσσινί» από αυτόν τον παίκτη και πόσο δύσκολο θα είναι να πετύχει στην μεγάλη κατηγορία;
– «Καταρχάς θέλω να ευχηθώ προσωπικά τα καλύτερα στον Χρήστο και να δικαιώσει τις προσδοκίες μας, γιατί έχει όλα τα εχέγγυα να πρωταγωνιστήσει στην ομάδα της ΑΕΛ. Ένας εξαιρετικός χαρακτήρας που χαίρεσαι να συνεργάζεσαι μαζί του. θα χαρώ πολύ και θα καμαρώνω να τον βλέπω να διαπρέπει με τα χρώματα της γενέτειράς του».

Έχετε υπάρξει παίκτης και προπονητής. Ποιο είναι πιο δύσκολο από τα δύο;
– «Χωρίς δεύτερη σκέψη ο προπονητής γιατί έχει να διαχειριστεί πολλά περισσότερα πράγματα, από ότι ο ποδοσφαιριστής. Η θέση του προπονητή είναι ευάλωτη και οι ευθύνες πάρα πολύ μεγάλες».

Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή της φετινής σεζόν, στην Γ΄Εθνική;
– «Η καλύτερη στιγμή για μένα ήταν η νίκη της ομάδας μας στην Άρτα κόντρα στον Καραϊσκάκη σε ένα από τα πιο κομβικά παιχνίδια του πρωταθλήματος φέρνοντάς μας πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η χειρότερη σίγουρα η ήττα μας στο Βελεστίνο από τον Ρήγα Φεραίο με 4-3».

Θα γίνουν μεταγραφές και σε ποιες θέσεις;
– «Έχουμε έναν πολύ καλό κορμό παικτών που θέλουμε να κρατήσουμε για την φετινή χρονιά από κει και πέρα θα γίνουν κάποιες προσθήκες παικτών που θα είναι στο πνεύμα και την φιλοσοφία της ομάδας έτσι ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα στην Β΄ Εθνική. Θέλουμε προσθήκες ουσίας και όχι εντυπωσιασμού».

Ποιοι παίκτες θα μείνουν και ποιοι θα αποχωρήσουν;
– «Θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες το ποιοι και πόσοι παίκτες θα αποχωρήσουν από την ομάδα».

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη ο κ. Θεοδοσιάδης επισήμανε και τα εξής: «Από καρδιάς ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές της μεγάλης αυτής επιτυχίας. Την διοίκηση, τους συνεργάτες μου, τον κόσμο και φυσικά τους ποδοσφαιριστές, που ήταν οι κύριοι εκφραστές της μεγάλης αυτής προσπάθειας».

Εφημερίδα «Ελευθερία»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις