Forbes: Η Μάντσεστερ Γ. η ομάδα με την μεγαλύτερη αξία στον κόσμο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άφησε πίσω της τη Ρεάλ Μαδρίτης και σύμφωνα με το αμερικανικό οικονομικό περιοδικό «Forbes», είναι, πλέον, η ομάδα με την μεγαλύτερη αξία στον κόσμο. Στη λίστα, που δημοσίευσε χθες το συγκεκριμένο περιοδικό για τους πρώτους μήνες του 2017, η διάσημη αγγλική ομάδα επέστρεψε στην κορυφή με τους πολυτιμότερους συλλόγους στον κόσμο, μετά από πέντε χρόνια «κυριαρχίας» των δύο μεγάλων ισπανικών συλλόγων (Ρεάλ και Μπαρτσελόνα).

Την πρώτη πεντάδα της λίστας συμπληρώνουν η Μπάγερν Μονάχου και η Μάντσεστερ Σίτι, με τις αγγλικές ομάδες να κυριαρχούν στο «top 10». Οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι η ομάδα με τα περισσότερα έσοδα, σχεδόν 100 εκατ. ευρώ περισσότερα από την Ρεάλ. Όλα τα οικονομικά μεγέθη αφορούν το πρώτο εξάμηνο του 2017.
Η μέση αξία των 20 πολυτιμότερων συλλόγων στον κόσμο ανέρχεται σε 1.48 δισ. δολάρια, με την αύξηση να ανέρχεται σε 3% σε σχέση με πριν τρία χρόνια. Ο σημαντικότερος παράγοντας για την κυριαρχία των Άγγλων είναι, φυσικά, τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, με τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα να βρίσκονται στην κορυφή σε ό,τι αφορά τα έσοδα της εμπορικής εκμετάλλευσης.
Για τον προσδιορισμό της οικονομικής αξίας των συλλόγων, λαμβάνoνται υπόψη, τα έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων, τα έσοδα από τις μεταδόσεις όλων των επίσημων αγώνων και τα έσοδα από χορηγίες, και άλλες εμπορικές δραστηριότητες.
Αναλυτικά οι 10 ποδοσφαιρικοί σύλλογοι με την μεγαλύτερη αξία στον κόσμο (σε εκατομμύρια δολάρια):
1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3.69 δις δολάρια
2. Μπαρτσελόνα 3.64
3. Ρεάλ Μαδρίτης 3.58
4. Μπάγερν Μονάχου 2.71
5. Μάντσεστερ Σίτι 2.08
6. Αρσεναλ 1.93
7. Τσέλσι 1.85
8. Λίβερπουλ 1.49
9. Γιουβέντους 1.26
10. Τότεναμ 1.06
Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις