Ώρα για μπάλα στο Coca-Cola Cup στο Βόλο

Ο Χρόνης Σαπουνάς, ως ιδιοκτήτης και υπεύθυνος των αθλητικών εγκαταστάσεων Volos Football Land, που θα φιλοξενήσουν σε λίγες ημέρες τη διοργάνωση του Coca-Cola Cup, μίλησε στο Goalpost.gr για τον πραγματικό στόχο της διοργάνωσης, για αυτούς που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, τις εγγραφές, τις φάσεις του τουρνουά, τους αγώνες, αλλά και για τα δώρα της διοργάνωσης…

Γράφει ο Δημήτρης Μπιτολάς

Για τους στόχους της διοργάνωσης αυτής υπενθύμισε:
“Είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά αυτού του τουρνουά (5×5). Βασικός στόχος της διοργάνωσης είναι η σωματική δραστηριότητα, που μπορεί να σου προσφέρει πολλά περισσότερα από ότι ένα μεγάλο δώρο. Γι αυτό το σκοπό, ως Volos Football Land, παρέχουμε τις εγκαταστάσεις μας εντελώς δωρεάν, δείχνοντας το κοινωνικό μας πρόσωπο στο νομό. Θέλουμε να έρθουν όσοι περισσότεροι νέοι και παιδιά γίνεται, να παίξουν ποδόσφαιρο, να αθληθούν και να γνωρίσουν καινούριους ανθρώπους”.

Για αυτούς που έχουν δικαίωμα συμμετοχής είπε:
“Η συμμετοχή στο τουρνουά είναι εντελώς δωρεάν. Εκτός από τη συμμετοχή ανδρικών ομάδων, μπορούν να συμμετέχουν ακόμη και γυναικείες ή και μικτές ομάδες, οι οποίες θα μπουν σε κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία τους. Οι κατηγορίες των ομάδων είναι: α) από 13-15 ετών (έτη γέννησης 2000, 2001 και 2002), β) από 16-17 ετών (Έτη Γέννησης 1998 και 1999), και γ) από 18-19 ετών (Έτη Γέννησης 1996, 1997 και από Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο του 1995). Στην περίπτωση που κάποιο παιδί θελήσει να αγωνιστεί με το επόμενο ηλικιακό γκρουπ μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί, αλλά μόνο με τη συγκατάθεση του γονέα του. Απαγορεύεται η συμμετοχή διεθνών ή επαγγελματιών ποδοσφαιριστών σάλας ή κλασσικών ποδοσφαιριστών (11×11), οι οποίοι είναι εν ενεργεία”.

Για τις εγγραφές των ομάδων τόνισε:
“Η κάθε ομάδα μπορεί να αποτελείται από 5-8 άτομα, δηλαδή από 5 βασικούς και μέχρι 3 αναπληρωματικούς παίκτες. Οι εγγραφές μπορούν να γίνουν είτε μέσω της ιστοσελίδας www.grassroots.gr, μέχρι και δύο ημέρες πριν τους αγώνες, είτε στις εγκαταστάσεις μας (Volos Football Land), συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση συμμετοχής. Παράλληλα, η γραμματεία θα συνεχίσει να δέχεται χειρόγραφες αιτήσεις μέχρι και λεπτά πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις. Οι συμμετέχοντες, απαιτείται να έχουν μαζί τους κάποιο επίσημο έγγραφο που να φέρει και φωτογραφία (π.χ. ταυτότητα, διαβατήριο), διότι πριν από την έναρξη των αγώνων, η γραμματεία θα προχωρήσει στην ταυτοποίηση των συμμετεχόντων για ευνόητους λόγους”.

Για τις φάσεις του τουρνουά επεσήμανε:
“Η Πρώτη Φάση (Τουρνουά Πόλης) , θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (14-15 Φεβρουαρίου) στις εγκαταστάσεις μας (Volos Football Land). Η Δεύτερη Φάση (Τελικοί Πόλης), θα διεξαχθεί και αυτή στο Volos Football Land, αλλά το επόμενο Σαββατοκύριακο (21-22 Φεβρουαρίου). Σε αυτή τη Φάση, εκτός από τις ομάδες που θα προκριθούν από την Πρώτη Φάση, μπορούν να συμμετέχουν και ομάδες που θα έχουν αποκλειστεί, αφού έχουν αλλάξει πρώτα το όνομα της ομάδας τους, ενώ ίσως χρειαστεί να προχωρήσουν και σε 1-2 αλλαγές στο ρόστερ τους. Στην Τρίτη Φάση (Τελικοί Περιφέρειας), οι πρωταθλήτριες ομάδες του Βόλου, θα αναμετρηθούν με τις πρωταθλήτριες ομάδες των Τρικάλων και της Λάρισας, στις 22 Μαρτίου (Κυριακή), στις εγκαταστάσεις του Maracana Sports Club της Λάρισας. Οι ομάδες που θα προκριθούν από την Τρίτη Φάση, θα αναμετρηθούν στους Πανελλαδικούς Τελικούς της διοργάνωσης (Τέταρτη και τελευταία Φάση), στις 2-3 Μαΐου (Σαββατοκύριακο) στην Αθήνα”.

Για τους αγώνες, αλλά και για τα δώρα τις διοργάνωσης ανέφερε:
“Οι αγώνες θα γίνονται με διαιτητή. Ο διαιτητής θα είναι αυτός που θα ορίζει το χρόνο της κάθε αναμέτρησης. Η κάθε αναμέτρηση, συνήθως, έχει διάρκεια από δέκα έως είκοσι λεπτά. Μεγάλος υποστηρικτής και προμηθευτής του τουρνουά είναι η Αdidas, από την οποία όλοι οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ποδοσφαιρικά παπούτσια. Τα μεγάλα δώρα της διοργάνωσης θα δοθούν μόνο στις Κυπελλούχες ομάδες ανά κατηγορία. Η Κυπελλούχος ομάδα της Τέταρτης Φάσης (Πανελλαδικοί Τελικοί) για την κατηγορία που συμμετέχουν νέοι 18-19 ετών, κερδίζει ένα ταξίδι σε ποδοσφαιρικό camp της Ευρώπης, ενώ οι Κυπελλούχες ομάδες της Τέταρτης Φάσης (Πανελλαδικοί Τελικοί) των κατηγοριών με παιδιά 13-15 ετών και 16-17 ετών, κερδίζουν ως έπαθλο την συμμετοχή των μελών τους σε καλοκαιρινό πρόγραμμα ανάπτυξης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα”.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση, μπορείτε να ενημερωθείτε από:
1. Volos Football Land
Διεύθυνση: Φυτόκο Νέα Ιωνία Βόλου (έναντι τεχνικών σχολών)
Τηλέφωνο: 24210 62040
Ιστοσελίδα: www.ermis.vfl.gr
2. www.coca-cola.gr και τη σελίδα του Coca-Cola Cup στο Facebook
3. www.grassroots.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις