Αυτές είναι οι αποφάσεις ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ για την Ελλάδα

Αποφασισμένες να μην αφήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο έλεος του είναι τόσο η FIFA όσο και η UEFA, που θα συνεχίσουν να ελέγχουν την Ελλάδα ακόμα και μετά τις προγραμματισμένες εκλογές της ΕΠΟ.
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Αντώνης Καρπετόπουλος, οι άνθρωποι της παγκόσμιας, αλλά και ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν ένα είδος… τρόικας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επί της ουσίας, ετοιμάζουν τη δημιουργία μιας καινούριας επιτροπής που θα αναλάβει καθήκοντα αμέσως μετά τις εκλογές της ΕΠΟ. Ο ρόλος αυτής της νέας επιτροπής θα είναι να εποπτεύει τη διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές, η οποία μάλιστα θα λογοδοτεί απευθείας και μόνο στην UEFA.
Οι «εκλεκτοί» της UEFA, που θα είναι ας πούμε κάτι σαν αρμοστεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα είναι άνθρωποι που θα γνωρίζουν την Ελλάδα και τις ποδοσφαιρικές ιδιαιτερότητες της και θα παρακολουθούν όσα συμβαίνουν εντός των ποδοσφαιρικών τειχών, με μια μορφή εποπτείας. Ουσιαστικά, τα μέλη της επιτροπής αυτής που θα οριστούν από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία με την έγκριση της FIFA θα είναι άτομα που η ηγεσία της UEFA θα εμπιστεύεται και θα μετράει τη γνώμη τους. Θα είναι δηλαδή τα μάτια και τα αυτιά της UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αντώνης Καρπετόπουλος, η πιθανή ημερομηνία εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ είναι η 20η Ιουλίου, ενώ στο καταστατικό δεν αναμένεται να υπάρξουν συγκλονιστικές αλλαγές στη επικείμενη γενική συνέλευση μιας και δεν υπάρχει χρόνος για καθυστέρηση εξαιτίας της γραφειοκρατίας.
Όσον αφορά τον ρόλο της επιτροπής εξομάλυνσης, αυτή θα μετατραπεί σε εκλογική επιτροπή μέχρι και την ημέρα των εκλογών και θα εγγυηθεί την ομαλότητα μέχρι τις… κάλπες.
Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν εκ νέου εκλογές πολύ σύντομα. Και αυτό διότι δεν αποκλείεται ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης να προβεί σε αλλαγές στην εκλογική διαδικασία, με βάση όσα ζήτησε η FIFA και η UEFA, κάτι που θα οδηγήσει ξανά σε εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην ΕΠΟ.
Επιπλέον, η UEFA, αναμένεται να καλύψει τα έξοδα για την εφαρμογή σε πιλοτικό επίπεδο στην Ελλάδα του Instant Replay, όπως θα κάνει επίσης στην Πορτογαλία και τη Ρωσία.
Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις